Γίνεται τόσος λόγος και τόσες προετοιμασίες για αυτήν την τόσο ιδιαίτερη ημέρα αναγνώρισης του ανεκτίμητου ρόλου και της προσφοράς κάθε μητέρας. Αλλά τι πραγματικά θέλει μια μητέρα για να αισθανθεί  όμορφα την ημέρα αυτή; 

1.Να είναι με τα παιδιά της.

Ρωτήστε οποιαδήποτε μητέρα τι την κάνει να νιώθει ξεχωριστή και η απάντηση είναι να είναι με τα παιδιά της και να περνάει δημιουργικό χρόνο μαζί τους. Η ομαδικότητα είναι το παν για μια μαμά.

2.Ένα γράμμα ή μια χειρόγραφη κάρτα. 

Τίποτα δεν είναι πιο προσωπικό από ένα εγκάρδιο σημείωμα ή γράμμα. Τα γραπτά μένουν.. και μια γνήσια έκφραση αγάπης και ευγνωμοσύνης σε ένα κομμάτι χαρτί μπορεί να είναι μια κίνηση αρκετή για να φέρει δάκρυα στα μάτια μιας μητέρας.

3. Ένα ιδιαίτερο γεύμα.

Είναι πάντα ωραίο να βγαίνεις έξω για μια ειδική περίσταση, αλλά η προετοιμασία ενός ξεχωριστού γεύματος για τη μητέρα μπορεί να της προσφέρει χαρά και συγκίνηση.

4. Ειρήνη και ηρεμία.

Αυτή τη μοναδική μέρα, η απουσία διαφωνιών και συγκρούσεων στο σπίτι μπορεί να είναι δώρο ανεκτίμητο για μια μητέρα, η οποία στην καθημερινότητα αναλαμβάνει συνήθως και το ρόλο του ¨διαιτητή¨.

5. Να απολαύσει τον ύπνο.

Το δώρο του ύπνου είναι πολύτιμο για μια μαμά. Αφήστε την να κοιμηθεί ή δώστε της χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας για να πάρει έναν υπνάκο.

Τι δε θα ήθελε μια γυναίκα για τη Γιορτή της Μητέρας;

Σύμφωνα, όμως, και με τις εκμυστηρεύσεις των ίδιων των μητέρων, αυτό που θα ΄΄ήθελαν για τη Γιορτή της Μητέρας είναι ένα διάλειμμα από τις ευθύνες που τις βαραίνουν καθημερινά. Θα ήθελαν λίγο παραπάνω χρόνο για τον εαυτό τους. Κατά συνέπεια, μια μητέρα δε θα επιθυμούσε ίσως:

  • Να μαγειρέψει.
  • Να καθαρίσει.
  • Να πλύνει τα ρούχα.
  • Να πάει σε ένα εστιατόριο όπου αναμφίβολα θα ιδρώνει από το άγχος για το ότι τα παιδιά της δεν συμπεριφέρονται σωστά.
  • Να είναι υπεύθυνη για όλα τα πράγματα που αφορούν τα παιδιά και το σπίτι.

Ολοκληρώνοντας…

Κάθε μητέρα είναι μοναδική. Κατά συνέπεια, οι μόνοι που μπορεί να γνωρίζουν τι θα την έκανε ευτυχισμένη μια τέτοια μέρα είναι οι άνθρωποι που την πλαισιώνουν. Σε κάθε περίπτωση μια μητέρα έχει ανάγκη να σέβονται και να αναγνωρίζουν την προσφορά της.

Ας κάνουμε, λοιπόν, για εκείνη τη μέρα αυτή ξεχωριστή. Ας αφήσουμε την αγάπη, το θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη μας για τη μητέρα να μάς εμπνεύσουν…

Μπορεί να σας ενδιαφέρουνΌποια δεν είναι «τέλεια μαμά» να σηκώσει το χέρι της

Εξουθενωμένες μαμάδες, δε φταίτε εσείς που αισθάνεστε έτσι!

3 λόγοι για τους οποίους τα παιδιά χρειάζονται θετικούς κι όχι τέλειους γονείς

Comments are closed.