Οι γιατροί του είχαν πει ότι δεν θα ξαναπερπατήσει ποτέ, όμως ο 27χρονος Chase Friedman από το Λος Άντζελες δεν το έβαλε κάτω!

Εδώ και λίγο καιρό εκπαιδεύεται για να τρέξει 5 χιλιόμετρα σε μαραθώνιο, παρόλο που οι γιατροί του είπαν ότι θα μπορούσε να παραμείνει σε αναπηρικό καροτσάκι για όλη του τη ζωή.

Ο ίδιος για το ατύχημά του θυμάται:

«Ήταν Πρωτοχρονιά του 2021, όταν επισκέφθηκα έναν φίλο, που έκανε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι.

Το επόμενο πρωί σηκώθηκα για να πάω στην τουαλέτα, ήμουν σχεδόν άυπνος και προφανώς σκόνταψα.

Έπεσα κάτω, χτύπησα το κεφάλι μου στο νεροχύτη και τραυματίστηκα σοβαρά.

Το μόνο που θυμάμαι είναι να μπαίνω στο μπάνιο και μετά να ξυπνάω. Υπήρχαν τρία κορίτσια γύρω μου που έτρεμαν, υπήρχε αίμα παντού.

Δεν ήξερα πού είμαι. Δεν ήξερα ποιοι είναι»…

Ο Friedman χρειάστηκε να κάνει σπονδυλοδεσία στον λαιμό του.

Περιγράφοντας τις στιγμές στο χειρουργείο ανατριχιάζει:

«Θυμάμαι όταν με οδήγησαν στο χειρουργείο, είχα οπτική επαφή με τον αναισθησιολόγο και σκεφτόμουν μόνος μου, “ελπίζω να μην έχεις ιδέα τι κάνεις.

Ελπίζω να πάω για ύπνο, να μην ξυπνήσω ποτέ”. Όμως ξύπνησα.

«Οι γιατροί μπήκαν μετά μέσα και είπαν, “κοίτα, δεν ξέρουμε τι θα συμβεί. Μπορεί να μείνεις έτσι. Μπορεί να ανακτήσεις κάποια κίνηση.

Αν να συμβεί αυτό, πρέπει να κάνεις δύο πράγματα. Πρέπει να δουλέψεις όσο πιο σκληρά μπορείς και πρέπει να κάνεις ό,τι μπορείς για να παραμείνεις θετικός”»…

https://www.youtube.com/watch?v=w6wyt8hj09o&ab_channel=InsideEdition

Η επιλογή του

Μετά τη χειρουργική επέμβαση προχώρησε σε μια σημαντική επιλογή, σχολιάζοντας: «Ξεκίνησα ένα σπουδαίο ταξίδι γεμάτο αποφασιστικότητα και ανθεκτικότητα με απομάκρυνση ανθρώπων.

Και παράλληλα, έκανε διάφορες ασκήσεις για να δυναμώσει και να περπατήσει ξανά!

«Τελικά ένιωσα ότι έφτασα σε ένα καλό σημείο. Ήμουν ακόμα στο γυμναστήριο και γυμναζόμουν μόνος μου, όταν στις αρχές του τρέχοντος έτους αποφάσισα ότι ήθελα να τρέξω ένα μαραθώνιο 5 χιλιομέτρων», λέει.

Αυτό σήμαινε ότι θα ξεκινούσε ξανά την σκληρή προπόνηση για την αποκατάσταση.

Δύναμη, όπως λέει, αντλεί από το «Lose Yourself» του Eminem που το ακούει στο repeat όλο αυτό το διάστημα!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάρρωσής του, ο Friedman είχε ένα χαμόγελο στα χείλη του και μια υπέροχη αίσθηση του χιούμορ για τα τραύματά του.

«Απλά χαμογελάω μέσα από τον πόνο. Σας είπα ότι μου είπαν να είμαι θετικός. Έτσι, κοιτάζω τη φωτεινή πλευρά ανά πάσα στιγμή», λέει.

«Έβλεπα κωμωδίες, αστειευόμουν με τις νοσοκόμες. Έπρεπε απλώς να είμαι χαρούμενος. Ήμουν τόσο ευγνώμων που ζούσα.

Οι γιατροί μου είπαν ότι αν είχε επηρεάσει τον λαιμό μου κατά ένα εκατοστό ψηλότερα, θα ήμουν νεκρός . Οπότε δεν ξέρω πώς τα κατάφερα», προσθέτει.

Εκτός από το τρέξιμο 5 χιλιομέτρων ελπίζει ότι μέσα από την στάση του θα παρακινήσει και θα βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους  που αγωνίζονται στη ζω΄ή του.

Και γι’ αυτό συμβουλεύει:

«Ο τρόπος με τον οποίο ο εγκέφαλος και το μυαλό και η απλή οπτική για τη ζωή επηρεάζουν το σώμα μας είναι τεράστιος.

Πρέπει, λοιπόν, να φέρεις το μυαλό σου στη σωστή θέση, παρόλο που μπορεί να είναι η πιο δύσκολη στιγμή στον κόσμο για να βάλεις το μυαλό σου στη σωστή θέση όταν αντιμετωπίζεις  μια κατάσταση.

Αυτό όχι μόνο είναι καλό σωματικά, αλλά και πνευματικά, αφού έτσι αποδεικνύετε στον εαυτό σας μέρα με τη μέρα ότι μπορείτε να ξεπεράσετε τα όριά σας».

Εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία και να τρέξει μία ημέρα και στα 10 και στα 20 και στα 30 χιλιόμετρα!

Δείτε κι αυτά:

Jason Arday: Μία συγκλονιστική ιστορία!

14 ιστορίες διασήμων να σε αφυπνίσουν

Πηγή: insideedition.com

Comments are closed.