Μία συνέντευξη γεμάτη εξομολογήσεις παραχώρησε ο αγαπημένος ηθοποιός, Θοθωρής Αθερίδης, σπάζοντας το ταμπού της αντικαταθλιπτικής αγωγής.

Ο ηθοποιός μίλησε στο Action24 για την αγχώδη διαταραχή, τις κρίσεις πανικού και την κατάθλιψη.

 «Ο εαυτούλης μου είναι ό,τι καλύτερο έχω γνωρίσει στη Γη. Αυτό το σαρκίο που το κουβαλάω καλό θα είναι να τα πηγαίνω καλά μαζί του. Δεν τα πήγαινα πάντα καλά μαζί του», είπε.

Και συνέχισε: «Οι πανικοί ήταν απερίγραπτοι. Είχα το χέρι μου στην τσέπη κι έλεγα: “το χέρι μου και τα πόδια μου δεν σκάνε αυτή τη στιγμή”; Προσπαθούσα να καταλάβω πού είναι το εγώ μου».

Όπως αποκάλυψε αυτά τα συμπτώματα ξεκίνησαν από την εφηβεία και κράτησαν μέχρι τα 27 του έτη, δηλαδή για σχεδόν μία δεκαετία.

Στη συνέχεια, ξεκίνησε να κάνει ομοιοπαθητική, η οποία τον βοήθησε.

Τι είπε για τα ψυχοτρόπα φάρμακα

«Και για πολλά χρόνια μετά, κόβοντας και το αλκοόλ, σταθεροποιήθηκε ακόμα καλύτερα», σχολίασε σχετικά.

«Κι όταν χρειάστηκε στα μεγάλα ζόρια να πάρω Λεξοτανίλ, τότε κατάλαβα ότι το θέμα δεν είναι κυρίως ψυχολογικό, είναι σωματικό. Είσαι κατασκευασμένος να γεννάς άγχος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η εκ βαθέων συνέντευξή του κέρδισε το κοινό, γιατί μίλησε και για τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα που λαμβάνει.

«Η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή είναι κάτι που το έχω μάλλον από παιδί. Κάτι στο κεφάλι πρέπει να είναι, η αμυγδαλή δεν ξέρω τι, το οποίο ρυθμίζεται με ένα χάπι», είπε

«Ζάναξ δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου, Λεξοτανίλ έχω πάρει. Αυτά όμως επειδή προκαλούν εθισμό, είναι καλό να μην τα παίρνεις. Πιο καλό για να το ελέγξεις αυτό είναι με μοντέρνα αντικαταθλιπτικά, όπως αυτά που παίρνω εγώ και έχω γίνει… ωραίος», υπογράμμισε.

«Εγώ είπα στον γιατρό ότι δεν θέλω να τα κόψω ποτέ στη ζωή μου. Του λέω: “κάνουν κακό”; Μου λέει: “όχι αλλά αν δεν χρειάζεται… Του λέω: “όχι, εγώ δεν θέλω να τα σταματήσω ποτέ στη ζωή μου”», πρόσθεσε.

«Εγώ δεν έχω ταμπού με τα ψυχοφάρμακα. Ειλικρινά παροτρύνω τον κόσμο, εάν δεν νιώθει καλά με τον εαυτό του, να βοηθηθεί», δήλωσε, παράλληλα ο Θοδωρής Αθερίδης.

Και κατέληξε: «Δηλαδή όταν πονάει το δόντι σου, δεν παίρνεις κάτι; Υπάρχει όμως ένα ισοζύγιο που κάποια στιγμή διαταράσσεται. Το θέμα είναι η ειρήνη μέσα σου».

Όταν είχε μιλήσει για τον αλκοολισμό

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημοφιλής ηθοποιός κάνει εξομολογήσεις.

Τον Οκτώβριο του 2020  είχε μιλήσει στην ΕΡΤ για την πολύχρονη μάχη του με το αλκοόλ από την ηλικία των 15 ετών, που, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει, είναι «τοκογλύφος».

«Πειθαρχημένος είμαι μόνο στη δουλειά. Το κλικ που με έκανε να πάω στους Ανώνυμους Αλκοολικούς ήταν ότι πίστεψα ότι μόνος μου δεν θα τα καταφέρω. Η πρώτη μέρα ήταν στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, όταν έγινε ο σεισμός», είχε πει.

«Την τρίτη μέρα νιώθω ότι θέλω να πιω και αντί να το κάνω βρήκα το τηλέφωνο των ΑΑ. Τη γυναίκα μου την έπιασαν τα κλάματα», συνέχισε.

«Έκλεισα ραντεβού, με υποδέχτηκε ένας άνθρωπος αλκοολικός εκεί, μου κάνει μια συνέντευξη, καταλαβαίνει ότι είμαι για τα μπάζα και μου λέει: “Έλα”»…

Αναλυτικά για την μάχη του αυτή είχε αποκαλύψει:

Κάτι που με έκανε να πω ότι πρέπει να το σταματήσω ήταν η δουλειά. Εκεί ήμουν άψογος ακόμα και όταν έπινα. Δεν είχα εικόνα μεθύστακα.

Στις ομάδες το λέμε «τοκογλύφο» το αλκοόλ, σου δίνει και όταν έρθει η ώρα να σου ζητήσει είναι πολύ δύσκολο.

Έκανα ταυτόχρονα το «Η αγάπη είναι ελέφαντας» και το «Και πάλι φίλοι».

Οι δύο βοηθοί είχαν κανονίσει να μη συναντιούνται τα γυρίσματα, αλλά δεν είχαν υπολογίσει ότι πρέπει να κοιμάμαι.

Είχα μείνει άυπνος πολλές μέρες και κάποια στιγμή με έπιασε ένας πόνος στο γύρισμα που περνούσε μονάχα αν έπινα.

Είχα ζητήσει από το σκηνοθέτη να μου δώσει 10 λεπτά, να συνεχίσει. Πηγαίνω και πίνω 4 μπύρες και με περίμενε ένα ολόκληρο συνεργείο να τελειώσω με τα προβλήματά μου.

Σταμάτησα μία δουλειά. Αυτό το πράγμα με τσάκισε τόσο πολύ. Γυρνώντας στο σπίτι το λέω στη γυναίκα μου και κάνει το πιο συγκινητικό πράγμα.

Την άλλη μέρα, επειδή είχα και πάλι γύρισμα, μου έβαλε στο παγουράκι με το σκωτσέζικο ύφασμα του παιδιού τεκίλα κίτρινη και μου λέει ότι πίνω τσάι.

Κατάλαβε ότι δεν θα μπορούσα να δουλέψω αλλιώς… Και ήταν πολύ συγκινητικό γιατί μισεί το αλκοόλ και αυτό που φέρνει.

Το παιδί δεν έχει τέτοια εικόνα από εμένα. Ξεκίνησα το αλκοόλ στα 15 μου από μια κρίση πανικού.

Τη δεύτερη φορά που το παθαίνω τρέχω να βρω τον μπαμπά μου, που ήταν σε ένα ουζερί.

Μου λέει: «Τι έπαθες πάλι;» και μου φέρνει μία μπυρίτσα. Και με την μπυρίτσα και με την κουβέντα χαλάρωσα και το είδα σαν φάρμακο.

Ήμουν ο αλκοολικός που έπινε από το πρωί μπύρες και με τη δύση του ηλίου ένα μπουκάλι ουίσκι.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 έκλεισα 21 χρόνια χωρίς αλκοόλ. Μετά το πρώτο εξάμηνο της απεξάρτησης πήγα να κυλήσω ξανά.

Από τότε δεν το έχω βάλει στο στόμα μου. Θέλω να πω ευχαριστώ στο Θεό και στην Ελένη…

Δείτε κι αυτό: Πέντε διασημότητες που πάλεψαν με την κατάθλιψη

 

 

Comments are closed.