Ο πίνακας ενόρασης είναι ουσιαστικά η εκδήλωση των στόχων σας, καθώς περιλαμβάνει εικόνες ή αντικείμενα που εκφράζουν το μέλλον που θέλετε να δημιουργήσετε.

Όπως εξηγεί η δασκάλα ρέικι και συγγραφέας του Burning Bright: Rituals, Reiki, and Self-Care To Heal Burnout, Anxiety, and Stress , Kelsey Patel:

“Εάν δεν έχουμε σαφή κατεύθυνση για το πού πάμε, είναι πολύ εύκολο να κάνουμε πράγματα που δε μας εκφράζουν και δε μας κάνουν ευτυχισμένους. Η δημιουργία ενός πίνακα ενόρασης είναι ένας καλός τρόπος για να γνωρίσεις τον εαυτό σου και αυτό που πραγματικά θέλεις να προσελκύσεις στη ζωή σου.”

Πώς να φτιάξετε έναν πίνακα ενόρασης

Η δημιουργία ενός πίνακα ενόρασης είναι μια εντελώς προσωπική και προσαρμόσιμη δραστηριότητα, επομένως δεν υπάρχει ένας ενδεδειγμένος τρόπος για να τον φτιάξετε.

Ακολουθούν μερικά βασικά υλικά με τα οποία μπορείτε να ξεκινήσετε:

 • Ένας πίνακας από φελλό ή σύρμα ή ένας μαγνητικός πίνακα.
 • Ψαλίδι.
  • Ανάλογα με τη βάση σας, πινέζες, κόλλα, μαγνήτες ή κλιπ.
  • Εικόνες ή αντικείμενα που εκφράζουν εσάς και τους στόχους σας (αποκόμματα περιοδικών, φωτογραφίες, αποσπάσματα και πολλά άλλα)
  • Αυτοκόλλητα, μαρκαδόροι.

Αφού συγκεντρώσετε τα υλικά σας, προχωρήστε στη δημιουργία του πίνακα σας:

 1. Ξεκαθαρίστε την πρόθεσή σας. Ξεκινήστε ρωτώντας τον εαυτό σας, τι θέλω να προσελκύσω στη ζωή μου; Μπορεί να είναι ένα φυσικό αντικείμενο (ίσως ο στόχος σας είναι να αγοράσετε ένα σπίτι), ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας (θετικότητα για παράδειγμα) κ.λπ.
 2. Αντιστοιχίστε την πρόθεσή σας με εικόνες και αντικείμενα. Μόλις καταλάβετε τι θέλετε ορίστε εικόνες και αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν τους στόχους σας.
 3. Ξεκινήστε να τακτοποιείτε. Αυτό είναι το διασκεδαστικό μέρος! Ξεκινήστε να διαμορφώνετε τον πίνακα σας με τις εικόνες που συγκεντρώσατε. Μετακινήστε τες μέχρι να νιώσετε έμπνευση όταν τις κοιτάτε. Είναι καλύτερο να μην κολλήσετε τίποτα μέχρι να καθορίσετε τη διάταξή σας. Το πιο σημαντικό είναι να διασκεδάσετε με τη διαδικασία.
 4. Βρείτε το κατάλληλο μέρος. Μόλις είστε ευχαριστημένοι με το τελικό προϊόν, βρείτε μέρος για να τοποθετήσετε τον πίνακά σας, ώστε να σας παρέχει καθημερινή έμπνευση.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για αντικείμενα που μπορείτε να τοποθετήσετε στον πίνακα σας:

 • Για θετικότητα: Τοποθετήστε αποκόμματα περιοδικών που σας κάνουν να νιώθετε χαρούμενοι, ένα απόσπασμα ή μια θετική επιβεβαίωση.
 • Για οικονομική αφθονία: Ναι, μπορείτε να βάλετε το ποσό που θέλετε να προσελκύσετε στο ταμπλό σας, αλλά κι εικόνες που αντιπροσωπεύουν οικονομική αφθονία.
 • Για σύνδεση με τη φύση: Ενσωματώστε αντικείμενα όπως φτερά,  λουλούδια, φύλλα ή μικρά κοχύλια.
 • Για ταξίδια: Αν θέλετε να ταξιδέψετε περισσότερο, συλλέξτε καρτ ποστάλ, φωτογραφίες αεροπλάνων ή τρένων και μια φωτογραφία με τον αγαπημένο σας προορισμό.
 • Για αγάπη: Για να προσελκύσετε την αγάπη, βρείτε μερικά αποσπάσματα ή εικόνες που σας κάνουν να την αισθάνεστε. Ίσως μια φωτογραφία του εαυτού σας που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια μιας στιγμής που αγαπούσατε πραγματικά τον εαυτό σας.
 • Για εσωτερική γαλήνη: Ψάξτε για εικόνες,  χρώματα κι αποσπάσματα που ηρεμούν την ψυχή σας. Αντικείμενα από τη φύση θα μπορούσαν να λειτουργήσουν εδώ.

 

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα όρασής σας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τον χρησιμοποιήσετε για να προσελκύσετε το μέλλον που έχετε σχεδιάσει για τον εαυτό σας:

Ένας ισχυρός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τον πίνακά σας είναι να τον κοιτάτε και να απαριθμείτε δυνατά τα πράγματα που θέλετε να δημιουργήσετε στη ζωή σας.

Πόσο συχνά χρειάζεται να ενημερώνεται;

Καθώς ο χρόνος περνά και οι στόχοι σας εξελίσσονται, χρειάζεται περιστασιακή ανανέωση του πίνακά σας.

«Τον δημιουργώ συνήθως κάθε χρόνο, στον ερχομό του νέου έτους ή στα γενέθλιά μου», προσθέτει η Patel,

«ωστόσο, εξαρτάται πραγματικά από τον δημιουργό, τις επιθυμίες και τις προθέσεις του το πότε θα ανανεωθεί».

Πηγή: mindbodygreen

Διαβάστε ακόμη: Πώς να χρησιμοποιήσετε την οπτικοποίηση για να αποκτήσετε όλα όσα θέλετε στη ζωή σας

Θέλετε να είστε ευτυχισμένοι για το υπόλοιπο της ζωής σας; Αναζητήστε αυτούς τους στόχους

Αισθάνεσαι κούραση το πρωί; Δοκίμασε αυτές τις 3 αλλαγές!

Comments are closed.