Το ξέρεις ότι μπορείς να φτιάξεις πεντανόστιμο ψωμί στο σπίτι σου εύκολα, γρήγορα και υγιεινά; Και το κυριότερο; Πεντανόστιμο και μαλακό ακόμα και την επόμενη μέρα;

Πάμε να δούμε πώς…

Για την εκτέλεση της συνταγής θα χρειαστείς Air Fryer.

Διάβασε εδώ γιατί να επιλέξεις τον Air Fryer για τις συνταγές σου.

Συστατικά
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 ml χλιαρό νερό
  • 7 γραμμάρια ξηρή μαγιά
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την ξηρή μάγια, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό.
  2. Ανακατεύουμε  όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αλείφουμε τη ζύμη μας με λίγο ελαιόλαδο, την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα.
  3. Τοποθετούμε τη λαδόκολλα στη βάση του Air fryer και βάζουμε πάνω τη ζύμη μας.
  4. Πολύ προσεκτικά για να μην ξεφουσκώσει, της δίνουμε σχήμα και τη χαράσσουμε με ένα μαχαίρι.
  5. Στη συνέχεια την αλείφουμε με λίγο νεράκι και την πασπαλίζουμε με βρώμη, λιναρόσπορο, παπαρουνόσπορο, σουσάμι ή ότι άλλο επιθυμούμε.
  6. Κατόπιν, ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
  7. Τέλος, ανοίγουμε τον airfryer, αναποδογυρίζουμε το ψωμί μας και ψήνουμε για άλλα πέντε λεπτά.

Το ψωμί μας είναι έτοιμο.

Δείτε τη συνταγή  στο κανάλι μας στο YouTube.

Tips:

Μπορείτε πριν ψήσετε το ψωμί και αφού το τοποθετήσετε στον Air fryer, να τον κλείσετε και να το αφήσετε για άλλα 20 λεπτά να φουσκώσει μέσα. Στη συνέχεια, μπορείτε να ψήσετε κανονικά. Αυτό θα κάνει το ψωμί μας ακόμα πιο αφράτο.

Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη φέτα ή ελιές για ακόμη μεγαλύτερη νοστιμιά.

Φυλάξτε το ψωμί σκεπασμένο με μία πετσετούλα, προκειμένου να το διατηρήσετε ακόμα πιο μαλακό.

Write A Comment