Ψάχνετε τρόπους για μία πιο υγιεινή διατροφή μακριά από ζωικά προϊόντα; Θέλετε να φτιάξετε μία γλυκιά συνταγή χωρίς να βάλετε μέσα αβγά γιατί είστε αλλεργικός ή δεν σας αρέσουν; Αν ναι, τότε υπάρχει λύση…
Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι ο λιναρόσπορος. Θωρείται ως μία από τις πιο δημοφιλείς λύσεις υποκατάστασης του αυγού για αλμυρές και γλυκές συνταγές.
Ο λόγος; Πέρα από την ουδέτερη γεύση του είναι πολύ εύκολο να το φτιάξει κανείς. Θα χρειαστείτε αλεσμένο λιναρόσπορο και νερό.
Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε ένα υποκατάστατο αυγού 100% φυτικό και χωρίς γλουτένη.
Η συνταγή
Κάθε ένα αβγό ισούται με μία κουταλιά της σούπας τριμμένο λιναρόσπορο που τον ρίχνουμε μέσα σε 2 ½ με 3 κουταλιές της σούπας νερό.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και αφήνουμε να περάσουν 15 με 30 λεπτά για να το χρησιμοποιήσουμε ως υποκατάστατο του αυγού.
Όσο περνά η ώρα θα δείτε ότι θα σχηματιστεί ένα κολλώδες μείγμα που ναι θα κάνει το κέικ μας να είναι αφράτο, όπως ακριβώς θα έκαναν τα αβγά!
@plantyou Replying to @Tiana Wiltshire how to replace eggs in baking #recipe #flax #flaxegg #easyrecipe #vegan #plantbased #eggs #baking #veganbaking #food ♬ Beat Goes On – The All Seeing I
Αξίζει να σημειωθεί ότι μία κουταλιά της σούπας αλεσμένου λιναρόσπορου είναι περίπου 7 γραμμάρια και σε αυτά περιέχονται 2 γραμμάρια πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (συμπεριλαμβανομένων και των Ω-3) και 2 γραμμάρια διαιτητικών ινών με μόλις 37 θερμίδες!
Ίσως σας ενδιαφ΄έρει κι αυτό: Μπισκότα αλλιώς… με γλυκοπατάτα!