Στη σύγχρονη πραγματικότητα, είμαστε συνήθως αποσυνδεδεμένοι από έναν τρόπο ζωής βαθύ και ουσιαστικό.

Έχουμε την εσφαλμένη πεποίθηση ότι το να δουλεύουμε περισσότερες ώρες ή πιο σκληρά από όλους τους άλλους  είναι ο μόνος τρόπος για να προοδεύσουμε.

Όταν τρέχουμε χωρίς σαφή προσανατολισμό – εξαντλημένοι από το απαιτητικό πρόγραμμά μας – είναι σχεδόν αδύνατο να έχουμε μια αληθινή σύνδεση με τον εαυτό μας και τους άλλους.

Οι ασθματικοί ρυθμοί ζωής τις περισσότερες φορές οδηγούν σε κατάθλιψη, άγχος και αίσθημα κενού.

Αντίθετα, όταν επιβραδύνουμε και εστιάζουμε σε όσα είναι πραγματικά σημαντικά για εμάς, αρχίζουμε να ζούμε πιο αληθινά, με τους δικούς μας όρους.

Για να γυρίσετε την πλάτη σας στην ψευδή αξία της συνεχούς ενασχόλησης με κάτι, να ενισχύσετε την επίγνωσή σας και να αρχίσετε να απελευθερώνεστε, μπορείτε να ακολουθήσετε τις τρεις ακόλουθες συμβουλές:

1. Πάρτε απόσταση από την κούρσα της καθημερινότητας.

Με άλλα λόγια, ο προσδιορισμός του τι πραγματικά χρειάζεστε για να ζείτε με πληρότητα, προϋποθέτει απόσταση και ενδοσκόπηση.

2. Αγκαλιάστε τον μινιμαλισμό σε όλες τις πτυχές της ζωής.

Ένα σημαντικό μέρος της δυναμικής της αργής ζωής εδράζεται στην υιοθέτηση ενός μινιμαλιστικού τρόπου ζωής, ο οποίος σας επιτρέπει να ζήσετε με ένα αίσθημα μεγαλύτερης ελευθερίας.

Όλα τα πράγματα που νομίζουμε ότι χρειαζόμαστε μπορεί στην πραγματικότητα να μας κρατούν καθηλωμένους σε δουλειές που μισούμε, σε σχέσεις που διαφορετικά μπορεί να μην επιλέγαμε και σε χρέη που μπορεί να μην τακτοποιήσουμε ποτέ.

3. Αποδεχτείτε ότι πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο ζωής σας.

Αν το πλοίο της αργής ζωής πρόκειται να σαλπάρει πραγματικά, θα πρέπει να κάνετε έναν απολογισμό των προσαρμογών που απαιτούνται, προκειμένου να ανανεώσετε τον τρόπο που ζείτε.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει: μετακόμιση από μια πολύβουη πόλη σε ένα πιο ήσυχο περιβάλλον. Θα μπορούσε να σημαίνει αλλαγή καριέρας προς μια πηγή εισοδήματος που συμπληρώνει, αντί να καταστρέφει, το νευρικό σας σύστημα.

Πηγή: Spirituality Health

Μπορεί να σας ενδιαφέρουνΤι είναι o «αργός τρόπος ζωής»;

Μήπως υποτιμάμε την καλοσύνη στην καθημερινή μας ζωή;

Με το βλέμμα στον ουρανό…

 

Comments are closed.