Η ψυχική δύναμη και η εσωτερική γαλήνη συνδέονται άρρηκτα. Οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι είναι σίγουροι ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν ό,τι τους φέρει η ζωή.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν νιώθουν πόνο ή δε στενoχωριούνται.

Ωστόσο, δεν σπαταλούν ενέργεια ευχόμενοι να ήταν τα πράγματα διαφορετικά ή προσπαθώντας να αλλάξουν τους άλλους ανθρώπους.

Παραμένουν επικεντρωμένοι στη διαχείριση των δικών τους σκέψεων, συναισθημάτων και στάσεων, ενώ εγκαταλείπουν τις ακόλουθες συνήθειες ή συμπεριφορές:

1. Την αλληλεπίδραση με τοξικούς ανθρώπους

Οι άνθρωποι με τους οποίους περιβάλλετε τον εαυτό σας επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεστε, αισθάνεστε και συμπεριφέρεστε. Η συναναστροφή με ανθρώπους που λένε ψέματα, κακολογούν, εκφοβίζουν ή εξαπατούν επιβαρύνει την ευημερία σας.

Οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι δεν σπαταλούν την ενέργειά τους, προσπαθώντας να αλλάξουν τους τοξικούς ανθρώπους. Θέτουν υγιή συναισθηματικά και φυσικά όρια.

2. Την υπερβολική αυτοκατηγορία

Η σκέψη ότι για όλα φταίτε εσείς -είτε πρόκειται για μια αποτυχημένη σχέση είτε για ένα ατύχημα- θα επηρεάσει δυσμενώς τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τον εαυτό σας και τον κόσμο γύρω σας.

Οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί.

Αναγνωρίζουν ότι είναι υπεύθυνοι για τις επιλογές τους, αλλά κατανοούν συνάμα πως υπάρχουν παράγοντες που δεν ελέγχονται από αυτούς–όπως η κατάσταση της οικονομίας, ο καιρός και οι επιλογές των άλλων ανθρώπων.

3. Το κυνήγι της ευτυχίας

Το να πιστεύετε ότι πρέπει να είστε ευτυχισμένοι όλη την ώρα μπορεί να αποτελέσει πηγή άγχους και πίεσης. Η στιγμιαία ευχαρίστηση είναι πολύ διαφορετική από τη μακροπρόθεσμη ικανοποίηση.

Οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι αρνούνται να ενδώσουν στη στιγμιαία ικανοποίηση ή στις προσωρινές απολαύσεις.

Αναζητούν τρόπους για να οικοδομήσουν ένα λαμπρότερο μέλλον δημιουργώντας μακροπρόθεσμους στόχους.

4. Τη νοοτροπία του θύματος

Αν κατηγορείτε για όλα τα προβλήματά σας τους άλλους ή τις εξωτερικές συνθήκες, δεν θα αναλάβετε ποτέ την ευθύνη για τη ζωή σας.

Οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι αναγνωρίζουν τις επιλογές τους, ακόμη και μπροστά σε τραγικές συνθήκες. Επικεντρώνονται στα πράγματα που μπορούν να ελέγξουν και αρνούνται να σπαταλούν το χρόνο τους. καταφεύγοντας στη μεμψιμοιρία.

5.Την προσπάθεια να εντυπωσιάσουν τους άλλους

Θα μπορούσατε να σπαταλήσετε μεγάλο μέρος της ζωής σας προσπαθώντας να κάνετε τους ανθρώπους να σας συμπαθήσουν. Η εξάρτηση από τον θαυμασμό των άλλων, ωστόσο, περιορίζει την ελευθερία σας.

Οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι αισθάνονται άνετα με τον εαυτό τους. Δεν χάνουν τον χρόνο τους ανησυχώντας για το αν οι άλλοι εγκρίνουν τις επιλογές τους. Αντ’ αυτού, επικεντρώνονται στο να ζουν σύμφωνα με τις αξίες τους.

Πηγή: Inc

Μπορεί ακόμη να σας ενδιαφέρουν: Δύναμη, ποια η πραγματική της φύση;

Δείτε πώς να σταματήσετε να νοιάζεστε τόσο πολύ για το τι σκέφτονται οι άλλοι

Πώς θα χτίσουμε την ανθεκτικότητά μας κόντρα στους χαλεπούς καιρούς

Comments are closed.