Πρόκειται για έναν από τους πιο μεγάλους σταρ του Hollywood. Τα παιδικά χρόνια για τον αγαπημένο ηθοποιό Jim Carrey, όμως, δεν ήταν καθόλου εύκολα.

Ο ίδιος έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή του κατά το παρελθόν ότι η οικογένειά του ζούσε μέσα στην απόλυτη φτώχεια και εκείνος χρησιμοποίησε την μέθοδο της οπτικοποίησης για να το ξεπεράσει.

«Οραματιζόμουν τα πράγματα που ήθελα να έρχονται σε εμένα. Και δεν είχα τίποτα εκείνη τη στιγμή, όμως αυτό απλώς με έκανε να νιώθω καλύτερα», έχει πει.

«Πήγαινα στο σπίτι και στον δρόμο σκεφτόμουν: “Λοιπόν, έχω αυτά τα πράγματα και είναι εκεί έξω. Απλώς δεν τα έχω ακόμα, αλλά είναι εκεί έξω”», έχει προσθέσει.

Όταν ήταν μόλις 12 ετών εκείνος και η οικογένειά του κατέληξαν να ζουν μέσα σε ένα βανάκι λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.

Ο πατέρας του έμεινε άνεργος και εκείνος και τα άλλα τρία μεγαλύτερα αδέλφια του αναγκάστηκαν να κάνουν διάφορα θελήματα για να φέρνουν κάποιο εισόδημα στο σπίτι.

Η δική του εκτίμηση

Μία εμπειρία που ο ίδιος ο ηθοποιός έχει πει ότι μπορεί να «ακούγεται λυπηρή», αλλά στην πραγματικότητα σηματοδότησε μια πολύ «ευτυχισμένη» περίοδο της ζωής του.

Όταν ο πατέρας του αργότερα βρήκε δουλειά σε ένα εργοστάσιο ελαστικών ο Carrey και τα αδέρφια του δούλεψαν εκεί, επίσης,  κάνοντας οκτάωρες βάρδιες μετά το σχολείο ως φύλακες ή θυρωροί.

«Ξέρω ότι ακούγεται θλιβερό», έχει δηλώσει ο Carrey.

«Ζούσαμε σε ένα κάμπινγκ ή κατασκηνώναμε στο γκαζόν. Σίγουρα, έκανε κρύο μέσα στη σκηνή, αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο ήταν μια πολύ πιο χαρούμενη περίοδος», έχει χαρακτηριστικά πει.

Όταν ήταν ακόμα παιδί ήταν πολύ μοναχικός και δεν είχε καθόλου φίλους. Είχε διαγνωστεί με δυσλεξία και δυσκολευόταν μέσα στην τάξη.

Για να αντεπεξέλθει άρχισε να κάνει αστεία στους καθηγητές και τους συμμαθητές του. Όχι, δεν γέλασαν όλοι.

Αντιθέτως, θεωρήθηκε ταραξίας. Ο Jim Carrey έχει μιλήσει ανοιχτά για τις δυσκολίες της ζωής του, για τα δύο διαζύγια που έχει πάρει, καθώς και για τη μάχη του με την κατάθλιψη.

Το σήμερα

Θεωρείται και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως κωμικούς.

Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος, ο Ντετέκτιβ Ζώων, ο Ψευταράς και η Μάσκα, είναι μόνο μερικές από τις ταινίες που έχουμε όλοι αγαπήσει.

Η ταινία-σταθμός για την καριέρα του ήταν το Truman Show το 1998. Εκεί ο Carrey έδειξε έναν άλλον εαυτό και παρόλο που δεν έλαβε Όσκαρ κέρδισε στα μάτια όλου του πλανήτη.

Πόσα τελικά μπορεί να κρύβονται πίσω από ένα χαμόγελο;

Τα τελευταία χρόνια τον είχαμε χάσει, για να τον ξαναβρούμε το 2020, όταν κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του «Απομνημονεύματα και Παραπληροφόρηση (Memoirs and Misinformation, εκδ. Knopf)».

Δεν περιμέναμε την έκδοση αυτού του βιβλίου για να μαντέψουμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον ίδιο. Είχε ήδη γίνει γνωστό ότι έπασχε από σοβαρή κατάθλιψη και άλλες ψυχικές νόσους.

Είχε απομονωθεί από τον κόσμο, πάλευε να διαχωρίσει τι αποτελεί πραγματικότητα και τι συμβαίνει στη φαντασία του και αρνείτο ρόλους που δεν σύναδαν με την τότε παρούσα πνευματική του κατάσταση.

Μία μάχη αναμφίβολα δύσκολη από την οποία, όμως, ελπίζουμε να βγει νικητής!

Δείτε και αυτό: Sarah Jessica Parker: Μία μοντέρνα Σταχτοπούτα… 

Πηγές: childhoodbiography.comladbible.comesquire.com.gr

 

Write A Comment