Όταν η ζωή μάς υπερβαίνει και μοιάζει με τοπίο δαιδαλώδες, νιώθουμε πιο έντονα την ανάγκη της καθοδήγησης. Ευχόμαστε να υπήρχε κάποιος να μας διδάξει τα μυστικά της, τον τρόπο για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της.

Να υπήρχε ένας τόπος μαθητείας, μια σχολή που θα μας προετοίμαζε πνευματικά και ψυχικά για αυτόν τον κόσμο που πολλές φορές μάς δίνει την εντύπωση πως δεν έχει αρχή και τέλος.

Το βιβλίο του Elio D’ Anna, «Η Σχολή των Θεών», είναι ένας χάρτης και ένα σχέδιο απόδρασης για τον άνθρωπο που ψάχνει εναγωνίως να έρθει σε επαφή με τη θεϊκή του φύση.

Ο dreamer μάς προσκαλεί και μάς προκαλεί να γίνουμε αντάξιοι της θεϊκής μας κληρονομιάς.

Το βιβλίο αυτό συνιστά μια πρόταση για εσωτερική επανάσταση.

Δεν προορίζεται για ανθρώπους που έχουν ενστερνιστεί μια μοιρολατρική στάση ζωής, αλλά για εκείνους που με τόλμη και γενναιότητα μπορούν να αναλάβουν ακέραια την ευθύνη για ό, τι συμβαίνει στη ζωή τους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι η πραγματικότητά του είναι το αποτέλεσμα της επενέργειας εξωτερικών παραγόντων και οι ίδιοι είναι άθυρμα της μοίρας, η οποία όχι σπάνια τους καταφέρει ισχυρά πλήγματα.

Ωστόσο, τα γεγονότα και οι εξωτερικές συνθήκες της ζωής μας δεν είναι παρά μια αντανάκλαση των συναισθημάτων, των σκέψεων και των πεποιθήσεών μας, μια υλοποίηση του Είναι μας.

Υπάρχει μια σχέση αιτίου-αποτελέσματος μεταξύ της εσωτερικής ζωής και του εξωτερικού κόσμου.

Όλα όσα νιώθουμε, τα πάθη, οι σκέψεις και οι φαντασιώσεις μας, οι ελπίδες, οι φιλοδοξίες, τα μυστικά, οι αναμνήσεις και οι φαντασίες μας, οι φόβοι και οι αβεβαιότητες ανήκουν στον ακατανόητο, αλλά πολύ πραγματικό κόσμο του Είναι.

Αυτά είναι που βαθμιαία και ανεπαίσθητα χτίζουν την πραγματικότητά μας.

Αρνητικότητα:  η πηγή όλων των προβλημάτων

Η ρίζα,  η πρωταρχική αιτία όλων των προβλημάτων του κόσμου,  από την ενδημική φτώχεια  ολόκληρων  περιοχών του πλανήτη μέχρι την εγκληματικότητα και τους πολέμους,  είναι το ότι η ανθρωπότητα σκέφτεται και συναισθάνεται με τρόπο αρνητικό.

Τα αρνητικά συναισθήματα κυριαρχούν στον κόσμο που γνωρίζουμε.  Είναι πλασματικά κι όμως  καταλαμβάνουν κάθε  γωνιά  της ζωής μας.  Για ν’ αλλάξει  η μοίρα του ανθρώπου πρέπει ν’ αλλάξει  η ψυχολογία,  το σύστημα των  πεποιθήσεών του  και τα πιστεύω του.  Θα πρέπει να ξεριζωθεί από τα βάθη της η τυραννία μιας νοοτροπίας αντιμαχόμενης,  εύθραυστης,  θανάσιμης.

Ο κόσμος είναι όπως τον ονειρεύεσαι

Μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας  Δεν υπάρχει καμία απόσταση η διάσπαση.  Όπως δεν υπάρχει απόσταση μεταξύ του είμαι και του έχω,  μεταξύ του πιστεύω και του  βλέπω.

Εκείνο που ο άνθρωπος ονειρεύεται είναι ήδη πραγματικότητα.

Το όνειρο εκδηλώνεται μέσα από το χρόνο.  Η στενότητα της αντίληψής μας  είναι αυτή που χρειάζεται χρόνο για να κατανοήσει.

Ο χρόνος,  για τον άνθρωπο είναι μια μαγική μπογιά  και αποκαλύπτει αυτά που,  διαφορετικά,  θα παρέμεναν αόρατα στα μάτια του.

 

Διαβάστε ακόμη: «Το Βιβλίο της ΧΑΡΑΣ»… Γιατί να το διαβάσετε

«Το Κυμβάλειον»: Ερμητική Επιστήμη και Αποκρυφισμός

Επίκουρος: ο κήπος της ευτυχίας

Write A Comment