Το hashtag #eggdiet έχει προσελκύσει εκατομμύρια χρήστες του TikTok μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες μπαίνουν στην… πρόκληση των 10 ημερών και μοιράζονται τα αποτελέσματά τους για μία δίαιτα που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι επικίνδυνη.

Όλη η δίαιτα βασίζεται κατά κύριο λόγο στο αβγό και στην αφόρητη πείνα που αισθάνεται όποιος την ακολουθεί. Υπόσχεται μάλιστα γρήγορη και θεαματική μείωση κιλών.

@eechamika I’ll be posting my results, FAQ’s and side effects later today 🤍 #eggdiet #caloriedeficit #caloriedeficitfriendly ♬ original sound – Jaz Turner

Μια δίαιτα που επικεντρώνεται αποκλειστικά σε ένα τρόφιμο οδηγεί στον αποκλεισμό πολλών ομάδων υγιεινών τροφών που είναι κατά τα άλλα ωφέλιμες για τον οργανισμό μας.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διατροφικές ελλείψεις, κόπωση, αλλαγές στη διάθεση, μυϊκή αδυναμία και απώλεια μαλλιών.

Ενώ αυτή η δίαιτα μπορεί να ενισχύσει γρήγορα το μεταβολισμό σας και να κάψει λίπος βραχυπρόθεσμα, μπορεί τελικά να επιβραδύνει το μεταβολισμό σας και να δυσκολέψει την απώλεια βάρους στο μέλλον, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί.

Ένας χρήστης του TikTok που δοκίμασε τη δίαιτα είπε: «Νομίζω ότι οι τελευταίες 9 ημέρες που τρώω ελάχιστα τελείωσαν για εμένα σήμερα. Όλη την ημέρα ένιωθα ναυτία».

Στο κλιπ παραδέχτηκε ότι «έσπασε» τη δίαιτα, αλλά και ότι έχασε κιλά, τα οποία, όμως, με βάση τους διατροφολόγους θα ξαναπάρει σύντομα.

Δείτε κι αυτό: TikTok: Μήπως βλέπεις πολλά βίντεο διατροφής; Μεγάλη προσοχή!

Τι λένε οι ειδικοί

Σύμφωνα με την dailystar.co.uk ο Vidur Saini, ειδικός σε θέματα διατροφής στο Fitness Volt, δήλωσε: «Οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν να τηρούν τη διατροφή τους για αρκετό καιρό ώστε να λειτουργεί με βιώσιμο τρόπο».

«Γι’ αυτό πολλοί από εμάς χάνουμε βάρος μόνο για να το ανακτήσουμε λίγο αργότερα, και φαίνεται ότι η μακροπρόθεσμη, βιώσιμη απώλεια βάρους είναι σπάνια στις μέρες μας», συνέχισε.

«Ευτυχώς, η υγιεινή διατροφή δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη ή δυσάρεστη και η διαχείριση του βάρους δεν χρειάζεται να καταλάβει τη ζωή σας», πρόσθεσε.

«Δεν χρειάζεται καν να εγκαταλείψει κανείς τα αγαπημένα του φαγητά. Ωστόσο, θα πρέπει να σταματήσετε να ψάχνετε για βραχυπρόθεσμες λύσεις και να υιοθετήσετε πιο υγιεινές μακροπρόθεσμες συνήθειες», κατέληξε.

Δείτε κι αυτό: Μάνος Δημητρούλης: «Η διατροφή δε θέλει πανικό!»

Comments are closed.