Τα ζευγάρια που προσπαθούν να γίνουν γονείς θα πρέπει να αποφεύγουν τη βιαστική σεξουαλική επαφή, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ είπαν ότι οι υποψήφιοι γονείς θα πρέπει να επικεντρωθούν στο να «απολαύσουν» την διαδικασία για βέλτιστη επιτυχία.

Μάλιστα, τόνισαν ότι η απόλαυση μακριά από το άγχος «ενισχύει» τον αριθμό των σπερματοζωαρίων των ανδρών καθώς αισθάνονται μεγαλύτερο ενθουσιασμό.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Reproductive Biology and Endocrinology, αναφέρει ότι έγιναν αναλύσεις σε 63 δότες σπέρματος.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μετρήσεις ήταν 58% υψηλότερες όταν οι άνδρες έβλεπαν αισθησιακό υλικό εικονικής πραγματικότητας.

Αυτό, λένε οι επιστήμονες, οφείλεται στο γεγονός ότι τους έκανε να νιώθουν σαν να συμμετέχουν στην εμπειρία, αντί απλώς να παρακολουθούν.

Οι γιατροί εξέτασαν τον αριθμό των κινητών σπερματοζωαρίων που κολυμπούσαν στα δείγματα.

Εάν οι άνδρες δεν εκσπερμάτιζαν για 14 ώρες μετά την παρακολούθηση των σχeτικών βίντεο, παρήγαγαν 33 εκατομμύρια επιπλέον δραστήριο σπέρμα.

Ο Allan Pacey, καθηγητής ανδρικής υγείας στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, είπε ότι η μελέτη αποδεικνύει ότι η απόλαυση μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν ένα μωρό.

«Δεν πρόκειται μόνο για ένα γρήγορο “γεύμα” την ημέρα του μήνα που η γυναίκα έχει ωορρηξία. Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι οι άνδρες παράγουν καλύτερα δείγματα σπέρματος για να συλλάβουν όταν είναι πιο διεγερμένοι», τόνισε.

Ο ειδικός σε θέματα γονιμότητας και ιατρικός σύμβουλος της Twoplus Fertility, Δρ. Michael Eisenberg, είπε επίσης ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε εάν δυσκολεύεστε να συλλάβετε.

Εξήγησε ότι η αποφυγή του γρήγορου φαγητού (εκτός της γρήγορης σεξουαλικής επαφής) είναι το κλειδί, καθώς μελέτες έχουν δείξει στο παρελθόν ότι η πρόσληψη τρανς λιπαρών συσχετίστηκε με χαμηλότερη γονιμότητα.

Ο Δρ. Eisenberg είπε επίσης ότι οι τακτικές συνευρέσεις σημαίνουν περισσότερες πιθανότητες σύλληψης.

Δες εδώ: Πώς να πετύχεις τους στόχους σου με το νέο έτος!

Πηγή: thesun

Write A Comment