Θες να κάνεις τον εγκέφαλό σου σύμμαχό σου, ώστε να ζήσεις μία ζωή γεμάτη επιτυχία κι ευτυχία;

Αν ναι, τότε θα πρέπει να ξεκλειδώσεις τις απεριόριστες δυνατότητες του.

Ο εγκέφαλός μας αποτελεί το πιο δυνατό όργανο του σώματός μας, όμως λίγοι από εμάς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την απεριόριστη δύναμη του, και αυτό γιατί λειτουργεί ως ένας ιδιαίτερα πολύπλοκος ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Ταυτόχρονα δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο εγκέφαλός μας συνεχώς βομβαρδίζεται με νέα δεδομένα τα οποία είναι αδύνατον να επεξεργαστεί τόσο σε συνειδητό όσο και υποσυνείδητο επίπεδο.

Το κλειδί για να ξεκλειδώσουμε τις δυνάμεις του βρίσκεται σε αυτό το τελευταίο επίπεδο το υποσυνείδητο, αφού αυτό θα μας ανοίξει το δρόμο για την επιτυχία και την προσωπική εξέλιξη.

Πώς; Διαβάστε παρακάτω:

 

#1 Ξεχάστε τις αρνητικές σκέψεις και οτιδήποτε δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα.

Με λίγα λόγια αλλάξτε το σύστημα πεποιθήσεων σας όχι μόνο για το πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σας αλλά και για τους άλλους ακόμα και την οικογένειά σας, τη δουλειά σας, τους φίλους και τον σύντροφό σας.

Οι αρνητικές σκέψεις γύρω από αυτούς τους άξονες επηρεάζουν την κοσμοθεωρία μας και ενισχύουν την απροθυμία μας να διεκδικήσουμε καλύτερες ευκαιρίες ζωής, καριέρας και προσωπικών σχέσεων.

#2 Βάλτε στόχους και λειτουργήστε σαν να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Με αυτό τον τρόπο ξεγελάτε το υποσυνείδητό σας και κάνετε πιο σύντομο τον δρόμο για την επιτυχία.

Δεν είναι τυχαίο ότι  άνθρωποι καταξιωμένοι είτε στο χώρο των επιχειρήσεων είτε στον αθλητισμό είτε στην υποκριτική είτε σε οποιοδήποτε άλλο τομέα, μιλώντας για το πώς κατάφεραν να επιτύχουν στη ζωή τους όλοι έχουν υπογραμμίσει την αξία της βαθιάς επιθυμίας και της ανεξάντλητης φαντασίας.

Ας θυμηθούμε εδώ τον Virgil Abloh, τον πρώτο Αφροαμερικανό καλλιτεχνικό διευθυντή του γαλλικού οίκου μόδας, louis Vuitton, τι απάντησε όταν σε συνέντευξή του ρωτήθηκε για το πώς κατάφερε να ανελιχθεί στον χώρο της μόδας  και να φτάσει τόσο ψηλά: “Το ονειρεύτηκα… Πίστεψα ότι μπορεί να συμβεί και έκανα τα πάντα για να φτάσω σε αυτό”.

#3 Αποκτήστε νέες γνώσεις!

Πώς θα φτάσουμε στην επιτυχία αν δεν αντλήσουμε τις κατάλληλες πληροφορίες που θα μας οδηγήσουν σε αυτή;

Αυτό σημαίνει ότι όταν ξεκινάμε ένα νέο εγχείρημα θα πρέπει να αναζητήσουμε τις κατάλληλες πηγές και να αποκτήσουμε  την τεχνογνωσία που θα μας βοηθήσει στην υλοποίηση του.

Θα πρέπει να δώσουμε στο μυαλό μας την κατάλληλη «τροφή», ώστε να βρεθεί σε νέες διαδρομές και να μας καταστήσει ικανούς να κάνουμε όσα επιθυμούμε.

Και πώς αλήθεια θα καταλάβουμε ποιες πληροφορίες πρέπει να συλλέξουμε ώστε να θρέψουμε τον εγκέφαλό μας;

Η απάντηση είναι απλή. Θα επιλέξουμε εκείνες που προκαλούν το ενδιαφέρον μας, μας εμπνέουν και μας ενθουσιάζουν.

Διαβάστε εδώ 3 πράγματα για τον εγκέφαλό μας που θα σας εκπλήξουν
#4 Να είμαστε προετοιμασμένοι για την αποτυχία, αλλά να μη φοβηθούμε να αποτύχουμε.

Όταν βρισκόμαστε στη διαδικασία αλλαγής είναι βέβαιο ότι θα συναντήσουμε εμπόδια. Κερδισμένοι βγαίνουν εκείνοι που κάνουν μικρά βήματα, μαθαίνουν από τα λάθη τους και ξαναξεκινούν.

Θα πρέπει να δώσουμε στον εγκέφαλό μας τον χρόνο να δεχτεί τις αλλαγές, να ωριμάσει και να εξελιχθεί.

Στο σημείο αυτό φροντίστε να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες, να βγείτε έξω από τη ζώνη ασφάλειάς σας και να μη φοβηθείτε να είστε δημιουργικοί.

#5 Βγάλτε από τη ζωή σας τους αρνητικούς ανθρώπους

Είναι βέβαιο ότι ακόμα και αν καταφέρετε εσείς να διώξετε τις αρνητικές σκέψεις σίγουρα θα βρεθούν άνθρωποι που θα προβάλουν σε σας τις αμφιβολίες, τους φόβους και τα αρνητικά τους συναισθήματα.

Ο εγκέφαλός μας δεν θα αργήσει να πλημμυρίσει με απαισιόδοξη διάθεση.

#6 Αντιθέτως δημιουργήστε γύρω σας ένα κύκλο ανθρώπων με όραμα και θετική στάσης ζωής.

Χρειαζόμαστε ανθρώπους δίπλα μας, οι οποίοι θα μας εμπνεύσουν, θα μας ενθαρρύνουν και θα χαρούν με τις αλλαγές μας.

Το κυριότερο όμως θα αποτελέσουν μία ανεξάντλητη πηγή ανατροφοδότησης για το μυαλό μας.

Είσαι έτοιμος να κάνεις τις αλλαγές;

Πηγή: https://www.lifehack.org/861733/mind-power

 

Write A Comment