Ζούμε σε μια πολύ συναρπαστική και πανίσχυρη εποχή. Στο βαθύτερο επίπεδο της συνείδησης, ένας ριζικός μετασχηματισμός συντελείται.

Καθώς η εξέλιξη της ανθρώπινης συνείδησης αποκτά όλο και μεγαλύτερη δυναμική, καλούμαστε, σε πλανητικό επίπεδο, να αφήσουμε τον σημερινό τρόπο ζωής μας και να δημιουργήσουμε έναν νέο.

Κατά μία έννοια, ο “παλιός μας κόσμος” πεθαίνει και ένας νέος κόσμος γεννιέται.

Για πολλούς από εμάς, ο παλιός κόσμος βασιζόταν σε μια εξωτερική εστίαση – έχοντας χάσει τη θεμελιώδη πνευματική μας σύνδεση, πιστέψαμε ότι ο υλικός κόσμος είναι η μόνη πραγματικότητα.

Έτσι, νιώθοντας ουσιαστικά χαμένοι, άδειοι και μόνοι, προσπαθούσαμε συνεχώς να βρούμε την ευτυχία και την ολοκλήρωση μέσα από εξωτερικά “πράγματα” – χρήματα, υλικά αγαθά, σχέσεις, εργασία, φήμη, φαγητό, ναρκωτικά, και ούτω καθεξής.

Ο νέος κόσμος χτίζεται καθώς γινόμαστε δεκτικοί στην ανώτερη δύναμη του σύμπαντος  και συνειδητά επιτρέπουμε σε αυτή τη δημιουργική ενέργεια… να κινηθεί μέσα από εμάς.

Καθώς ο καθένας μας συνδέεται με την εσωτερική πνευματική του επίγνωση, μαθαίνει ότι η δημιουργική δύναμη του σύμπαντος είναι μέσα μας.

Μαθαίνουμε επίσης ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε τη δική μας εμπειρία της πραγματικότητας και να αναλάβουμε την ευθύνη γι’ αυτό.

Η αλλαγή αρχίζει μέσα σε κάθε άτομο, αλλά καθώς όλο και περισσότερα άτομα αλλάζουν, η συλλογική συνείδηση επηρεάζεται όλο και περισσότερο.

Η παρατήρησή μου ότι ένας βαθύς μετασχηματισμός της συνείδησης λαμβάνει χώρα στον κόσμο μας αυτή τη στιγμή που βασίζεται στην αλλαγές που βλέπω μέσα μου, στους γύρω μου και στην κοινωνία μας.

Επιβεβαιώνεται από την ανατροφοδότηση που λαμβάνω από χιλιάδες ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι σε όλο τον κόσμο.

Το βιλίο Living in the Light έχει να κάνει με αυτόν τον μετασχηματισμό της συνείδησης, μέσα σε κάθε άτομο και στον κόσμο.

Η χρήση των όρων “παλιός κόσμος” και “νέος κόσμος” σε όλο το βιβλίο αναφέρονται στον παλιό
τρόπο ζωής που εγκαταλείπουμε, και τον νέο που θα δημιουργήσουμε.

Για πολλούς ανθρώπους, αυτή η περίοδος μπορεί να είναι οδυνηρή, επειδή η κατάσταση στον κόσμο και/ή στην προσωπική μας ζωή μπορεί να φαίνεται να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Είναι σαν να καταρρέουν πολλά πράγματα και θα συνεχίσουν να το κάνουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, αλλά σe βαθύτερo επίπεδο, δεν αισθάνομαι ότι αυτό είναι αρνητικό.

Προκαλεί αναστάτωση σε εμάς στο βαθμό που είμαστε συναισθηματικά προσκολλημένοι στον παλιό τρόπο ζωής μας και ακολουθούμε σταθερά τα παλιά πρότυπα, αντί να προσπαθούμε να ανοίξουμε τις τα μάτια μας στις βαθιές αλλαγές που συμβαίνουν.

Όσο παράδοξο κι αν φαίνεται, αυτές οι αλλαγές είναι η μεγαλύτερη ευλογία…
που ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να φανταστεί.

Η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος ζωής που ακολουθούσαμε επί αιώνες δεν λειτουργεί πλέον. Ενώ ήταν κατάλληλος για την εποχή του, δεν μπορεί να μας οδηγήσει εκεί που είναι αναγκαίο και επιθυμούμε να πάμε.

Η εστίαση στον υλισμό και την εξωτερική πραγματικότητα ήταν απαραίτητη σε μια εποχή που η πρωταρχική μας πρόκληση ήταν η φυσική επιβίωση.

Οι πατριαρχικές μας αξίες και οι παραδοσιακοί ρόλοι των ανδρών και γυναικών μπορεί να ήταν απαραίτητοι προκειμένου να διασφαλιστεί η  προστασία των οικογενειών μας για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα στην εξελικτική μας διαδικασία.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Shakti Gawain, Living in the Light.

Μπορεί ακόμη να σας ενδιαφέρουνΜια γλώσσα που λάτρεψε το φως

Τι είναι ο θάνατος του Εγώ;

Μπορεί ο διαλογισμός να μας μεταμορφώσει; Γνωρίστε τα οφέλη του!

Comments are closed.