Έχετε αισθανθεί ποτέ  πνευματικά αφυπνισμένοι, δίνοντας προσοχή στο φεγγάρι ή στα αστέρια, λαμβάνοντας διαισθητικά μηνύματα από το σώμα σας;

Η αίσθηση της βαθιάς σύνδεσης με το όλον είναι μοναδική.

Ενώ, όμως, πορεύεστε με απόλυτη εμπιστοσύνη προς το σύμπαν, τη θεία δικαιοσύνη, την αγάπη, ξαφνικά έρχεται ένα γεγονός που δοκιμάζει την αφοσίωσή σας στην πνευματική σας ζωή.

Ίσως δε λάβατε αυτό που επιθυμούσατε ή κληθήκατε να αντιμετωπίσετε κάτι τρομερό, όπως ένα θάνατο ή μια πανδημία.

Το αίσθημα της εγκατάλειψης και της ματαίωσης φωλιάζει στην ψυχή σας.

Αυτό είναι μια μορφή πνευματικής προδοσίας, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο Spirituality Health.

Κάρμα και πνευματική προδοσία

Ένα από τα θεμελιώδη μαθήματα της Bhagavad Gita, ένα από τα σημαντικότερα ιερά κείμενα του Ινδουϊσμού,  αναφέρεται ακριβώς σε αυτό: πρέπει να κάνετε το καθήκον σας, αλλά δε δικαιούστε τους καρπούς των πράξεών σας.

Από αυτή την άποψη, η έννοια του κάρμα σημαίνει ότι κάθε πράξη έχει μια συνέπεια.

Μας αρέσει να πιστεύουμε ότι το κάρμα σημαίνει ότι όταν κάνουμε καλά πράγματα, θα μας συμβούν καλά πράγματα, αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι πιο περίπλοκος και ίσως ακατάληπτος.

Οι πράξεις μας συντονίζουν τις συνέπειες σε πολλαπλές μελλοντικές μετενσαρκώσεις σε όλο τον κόσμο. Το κάρμα στην πραγματικότητα εξηγεί γιατί κακά πράγματα συμβαίνουν σε καλούς ανθρώπους.

Έχουμε τον έλεγχο των προθέσεών μας και των πράξεών μας, αλλά το αποτέλεσμα δεν εξαρτάται τελικά από εμάς. Υπάρχουν επίπεδα της πραγματικότητας που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να κατανοήσουμε.

Έχουμε κάποια επιρροή, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, φυσικά, αλλά εκεί τελειώνει ο έλεγχός μας.

Η δύναμη της σύνδεσης με το Πνεύμα

Η σύνδεση με το πνεύμα μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε ότι έχουμε δύναμη. Ο θετικός οραματισμός, για παράδειγμα, μπορεί να μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.

Έτσι, εάν εκδηλώσουμε την πρόθεση να τα πάμε καλά σε ένα τεστ και φανταστούμε τον εαυτό μας να πετυχαίνει, είναι πιθανότερο να μελετήσουμε, να θυμόμαστε περισσότερα και να νιώθουμε πιο ήρεμοι όταν δίνουμε το τεστ, πράγμα που μπορεί να κάνει τη συγκέντρωσή μας καλύτερη.

Είναι πιο πιθανό να πετύχουμε απ’ ό,τι αν επικεντρωνόμασταν μόνο στην αποτυχία στο τεστ, η οποία μπορεί να γίνει αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Ενώ αυτές οι πρακτικές έχουν σαφώς επιρροή, δεν λειτουργούν για όλους κάθε φορά. Οι πνευματικοί άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν νέοι και να υποφέρουν διάφορες μορφές ασθένειας και απώλειας.

Μπορεί να κάνουμε τα πάντα  σωστά και η ζωή να συνεχίζει να αποτελεί αίνιγμα δυσεπίλυτο.

Τι σημαίνει να είσαι πνευματικά συνδεδεμένος

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε τον έλεγχο των προθέσεών μας και (ορισμένων) συμπεριφορών μας. Η πνευματική εργασία μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα της ζωής μας, αλλά δεν μπορεί να το ελέγξει.

Υπάρχουν επίπεδα της πραγματικότητας (συμπεριλαμβανομένης της ελεύθερης βούλησης) στα οποία δεν έχουμε τον απόλυτο έλεγχο και τα οποία δεν θα κατανοήσουμε ποτέ πλήρως.

Το να είμαστε πνευματικά συνδεδεμένοι είναι υπέροχο και μπορεί συνολικά να κάνει τη ζωή μας καλύτερη, αλλά δε θα λύσει όλα μας τα προβλήματα και σίγουρα δεν εγγυάται ότι δεν θα πληγωθούμε ποτέ ξανά.

Όταν ο εξωτερικός κόσμος δεν αντανακλά την εργασία που έχουμε κάνει στον εσωτερικό κόσμο, αυτό δεν συμβαίνει επειδή κάτι δεν πάει καλά με εμάς ή επειδή οι πνευματικοί μας οδηγοί μας έχουν εγκαταλείψει. Είναι απλά η ζωή…

Μπορεί να μην ελέγχουμε τι θα συμβεί, αλλά εξακολουθούμε να έχουμε την επιλογή να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουνΤα κλειδιά για την πνευματική μας ευεξία

Η ανεκτίμητη αξία ενός πνευματικού δεσμού… Τι σημαίνει να συνδεόμαστε πνευματικά με κάποιον;

Μεγαλώνοντας πνευματικά… παιδιά

 

Comments are closed.