Ποιος δε γνωρίζει τον Mark Zuckerberg, τον ιδρυτή του Facebook; Είναι μόλις 39 ετών και η περιουσία του ανέρχεται σε περίπου 80 δισεκατομμύρια δολάρια. Χάρη στις ιδιαίτερες ικανότητες και τα ταλέντα του κατάφερε να αλλάξει τον κόσμο των υπολογιστών, καθώς και τον τρόπο επικοινωνίας των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Εκείνο που ίσως δε γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι το γεγονός ότι ο επιτυχημένος επιχειρηματίας αντιμετώπισε πολλές απογοητεύσεις πριν κατακτήσει την κορυφή του διαδικτύου.

Γεννημένος το 1984 στην Νέα Υόρκη από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Όταν τελείωσε το σχολείο, χάρη στις τεχνολογικές του δεξιότητες, ξεκίνησε αμέσως τη δική του εταιρεία.

Και τότε ήταν που άρχισαν οι απογοητεύσεις…

Χρειάστηκε χρόνος για να αποκτήσει τον τίτλο του CEO και να εμπνεύσει σεβασμό.

Ήδη από το κολλέγιο αντιμετώπισε πολλές επικρίσεις, ενώ ακόμα κι όταν κατάφερε να διαπρέψει, η φήμη του αμαυρώθηκε με την κατηγορία ότι έκλεψε την ιδέα του Facebook.

Ωστόσο, ο Zuckerberg δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

Συνέχισε να παλεύει για τα ΄ονειρά του, μαθαίνοντας από τα λάθη του.

Μάλιστα, σε μια ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, θέλοντας να εμπνεύσει τους απόφοιτους, μοιράστηκε μαζί τους και τα βασικά συστατικά της επιτυχίας του.

Ας δούμε ποια είναι αυτά…

«Οι μεγαλύτερες επιτυχίες προέρχονται, όταν έχεις την ελευθερία να αποτύχεις», τονίζει.

«Η επιχειρηματική κουλτούρα ευδοκιμεί όταν είναι εύκολο να δοκιμάσεις πολλές νέες ιδέες. Το Facebook δεν ήταν το πρώτο πράγμα που έφτιαξα», συνεχίζει.»

«Έφτιαξα, επίσης, παιχνίδια, συστήματα συνομιλίας, εργαλεία μελέτης και συσκευές αναπαραγωγής μουσικής.»

Θέλοντας να επικυρώσει τα λεγόμενά του έφερε κι α΄λλους επιτυχημένους ανθρώπους ως παράδειγμα:

«Δεν είμαι ο μόνος. Η JK Rowling απορρίφθηκε 12 φορές πριν δημοσιεύσει τον Χάρι Πότερ. Ακόμα και η Beyoncé χρειάστηκε να κάνει εκατοντάδες τραγούδια για να κάνει επιτυχία το “Halo”. »

Πολλές οι φορές αισθανόμαστε απογοητευμένοι από το πώς προχωρά η ζωή μας, προσπαθούμε να «γεμίσουμε το κενό» μας και να βρούμε τον αληθινό σκοπό της ζωή μας.

«Ο σκοπός είναι η αίσθηση ότι ανήκεις σε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου, ότι έχεις κάτι καλύτερο μπροστά σου για να δουλέψεις. Ο σκοπός είναι αυτό που δημιουργεί αληθινή ευτυχία», λέει ο Zuckerberg.

Καθένας από εμάς πρέπει να συνεχίσει να αποτυγχάνει για να καταλάβει το πραγματικό νόημα της επιτυχίας.

«Πάντα θα δεχθείτε κριτική επειδή κινείστε πολύ γρήγορα γιατί πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει να σας επιβραδύνει. Μας είπαν να πουλήσουμε την εταιρεία μας πολλές φορές αλλά δεν ήθελα. Σιγά σιγά όλοι έφυγαν και ένιωσα μόνος. Τώρα, χρόνια αργότερα, καταλαβαίνω ότι έτσι λειτουργούν τα πράγματα όταν δεν υπάρχει αίσθηση ανώτερου σκοπού. Η μεγαλύτερη επιτυχία προέρχεται από την ελευθερία της αποτυχίας. Η πρόκληση της γενιάς μας είναι να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου όλοι έχουν την αίσθηση του σκοπού», καταλήγει.

Υπάρχουν πολλά μαθήματα που μπορεί να κερδίσει κανείς από τη ζωή του  Zuckerberg.

Αφοσιωθείτε στους στόχους σας και προσπαθήστε να μη λυγίσετε μέχρι την επίτευξή τους.

Μην είστε απρόθυμοι να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις της ζωής και μην επιτρέψετε στους άλλους να ανακόψουν την πορεία προς τα όνειρά σας…

imethexis.gr

Διαβάστε ακόμη: Γιατί φοβόμαστε την επιτυχία;

Εκπαιδεύστε το μυαλό σας: Το κλειδί για να ξεκλειδώσετε την επιτυχία

Αυτοπειθαρχία και επιτυχία πάνε μαζί. 6 τρόποι να την ενισχύσεις

 

Comments are closed.