Θέλετε να φτιάξετε την αγαπημένη σας μοσχαρίσια μπριζόλα με ιδανική γεύση,  σε λιγότερο από 20 λεπτά, με μόλις μία κουταλιά ελαιόλαδο;

Θέλετε να απολαύσετε νόστιμες και τραγανές πατάτες χωρίς τις αρνητικές για την υγεία μας επιπτώσεις του τηγανίσματος;

Ή θέλετε απλώς να ζεστάνετε το φαγητό σας χωρίς αυτό να χάσει την υφή και τη γεύση του;

Ο Αir fryer αποτελώντας πλέον μία από τις πιο δημοφιλείς συσκευές της κουζίνας υπόσχεται να κάνει όλα τα παραπάνω για εσάς.

Πού οφείλεται όμως η δημοτικότητά του;

Στη σύγχρονη εποχή όπου ο χρόνος μας είναι περιορισμένος και η ανάγκη μας για υγιεινά γεύματα αυξάνεται ολοένα, η συσκευή αυτή αποτελεί ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο μαγειρικής.

Ειδικά εάν είστε λάτρεις της υγιεινής διατροφής και ψάχνετε εναλλακτικούς τρόπους μαγειρέματος, ο Αir Fryer αποτελεί το ιδανικό μέσο για να απολαύσετε εύκολα, γρήγορα και υγιεινά φαγητά.

Πώς λειτουργεί;

Η συσκευή λειτουργεί με ζεστό αέρα, τον οποίο διοχετεύει στο φαγητό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μαγειρέψουμε τροφές που παραδοσιακά τις ετοιμάζουμε στο τηγάνι ή τη φριτέζα.

Με μόλις μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς κανένα ίχνος  λίπους, μπορούμε να παρασκευάσουμε φαγητά όπως οι τηγανιτές πατάτες, το κρέας, οι ομελέτες, καθώς και διάφορα αρτοπαρασκευάσματα.

Με αυτό τον τρόπο μειώνουμε στο ελάχιστο την περιεκτικότητα των φαγητών σε λίπος χωρίς όμως να στερούμε από αυτά τη γεύση ή την τραγανή υφή.

Πλεονεκτήματα

Τρώγοντας, λοιπόν, τροφές μαγειρεμένες στον Air fryer μπορούμε να βελτιώσουμε την υγεία μας, να μειώσουμε τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε και να διαχειριστούμε το βάρος μας καλύτερα.

Ανεξάρτητα όμως από το χαμηλό λίπος και τις λιγότερες θερμίδες, αυτό που κάνει τον Air Fryer ακαταμάχητο είναι το γεγονός ότι μας προφυλάσσει από  επιβλαβείς ενώσεις που βρίσκονται στα τηγανητά φαγητά.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ακρυλαμίδιο, μία ένωση που έχει ενοχοποιηθεί σύμφωνα με έρευνες για την εμφάνιση καρκίνου και δημιουργείται σε τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

Στα πλεονεκτήματα της συσκευής θα πρέπει να προσθέσουμε και τον λιγότερο χρόνο που χρειάζεται για να μαγειρέψει συγκριτικά με τον φούρνο ή το μάτι της κουζίνας. Γεγονός που μας εξοικονομεί όχι μόνο χρόνο αλλά και χρήματα.

Τι μπορούμε να μαγειρέψουμε;

Οι τροφές που μπορούμε να μαγειρέψουμε στον Air fryer είναι αμέτρητες, αφού μπορούμε να απολαύσουμε από μαγειρεμένα στον αέρα λαχανικά, ψωμί, πατάτες και φιλέτο κρέατος έως αφράτα donut και λαχταριστές πουτίγκες.

Μπορεί o Air Fryer να πιάνει χώρο στην κουζίνα μας, αλλά  αν αναλογιστούμε τα οφέλη τoυ, σίγουρα δε θα καταλήξει να είναι άλλη μία συσκευή που αγοράσαμε, χρησιμοποιήσαμε για λίγο και μετά την παρατήσαμε.

Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε   Μαλακό ψωμί στον Αir Fryer

Write A Comment