Βγήκατε πρόσφατα από μία κακοποιητική σχέση και χρειάζεστε επειγόντως να απελευθερωθείτε από την αγάπη που νιώθετε για αυτόν που σας πλήγωσε;  Μήπως εδώ και καιρό αισθάνεστε ότι η αγάπη που νιώθετε για τον σύντροφό σας έχει αρχίσει να εξασθενεί;

Ανεξάρτητα από την ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεστε αυτή τη στιγμή, ας δούμε πώς μπορούμε να προσεγγίσουμε την αγάπη, προκειμένου να βιώσουμε το ταξίδι προς την απελευθέρωσή της όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνα…

Η αγάπη που νιώθουμε για κάποιον άλλον μπορεί πολλές φορές να μας κάνει να αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε ένα πεδίο μάχης ή ακόμα σε έναν ολέθριο πόλεμο ενάντια στη δική μας ευτυχία.

Η αγάπη μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε ότι πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας, αλλά έχει τη δύναμη την ίδια στιγμή να προκαλέσει τον πιο φρικτό πόνο στην ψυχή μας.

Το να αγαπάμε κάποιον μπορεί να μας απελευθερώνει, μπορεί, όμως, από την άλλη, να μας προκαλεί ασφυξία.

Ποιος από μας δε θέλει να βιώσει αγάπη;

Αυτό που ίσως ξεχνάμε είναι ότι μερικές φορές αυτή έρχεται με κάποιο κόστος.

Πέρα από τις πεταλούδες στο στομάχι, είναι πιθανόν να συνοδεύεται από θυσίες, δεσμεύσεις και συμβιβασμούς.

Συχνά, επίσης, το μέγεθος της μπορεί να μας κυριεύσει σε τέτοιο βαθμό που να επιτρέψουμε σε κάποιον να μας κακοποιήσει ψυχικά ή σωματικά.

Μπορούμε να αποφύγουμε τον πόνο με το να σταματήσουμε να αναζητάμε την αγάπη;

Είναι αδύνατον να υψώσει κάνεις ένα ατσάλινο τείχος για να προστατευτεί από μία αγάπη που μπορεί να του ραγίσει την καρδιά.

Αυτό που χρειάζεται να καταλάβουμε είναι τη διαφορά που έγκειται ανάμεσα στο να εγκαταλείπουμε την αγάπη και στο να την αφήνουμε να φύγει.

Τι σημαίνει εγκαταλείπω την αγάπη;

Σημαίνει να κλεινόμαστε στον εαυτό μας, να αποκλείουμε κάθε πιθανότητα να αγαπηθούμε και να πιστεύουμε ότι η αληθινή αγάπη είναι ανύπαρκτη.

Το μυαλό μας μπορεί να κατακλύζεται από απαισιόδοξες σκέψεις, να κάνουμε συμβιβασμούς, να σταματάμε να ελπίζουμε και να αποδεχόμαστε το αίσθημα της μοναξιάς.

Ωστόσο, το σώμα μας εξακολουθεί να λαχτάρα να αγαπηθεί, να συνδεθεί με άλλα άτομα και να βιώσει ένταση και πάθος.

Διαβάστε ακόμη:Αδελφές ψυχές και αγάπη άνευ όρων. Υπάρχουν;

Μέσα μας βαθιά επιθυμούμε να συναντήσουμε κάποιον να μας κατανοήσει, να μας ξεκλειδώσει και να αγκαλιάσει τις ατέλειες και τις αδυναμίες μας.

Λαχταράμε τον ρομαντισμό, την ειλικρίνεια, τη δέσμευση και την ασφάλεια.

Με απλά λόγια θέλουμε κάποιον να μας κάνει να νιώσουμε ότι η αγάπη δε χρειάζεται να είναι δύσκολη.

Δε είναι ανάγκη, λοιπόν, να εγκαταλείψουμε την αγάπη.

Ούτε, όμως, και να επιδοθούμε σε ρηχές σχέσεις που θα ικανοποιήσουν προσωρινά το μυαλό και το σώμα μας και στο τέλος της ημέρας θα μας αφήσουν με μία αίσθηση κενότητας.

Το να σταματήσουμε να αναζητάμε την ευκαιρία να βιώσουμε βαθιά και ειλικρινή αγάπη, θα μας εμποδίσει από το να συνδεθούμε με κάποιον άλλο άνθρωπο σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

Εξάλλου, καθένας από μας χρειάζεται να νιώθει ζωντανός και η αγάπη είναι αυτή που ικανοποιεί αυτή μας την ανάγκη.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας ότι η απελευθέρωση από μία σχέση σημαίνει το να δημιουργούμε χώρο για να προσελκύσουμε ένα καταλληλότερο άτομο κι όχι το να αποκλείσουμε τον εαυτό μας από την αγάπη και τη ζωή.

Την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε ότι η αγάπη που νιώθετε για κάποιον σας προκαλεί πόνο διερωτηθείτε:

” Να αφήσω ένα άτομο ή μία κατάσταση να με κάνει να παραιτηθώ εντελώς την ιδέα της αγάπης ή να αφήσω το άτομο αυτό να φύγει, διατηρώντας, παράλληλα, την πιθανότητα να αγαπηθώ και να αγαπήσω κάποιο άλλο;”

Μην ξεχνάτε, όμως, πως σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να αγαπάτε κυρίως τον εαυτό σας…

πηγή: powerofpositivity

Διαβάστε, ακόμη: Η αγάπη έχει 5 γλώσσες! Γνωρίστε τες…

Write A Comment