Θες να ξεκινήσεις γυμναστική, αλλά συνεχώς το αναβάλλεις;  Τριάντα λεπτά την ημέρα είναι αρκετά όχι μόνο για να δεις το κορμί σου να αλλάζει, αλλά και για να βελτιωθεί η διάθεσή σου, όπως μας λέει η Ευγενία Μπόρλα, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και personal trainer.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eugenia Borla (@eugenia_borla)

«30 λεπτά την ημέρα για τρεις φορές την εβδομάδα είναι ένας εφικτός στόχος για να ξεκινήσει κανείς. Δεν χρειάζεται να έχουμε εξοπλισμό, παρά ένα στρώμα ή ένα χαλί και το κορμί μας. Το σώμα μας μπορεί να μας γυμνάσει εξίσου αποτελεσματικά από οποιοδήποτε όργανο γυμναστικής», τονίζει στο imethexis.gr.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eugenia Borla (@eugenia_borla)


Άλλωστε, έρευνες έχουν δείξει ότι η άθληση μπορεί να ενταχθεί στη ρουτίνα μας μετά από δύο μήνες συστηματικής προσπάθειας.

«Συνήθως οι ασκούμενοί μου είδα να παρατούν τη γυμναστική στον έναν μήνα. Το μόνο χρειάζεται είναι θέληση, επιμονή και προσπάθεια. Εάν μείνεις προσηλωμένος στον στόχο σου, τότε τίποτα δεν μπορεί να σε εμποδίσει από το εντάξεις τη γυμναστική στη ζωή σου», σημειώνει η Ευγενία Μπόρλα.

«Τα οφέλη της γυμναστικής είναι αμέτρητα. Εάν έπρεπε να τα συνοψίσω θα επέλεγα να υπερτονίσω την ευεξία που αισθάνεται ο ασκούμενος, το γεγονός ότι αποκτά δύναμη και αντοχή, την βελτίωση της στάσης του σώματος και την γενικότερη θωράκιση της υγείας μας είτε μιλάμε για την σωματική είτε για την ψυχική», προσθέτει.

«Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά είναι αλήθεια. Δεν θέλει κόπο, μα τρόπο για να βάλεις την γυμναστική στη ρουτίνα σου. Τι είναι τα 30 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα για αρχή;», επισημαίνει.

Εάν, βέβαια, θες να κάνεις γράμμωση και να χάσεις βάρος, είναι σημαντικό να προσέχεις και την διατροφή σου.

Δες εδώ βίντεο από το κανάλι μας στο YouTube με εύκολες ασκήσεις για όλους που διάλεξε για τους αναγνώστες μας η Ευγενία Μπόρλα:

 

Μερικά οφέλη της γυμναστικής:

  • Θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία και συμβάλλει στην πρόληψη.
  • Κρατάει  το μυαλό σε εγρήγορση.
  • Λειτουργεί αγχολυτικά. Όταν γυμναζόμαστε εκκρίνονται ενδορφίνες και επηρεάζονται οι νευροδιαβιβαστές που σχετίζονται με ευχάριστα συναισθήματα, όπως η ντοπαμίνη.
  • Αυξάνει τη μυϊκή δύναμη και την αντοχή.
  • Κινητοποιεί το μεταβολισμό.

Δες εδώ εάν αξίζει να εντάξεις την γλυκοπατάτα στην διατροφή σου 

 

Write A Comment