Ας είμαστε ειλικρινείς! Τίποτα δεν είναι τέλειο από την αρχή. Όταν επιτύχετε αυτό που θεωρείτε ιδανικό στην εργασία σας, θα καταλήξετε να αναζητάτε τρόπους για να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας και να περάσετε στο επόμενο επίπεδο.

Έτσι, το να έχετε εμμονή με την τελειότητα στην εργασία σας θα μπορούσε ουσιαστικά να επιβραδύνει την πρόοδό σας ή να σας οδηγήσει σε αδράνεια.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό ορισμένες φορές να εγκαταλείπετε την ιδέα της τελειότητας, αγκαλιάζοντας την ιδέα της αριστείας.

Να επιδιώκετε, δηλαδή, να είστε άριστοι σε ό, τι κάνετε, χωρίς απαραίτητα να είστε τέλειοι.

Ακολουθούν τρία στοιχεία που θα σας επιτρέψουν να στοχεύσετε στην αριστεία, αντί για την τελειότητα:

1. Να έχετε πρώτα υψηλά πρότυπα για τον εαυτό σας.

Το να έχετε υψηλά πρότυπα για τον εαυτό σας σημαίνει πως οτιδήποτε κάνετε, λέτε ή παραδίδετε είναι πιθανό να είναι εξ ορισμού άριστο. Άλλωστε, τα πάντα ξεκινούν με τη δική σας αριστεία.

2. Βεβαιωθείτε ότι η ομάδα σας κατανοεί τις προσδοκίες και το επίπεδο παραγωγικότητας που απαιτείται.

Επικοινωνήστε με ακρίβεια και σαφήνεια με την ομάδα σας, για να αποκτήσετε την αποδοχή της και να συμφωνήσετε από κοινού στην επίτευξη ενός στόχου. Αυτό δεν είναι ένα ατομικό εγχείρημα- η συμμετοχή των κατάλληλων ανθρώπων  θα οδηγήσει φυσικά στην αριστεία, επειδή έχετε αξιοποιήσει ένα κοινό όραμα.

3. Να είστε ευέλικτοι.

Η ικανότητα να είστε ευέλικτοι αντί να είστε προσηλωμένοι σε μια στρατηγική ή μια προσέγγιση εργασίας θα σας επιτρέψει να διορθώσετε την πορεία σας, εάν κάτι δεν πάει όπως έχει προγραμματιστεί. Η εστίαση στις βέλτιστες πρακτικές αντί για την τελειότητα ή την επίτευξη ενός τέλειου αποτελέσματος στην εργασία θα διασφαλίσει την αριστεία ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε κατά τη διάρκεια του έργου.

Ολοκληρώνοντας…

Αν οι περισσότεροι από εμάς αφιερώνουμε χρόνο για να είμαστε άριστοι αντί για τέλειοι, θα καταφέρουμε να συμπαρασύρουμε και άλλους ανθρώπους στο ταξίδι μας με έναν πραγματικά συνεργατικό και ουσιαστικό τρόπο.

Είναι σημαντικό, όμως, να εκτιμούμε τις δυνατότητές μας και να πορευόμαστε στο δρόμο της αυτοβελτίωσης και της προσωπικής εξέλιξης.

Πηγή: Spirituality Health

Μπορεί ακόμη να σας ενδιαφέρουνΧόρχε Μπουκάι: Μια όμορφη ιστορία για να ξεκινήσετε τη μέρα σας

Η ζωή είναι πολύ σύντομη για να μην αγαπάς τον εαυτό σου

 

Comments are closed.