Όλοι ξέρουν ότι η επαφή των παιδιών με τα ζώα προσφέρει απεριόριστα οφέλη. Πολλές φορές, μάλιστα, η επαφή αυτή είναι άκρως διδακτική.

Σε αυτό το άρθρο θα γνωρίσουμε τον Ρούντι, ένα πανέμορφο κυνηγόσκυλο που δίνει απλόχερα την αγάπη του σε μικρούς και μεγάλους, αλλά ιδίως σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ο Ρούντι, σύμφωνα με την κηδεμόνα του, Άννα Μαρία Ζαφειριάδου που μίλησε στο imethexis.gr είναι «φυσικό ταλέντο» και ανήκει στην ομάδα «Αδεσποτούλια Ξάνθης».

«Μπορεί να δεχτεί χάδια από παιδιά με ειδικές ανάγκες που ποτέ δεν άγγιξαν σκύλο. Αγγίζουν τον Ρούντι και μετά θέλουν να το ξανακάνουν», τονίζει η κυρία Ζαφειριάδου.

«Τα ηρεμεί και βλέπουμε πως η κίνηση που κάνουν μετά είναι πιο χαλαρή. Ο Ρούντι δεν είναι εκπαιδευμένος. Γεννήθηκε με αυτό το χάρισμα», προσθέτει.

«Μεταδίδει τη γαλήνη που έχει μέσα του και την αγάπη του τη βγάζει σε θετική ενέργεια», λέει ακόμη.

Δείτε την συνέντευξή μας στο κανάλι μας στο YouTube:

 

Λίγα λόγια για τα «Αδεσποτούλια Ξάνθης»

Η ομάδα «Αδεσποτούλια Ξάνθης» δεν μοιάζει σίγουρα με καμία άλλη.

Έχοντας πρότυπα εξωτερικού η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε με ένα και μόνο σκοπό την διάσωση, περίθαλψη, φροντίδα και κυρίως αγάπη των αδέσποτων σκύλων όχι μόνο στη Ξάνθη μα και σε όλη την Ελλάδα!

Ξεκίνησε το ταξίδι της το 2013 και από τότε μέχρι και σήμερα κατάφερε να διασώσει και να περιθάλψει περισσότερα από 3000 αδέσποτα σκυλιά.

Ο σκοπός της ομάδας δεν εστιάζει μόνο στην διάσωση, στην περίθαλψη και στην αντιμετώπιση της κακοποίησης των αδέσποτων σκυλιών της Ξάνθης.

Η οργάνωση στοχεύει επίσης:

  • στην εκπαίδευση των πολιτών και την προαγωγή της φιλοζωίας σε ολόκληρη την Ελλάδα.
  • μέσα από το έργο της αγωνίζεται παρέχοντας πίεση στην Πολιτεία ώστε να γίνουν δραστικές αλλαγές σε νομοθεσίες που αφορούν τόσο την προστασία των αδέσποτων ζώων όσο και την μετέπειτα διαχείριση τους.
  • ώστε να ενθαρρύνονται, να παραδειγματίζονται και να συνεισφέρουν οι συμπολίτες της πόλης  στις προσπάθειες της.

Η ομάδα έχει γράψει, τυπώσει και κυκλοφορήσει το πρώτο της βιβλίο με τίτλο  το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε μέσα από το Facebook.

Το παραμύθι αυτό είναι μια προσπάθεια να δημιουργηθεί το πρώτο γηροκομείο ζώων στην Ελλάδα.

Ένα βιβλίο που μιλάει την αλήθεια σε δυο κουβέντες, παντρεύοντας τη θλίψη με την ελπίδα.

Όπως ακριβώς κάνει και ο δρόμος σε τόσα ζώα και φίλους εκεί έξω.

Με την ευχή να αποτελέσει αφορμή για κουβέντα και διαπαιδαγώγηση στους μικρούς, σύνεση και προβληματισμό στους μεγάλους.

Δείτε κι αυτό: 15 τρόποι με τους οποίους τα σκυλιά δείχνουν την αγάπη τους

Comments are closed.