Στίχοι όπως «οι γυναίκες δεν κλαίνε πια, εισπράττουν χρήματα και πληρώνονται», αλλά και «αξίζω όσο δύο 22χρονες», όπως και «αντάλλαξες μια Ferrari με ένα Twingo» ή «αντάλλαξες ένα Rolex με ένα Casio» έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

Το νέο τραγούδι της Κολομβιανής σταρ «Shakira x BZRP – Music Sessions #53» έσπασε κάθε ρεκόρ.

Έφτασε κατευθείαν στην κορυφή του Top 50 του παγκόσμιου chart του Spotify και έγινε το λάτιν τραγούδι με τις περισσότερες προβολές σε μια μέρα στην ιστορία των chart της πλατφόρμας.

Οι στίχοι του ήταν ένα «καθαρό» όπλο σε βάρος του πρώην συζύγου της, Πικέ με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο αγοράκια, ηλικίας 7 και 9 ετών.

Η απιστία του διεθνή άσου του ποδοσφαίρου με την 22χρονη Κλάρα Κία είναι φανερό ότι «ράγισε» την καρδιά της λατίνας σταρ.

Όμως, δικαιολογείται να αναπαράγει μισογυνισμό από το γεγονός ότι είναι βαθιά πληγωμένη, όπως την κατηγορούν διάφορες φεμινιστικές οργανώσεις ανά τον κόσμο;

Πράγματι, εάν κανείς δει με μία προσεκτική ματιά τους στίχους θα διακρίνει πρόδηλα μία κουλτούρα όπου η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα αντικείμενο υλισμού.

Μέσα από τους στίχους του τραγουδιού αναπαράγονται στερεότυπα με βάση την ηλικία, την επιτυχία και την αξία της γυναίκας.

Η Σακίρα που είναι παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνιδα είναι η Ferrari ή ένα πανάκριβο Ρόλεξ, η Κλάρα από την άλλη ένα ταπεινό Twingo ή ένα «φτωχό» Casio.

Αυτό αποτυπώνει μία μάχη των γυναικών για το αρσενικό, που, όμως, δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη, η πιο όμορφη, η πιο επιτυχημένη…

Αιτία; Με βάση τους στίχους της Σακίρα ο άνδρας που δεν εκτίμησε την αξία της είναι ανεγκέφαλος και τελικά ανάξιος για μία γυναίκα από… χρυσό που πρέπει να «πληρώνεται» κι όχι να κλαίει…

Όταν κανείς σκεφτεί ότι ανάμεσα σε όλη αυτή την ιστορία υπάρχουν και δύο ανήλικα παιδιά, τα οποία ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι γονείς τους είναι διάσημοι γίνονται βορά στον εγωισμό τους, ο απολογισμός είναι θλιβερός.

Η 45χρονη Κολομβιανή τραγουδίστρια έδωσε τις εξηγήσεις της και γι’ αυτές τις κατηγορίες μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Το τραγούδι αυτό είναι «μία κάθαρση και μία απελευθέρωση» έγραψε η ίδια.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι αυτό που για μένα ήταν μια κάθαρση και απευλευθέρωση θα πήγαινε κατευθείαν στο νούμερο ένα στον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να αγκαλιάσω τα εκατομμύρια των γυναικών που ξεσηκώνονται εναντίον εκείνων που μας κάνουν να νιώθουμε ασήμαντες», έγραψε ακόμη.

«Γυναίκες που υπερασπίζονται αυτό που νιώθουν και είναι σκεπτόμενες και σηκώνουν το χέρι τους ψηλά όταν δεν συμφωνούν είναι η έμπνευσή μου», πρόσθεσε.

Όμως, στο τραγούδι της αποφάσισε να επιτεθεί σε μία άλλη γυναίκα. Ακόμη και αν είναι η γυναίκα που μπήκε ανάμεσά σε εκείνην και στον πατέρα των παιδιών της αυτό αιτιολογείται;

«Έχει το όνομα ενός καλού ανθρώπου. Ξεκάθαρα (“Clara”…mente) δεν είναι αυτό που ακούγεται. Έχει το όνομα ενός καλού ανθρώπου. Είναι ξεκάθαρα (“Clara”…mente) ίδια με εσένα», λένε οι στίχοι, ανάμεσα σε άλλα.

Η λέξη-κλειδί είναι το «””Claramente”». Η Σακίρα κάνει επιτηδευμένη παύση μετά το Clara, όπου είναι και το όνομα της 22χρονης συντρόφου του Πικέ.

Σε άλλα σημεία την έχει «θίξει» αποκαλώντας την «Twingo» και «Casio», όπως αναφέρθηκε και παραπάνω.

Τα σχόλια στο διαδίκτυο είναι χιλιάδες.

«Η Σακίρα αντικειμενοποιεί τον εαυτό της δυσφημώντας την νέα σύντροφο του πρώην της. Είμαστε άνθρωποι όχι αντικείμενα. Δεν υπάρχει τίποτα που να σου δίνει τη δύναμη στο να είσαι κακιά με μια άλλη γυναίκα. Πρέπει να ξέρεις να φεύγεις», αναφέρεται σε ένα από αυτά.

Κάπου στην διαδρομή η Σακίρα φαίνεται να έχασε τον αυτοσεβασμό, την αυτοκυριαρχία και την αξιοπρέπειά της, γράφουν άλλοι…

Ωστόσο, χιλιάδες άλλοι την υπερασπίστηκαν επειδή μίλησε ανοιχτά.

Για παράδειγμα κάποιος έγραψε: «Αυτό που συμβαίνει με το νέο τραγούδι της Σακίρα δείχνει μόνο ότι υπάρχει ένα επιπρόσθετο επίπεδο μισογυνισμού, εκείνων που προτιμούν μια γυναίκα να περάσει αυτή τη διαδικασία σιωπηλά και χωρίς να ενοχλεί»…

Εσείς, τι πιστεύετε;

Διάβασε κι αυτό: 14 ιστορίες διασήμων να σε αφυπνίσουν! 

Πηγές: latinamericanpost.comdailymail.co.ukmarca.com

Write A Comment