Αν δυσκολεύεστε να ξυπνήσετε το πρωί, μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας μπορεί να σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ανακάλυψαν ότι όλα βασίζονται στο εξής τρίπτυχο: ύπνος, άσκηση και πρωινό.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι θα πρέπει κανείς να γυμνάζεται, να κοιμάται περισσότερο και να τρώει πρωινό πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, με περιορισμένη ζάχαρη.

Βρήκαν, επίσης, ότι μια υγιής ελεγχόμενη απόκριση γλυκόζης στο αίμα μετά την κατανάλωση πρωινού είναι το κλειδί για να ξυπνάει κανείς πιο ξεκούραστος.

Να τι μπορείτε να κάνετε!

#1. Αποκτήστε εξατομικευμένη προσέγγιση στο φαγητό

Σύμφωνα με έρευνα, το χειρότερο είδος πρωινού είναι αυτό που περιέχει υψηλές ποσότητες ζάχαρης.

Συγκεκριμένα, αυτός μπορεί να είναι λόγος που μπορεί να αισθάνεστε αδυναμία και παλεύετε με την υπνηλία αν και μόλις έχετε ξυπνήσει.

Αντίθετα, το πρωινό που είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και έχει μέτρια ποσότητα πρωτεΐνης φαίνεται ότι είναι αυτό που μας προετοιμάζει καλύτερα να αδράξουμε την ημέρα.

Άρα, μπορείτε να προτιμήσετε ένα τόστ αντί για ένα κομμάτι κέικ το πρωί ή αβγά βραστά με ψωμί ή απλώς γάλα με βρώμη…

#2. Δώστε σημασία στον ύπνο σας

Ο ύπνος, όμως, έχει μεγάλη σημασία για το πώς θα σηκωθείτε από το κρεβάτι το επόμενο πρωί.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι αν κοιμάστε περισσότερο από ό,τι συνήθως ή λίγο αργότερα από το συνηθισμένο, τότε η εγρήγορσή σας το πρωί θα είναι αυξημένη.

Το χρονικό διάστημα μεταξύ επτά και εννέα ωρών ύπνου είναι ιδανικό για να απαλλάξει το σώμα σας την λεγόμενη «αδράνεια ύπνου».

Με απλά λόγια την αδυναμία να μεταβεί ο οργανισμός σας αποτελεσματικά σε μια κατάσταση λειτουργικής γνωστικής εγρήγορσης μετά το ξύπνημα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται αυτή την ποσότητα ύπνου για να αφαιρέσουν μια χημική ουσία που ονομάζεται αδενοσίνη.

Η ουσία αυτή συσσωρεύεται στο σώμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και προκαλεί υπνηλία το βράδυ.

Το κλειδί, λοιπόν, είναι να ρυθμίσετε τις ώρες που κοιμάστε και όποτε έχετε ελεύθερο πρόγραμμα να κοιμηθείτε περισσότερο για… αναπλήρωση!

Δείτε κι αυτό: Ποιες λέξεις χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για τα όνειρα; 

#3. Αλλάξτε! Δεν είναι στα γονίδιά μας…

Οι συγκρίσεις δεδομένων μεταξύ ζευγών πανομοιότυπων και μη διδύμων έδειξαν ότι η γενετική παίζει μόνο έναν μικρό και ασήμαντο ρόλο στο πρωινό ξύπνημα.

Το πώς ξυπνάτε κάθε μέρα είναι κάτι που σε πολύ μεγάλο βαθμό έχετε υπό τον έλεγχό σας.

Πώς; Ο ύπνος μας εξαρτάται από το πώς δομείτε τη ζωή σας και τον ύπνο σας.

Μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε την αλλαγή! Αξίζει…

Με ποιον τρόπο; Εντάξτε την γυμναστική στη ζωή σας. Ακόμη και 30 λεπτά χαλαρό περπάτημα την ημέρα αρκεί για να κοιμηθείτε σαν… πουλάκι!

Δείτε εδώ: Πώς να γυμναστείτε μόνο με το σώμα σας!

Με πληροφορίες από greatergood

Write A Comment