Μπορείς να φτιάξεις μία μοναδική συνταγή που θα την χρησιμοποιήσεις για να δώσεις ένα έξτρα άρωμα στα φαγητά σου…

Η εκτέλεση

Ο τρόπος είναι απλός: βάζεις τις φλούδες λεμονιού σε απορροφητικό χαρτί και προσέχεις να τραβήξει όλα τα υγρά.

Μετά τις βάζεις στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 5 λεπτά στους 300 βαθμούς. Προσέχεις μόνο να μην πάρουν καστανό χρώμα.

Αλλά και να γίνει αυτό δεν πειράζει, η γεύση είναι ίδια.

Στη συνέχεια βάζεις τις φλούδες σε ένα μπλέντερ και έτσι απλά, εύκολα και γρήγορα έχεις μία αρωματική σκόνη που μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σε γλυκά και αλμυρά!

Συμβουλές

Tip: Όσο πιο μικρές κόψεις τις φλούδες, τόσο το καλύτερο.

Αυτή τη σκόνη μπορείς να την βάλεις σε κέικ και κουλουράκια ή να φτιάξεις μιξ μπαχαρικών.

Μία ιδέα είναι να το αναμείξεις με αλάτι όπως μας δείχνει η Carleigh Bodrug,  που είναι η Νο1 συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής με τις περισσότερες πωλήσεις για τους New York Times, ή με πιπέρι ή με ρίγανη κ.λπ…

Τέλειο, έτσι;

@plantyou Lemon Peel Powder 🍋 #recipe #lemons #lemon #lemonpeel #recipes #zerowaste #healthy #healthyrecipe #lowwaste #eatmoreplants #plantbaseddiet #plantbasedfood #healthyfood #vegan #vegandiet #simplerecipe #quickrecipe ♬ (I Can’t Get No) Satisfaction – Mono Version – The Rolling Stones

Δες κι αυτό: Λιναρόσπορος αντί για αβγά στο κέικ; Αμέ!  

Write A Comment