Οι όμορφοι άνθρωποι ζουν ανάμεσά μας. Μπορεί να είναι οι γονείς, οι φίλοι, οι δάσκαλοι, τα παιδιά μας… Ωστόσο, συχνά τους προσπερνάμε αδιάφορα, τους θεωρούμε δεδομένους, κι ας είναι εκείνοι που στη ζωή μας φροντίζουν να κρατούν ανοιχτές τις πόρτες της ελπίδας και του φωτός.

Πώς μοιάζουν, όμως, οι όμορφοι άνθρωποι;

Οι όμορφοι άνθρωποι είναι συνήθως αθόρυβοι. Δε φωνάζουν, δεν ενοχλούν, δε διεκδικούν την προσοχή μας.

Κάποτε περπατούν με ανάλαφρο βηματισμό, ακροπατούν στη γη, μα το κεφάλι τους χάνεται ανάμεσα στα σύννεφα…

Όταν πονούν, όταν λυγίζουν από τις δυσκολίες, κάνουν μια σιωπηρή συμφωνία με τον εαυτό τους, σηκώνονται από το κρεβάτι της λύπης και βγαίνουν έξω φορώντας το ωραιότερο χαμόγελό τους.

Όταν η θλίψη τούς επισκέπτεται, προσπαθούν να την καλοπιάσουν με τα τραγούδια και τις προσευχές τους…

Όταν οι άλλοι κρίνουν, εκείνοι σιωπούν.

Αν ίσως τους ανοίξεις την καρδιά σου, αν τους εμπιστευτείς τα σκοτάδια της ψυχής σου, το βλέμμα τους γίνεται μια μεγάλη αγκαλιά παρηγοριάς και κατανόησης.

Όταν στέκεσαι πλάι τους, όταν για λίγο εισέρχεσαι στον κόσμο τους, δεν έχεις λόγο να προσποιηθείς, να υπερηφανευτείς, να προσπαθήσεις να φανείς σημαντικός. Δίπλα τους μπορείς να αναπνεύσεις ελεύθερα, δίχως φόβο, δίχως ενοχή.

Όταν μιλούν, επιλέγουν με προσοχή τις λέξεις, γιατί γνωρίζουν τη δύναμή τους.

Τα λόγια δεν είναι γι’ αυτούς βέλη ιοβόλα που πληγώνουν, τραυματίζουν, ταπεινώνουν, αλλά αγγελιαφόροι χαράς, αισιοδοξίας, πίστης.

Αν λόγος άσχημος προσπαθήσει να εισέλθει στο σύμπαν της καλοσύνης και της ηρεμίας τους, αμέσως  τον διώχνουν, πασχίζοντας να βρουν  χίλιους δυο λόγους για να δικαιολογήσουν την κακία του κόσμου…

Οι όμορφοι άνθρωποι τρέφουν την ψυχή τους με το ελάχιστο· ένα κομμάτι ουρανό, μια ζεστή αγκαλιά, ένα λουλούδι της άνοιξης.

Οι όμορφοι άνθρωποι είναι πραγματικός θησαυρός στη ζωή μας.

Ας πάψουμε, λοιπόν, να τους τιμωρούμε… για την ομορφιά τους.

Ανδριάνα Γ. Ρ.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουνΓίνε κι εσύ κύμα… χαράς και καλοσύνης

Φιλία: 6 τρόποι για να κερδίσεις τη συμπάθεια των άλλων ανθρώπων

Η ετυμολογία της λέξης “αγάπη” δεν είναι αυτή που πιστεύουμε

Comments are closed.