Η Louise L. Hay ήταν Αμερικανίδα συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων αυτοβοήθειας, μεταξύ των οποίων και η διεθνής εκδοτική επιτυχία «Μεταμορφώστε τη ζωή σας» (“You Can Heal Your Life“) και αποτελεί ίσως μία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες στο χώρο της θετικής φιλοσοφίας.

Με το έργο της έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν την εσωτερική τους δύναμη για προσωπική εξέλιξη και αυτοθεραπεία. Μέσω των θεραπευτικών τεχνικών της πολλοί έχουν μάθει πώς να δημιουργούν την πραγματικότητα που θέλουν και να απελευθερώνονται από όσα τους στερούν την προσωπική τους ευτυχία. Η φιλοσοφία της αναδύθηκε μέσα από την προσπάθειά της να συμφιλιωθεί με τον εαυτό της, ξεπερνώντας τα τραύματα που της άφησαν επώδυνες εμπειρίες.

Ακολουθούν 10 φράσεις που αποτυπώνουν το όραμά της για τη ζωή:

  1. «Οι σκέψεις που επιλέγουμε να σκεφτόμαστε είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να ζωγραφίσουμε τον καμβά της ζωής μας.»
  2. «Η αγάπη είναι μια σπουδαία θαυματουργή θεραπεία. Το να αγαπάμε τον εαυτό μας δημιουργεί θαύματα στη ζωή μας
  3. «Αγαπήστε αυτό και αυτό που είστε και αυτό που κάνετε. Γελάστε με τον εαυτό σας και τη ζωή και τίποτα δε θα μπορεί να σας αγγίξει. Έτσι κι αλλιώς όλα είναι προσωρινά. Στην επόμενη ζωή θα τα κάνετε διαφορετικά ούτως ή άλλως, οπότε γιατί να μην τα κάνετε διαφορετικά και τώρα;»
  4. «Να θυμάστε: επικρίνετε τον εαυτό σας εδώ και χρόνια και δεν έχει δουλέψει. Δοκιμάστε να εγκρίνετε τον εαυτό σας και δείτε τι θα συμβεί
  5. «Η συγχώρεση είναι για τον εαυτό σας, γιατί σας απελευθερώνει. Σας αφήνει να βγείτε από τη φυλακή στην οποία βάλατε τον εαυτό σας
  6. «Αν η μητέρα σας δεν ήξερε πώς να αγαπάει τον εαυτό της ή ο πατέρας σας δεν ήξερε πώς να αγαπάει τον εαυτό του, τότε θα ήταν αδύνατο να σας διδάξουν να αγαπάτε τον εαυτό σας
  7. «Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα, δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνεις, υπάρχει κάτι που πρέπει να μάθεις
  8. «Δεν επιλέγω πλέον να πιστεύω σε παλιούς περιορισμούς και ελλείψεις. Επιλέγω τώρα να αρχίσω να βλέπω τον εαυτό μου, όπως με βλέπει το Σύμπαν∙ τέλειο, ακέραιο και ολοκληρωμένο.»
  9. «Βαθιά στο κέντρο της ύπαρξής μου υπάρχει μια αστείρευτη πηγή αγάπης.»
  10. «Δεν διορθώνω προβλήματα. Διορθώνω τη σκέψη μου. Τότε τα προβλήματα διορθώνονται μόνα τους

Διαβάστε εδώ Βίντεο: Τι μουσική παίζουν τα μανιτάρια;

Write A Comment