Διάφορα πράγματα μπορούν να συμβάλουν στην κακή διάθεση και τα συμπτώματα κατάθλιψης, από τον κακό ύπνο, το στρες, ακόμη και το φαγητό που τρώμε.

Ειδικά η έλλειψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών μπορεί να ατονίσει τη διάθεσή μας.

Ένα από αυτά  είναι κι ο σίδηρος, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition.

Η σύνδεση μεταξύ σιδήρου και συμπτωμάτων κατάθλιψης

Αναλύοντας δεδομένα πάνω από 2.500 γυναικών, οι ερευνητές εντόπισαν  συσχετίσεις ανάμεσα στην έλλειψη σιδήρου, την αναιμία και τα συμπτώματα κατάθλιψης.

Με βάση τα ευρήματα της ανάλυσής τους, οι γυναίκες που είχαν έλλειψη σιδήρου είχαν σημαντικά υψηλότερες πιθανότητες εμφάνισης συμπτωμάτων κατάθλιψης συγκριτικά με γυναίκες με επάρκεια σιδήρου.

Αν είστε γυναίκα μεταξύ 15 και 49 ετών:

«Οι συνέπειες της έλλειψης σιδήρου είναι εμφανείς στη σωματική και την ψυχική υγεία. Η πρόληψη και η θεραπεία της έλλειψης σιδήρου είναι χρήσιμη για την υγεία των γυναικών. ” λένε οι ερευνητές

Τι να κάνετε για αυτό

Ευτυχώς υπάρχει μια πληθώρα τροφών πλούσιων σε σίδηρο που μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας, όπως στρείδια και μύδια, κοτόπουλο,συκώτι, σπαράγγια, σπανάκι, βερίκοκα, σόγια και πολλά άλλα.

Μπορείτε ακόμη να καταναλώσετε τροφές που είναι εμπλουτισμένες με σίδηρο, όπως ορισμένα δημητριακά, ή να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα σιδήρου.

Ιδανικά χρειάζεται να ακολουθείτε μια δίαιτα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Αν, λοιπόν, νιώθετε πεσμένοι τον τελευταίο καιρό και δεν ξέρετε γιατί, ίσως είναι καιρός να κάνετε έλεγχο για τα επίπεδα σιδήρου σας.

Μπορεί η έλλειψη σιδήρου να εξηγεί την μειωμένη όρεξη που έχετε…

πηγή: mindbodygreen

Διαβάστε ακόμη: Διαλογισμός στοργικής καλοσύνης: ένα πανίσχυρο εργαλείο αυτοβελτίωσης

Έτσι συνδέονται το άγχος και η φλεγμονή

Bίντεο: Γνωρίστε τη «μεγαλύτερη γάτα του κόσμου»!

Comments are closed.