Πολλοί από εμάς είμαστε εξοικειωμένοι με την απογευματινή κατάπτωση! Η συγκέντρωσή μας αρχίζει να μειώνεται, τα μάτια μας τα αισθανόμαστε βαριά και δεν έχουμε ενέργεια…

Οπότε τι κάνουμε; Πίνουμε έναν ακόμα καφέ ή τρώμε ένα σνακ με ζάχαρη, προσπαθώντας να αντέξουμε να ολοκληρώσουμε τη μέρα μας…

Εάν νιώθετε τα επίπεδα ενέργειάς σας να πέφτουν, δοκιμάστε μερικές από αυτές τις συμβουλές που ελπίζουμε να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε περισσότερη ενέργεια!

#1. Βγείτε έξω

Το φως της ημέρας μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή μας, ενισχύοντας την ενέργεια και την παραγωγικότητά μας.

#2. Κάντε τακτικά διαλείμματα

Τα τακτικά διαλείμματα σας βοηθούν να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στους στόχους σας.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα κάντε στο διάλειμμά σας μία βόλτα ή έστω μερικές διατάσεις.

Με τη ροή του αίματος μέσω της κίνησης θα «ξυπνήσετε» το μυαλό και το σώμα σας!

#3. Πάρτε έναν υπνάκο…

Ο σύντομος ύπνος μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε γεμάτοι ενέργεια, αλλά προσέξτε να μην κοιμηθείτε για πολύ, καθώς αυτό θα έχει αντίθετο αποτέλεσμα!

Περίπου 10-20 λεπτά θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την κούραση, να οξύνετε την εστίασή σας, να μειώσετε τα επίπεδα άγχους και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας!

#4. Κόψτε την καφεΐνη μετά το μεσημεριανό γεύμα

Για όσους έχουν ευαισθησία στην καφεΐνη, η υπερβολική κατανάλωση καφέ κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να έχει αντίκτυπο στον ύπνο τους.

Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να είστε ακόμα πιο κουρασμένοι την επόμενη μέρα και το πρόβλημα να κλιμακωθεί.

Μπορεί να χρειαστούν έως και 10 ώρες για να καθαρίσετε πλήρως την καφεΐνη από την κυκλοφορία του αίματός σας. Γι’ αυτό βάλτε έναν περιορισμό μετά το μεσημεριανό σας γεύμα.

#5. Ενυδατωθείτε

Η αφυδάτωση μπορεί να κάνει το σώμα και το μυαλό σας να ρίξουν ρυθμούς και να είστε λιγότερο αποτελεσματικοί!

Άλλωστε, ένα από τα πιο κοινά σημάδια αφυδάτωσης είναι η κόπωση. Το σώμα μας χρειάζεται να είναι επαρκώς ενυδατωμένο για να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα!

#6. Ελαττώστε την ζάχαρη

Δυστυχώς, τα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή επεξεργασμένους υδατάνθρακες μπορεί στην πραγματικότητα να σας κάνουν να νιώθετε ακόμα πιο νωχελικά!

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί ταχεία αύξηση του σακχάρου στο αίμα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να νιώσετε άμεσα γεμάτη ενέργεια.

Ωστόσο, το σώμα μας παράγει επίσης ινσουλίνη η οποία βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα προκαλώντας πτώση της ενέργειας 30 λεπτά περίπου μετά την κατανάλωση ενός σνακ με ζάχαρη!

Για να αποφύγετε την πείνα και να έχετε μία πιο αργή απελευθέρωση ενέργειας επιλέξτε πρωτεϊνούχες τροφές που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν από το σώμα όπως είναι οι ξηροί καρποί, το φυστικοβούτυρο ή το τυρί.

#7. Αλληλεπιδράστε με άλλους

Το να έχετε κάποια κοινωνική αλληλεπίδραση μπορεί να ξεκουράσει το μυαλό σας από αυτό που κάνετε, καθώς θα εστιάσετε σε κάποιον άλλον.

Μπορεί επίσης να ελαφρύνει τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσει να νιώσετε περισσότερη ενέργεια!

#8. Βάλτε τις εργασίες χαμηλής πίεσης νωρίς το απόγευμα (όπου είναι δυνατόν!)

Ο προγραμματισμός μίας λιγότερο απαιτητικής εργασίας για το απόγευμα μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την απογευματινή πτώση της ενέργειας σας!

#9. Κοιμηθείτε ποιοτικά

Δυστυχώς, ο κακός ύπνος μπορεί να έχει βαθιά επίδραση στην παραγωγικότητα. Φροντίστε να κοιμάστε ίδια ώρα κάθε ημέρα για πάνω από 6 ώρες συνεχόμενα.

#10. Ασκηθείτε τακτικά

Η τακτική άσκηση θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια καθημερινά!

Εκτός από τα σωματικά οφέλη, θα σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα, να αγχώνεστε λιγότερο, να αισθάνεστε καλύτερα ψυχικά και να νιώθετε γεμάτοι ενέργεια!

Διαβάστε και αυτό: Αισθάνεσαι κούραση το πρωί; Δοκίμασε αυτές τις 3 αλλαγές!

Αισθάνεστε υπερκόπωση; 11 τρόποι να φτάσετε την ενέργειά σας στα ύψη κάθε πρωί

Η πιο «υποτιμημένη» τροφή που μπορεί να τονώσει την ενέργειά μας

Με πληροφορίες από wellbeingpeople.com

Write A Comment