Ως άνθρωποι, θα θέλαμε να είχαμε τα πάντα υπό τον ΄έλεγχό μας. Αυτό θα μετρίαζε σε μεγάλο βαθμό το φόβο και την ανασφάλειά μας. Όμως, ο απόλυτος έλεγχος της ζωής μας είναι αδύνατος.

Ο θεϊκός συγχρονισμός είναι η πεποίθηση ότι όλα συμβαίνουν ακριβώς τη στιγμή που πρέπει να συμβούν.

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως ο άνθρωπος δεν έχει τη δύναμη να αποφασίζει για τη ζωή του. Ο θεϊκός συγχρονισμός δεν αντιστρατεύεται την ιδέα της ελεύθερης βούλησης.

Πολλές φορές, όμως, η σοφία του σύμπαντος υπερβαίνει την ανθρώπινη λογική. Ο άνθρωπος φορτωμένος με ιδεοληψίες, εσφαλμένες πεποιθήσεις και κίβδηλες ανάγκες, δυσκολεύεται να εμπιστευτεί τη ροή της ζωής.

Ο χρόνος μάς φέρνει αυτά που χρειαζόμαστε τη στιγμή που τα χρειαζόμαστε.

Βέβαια, ο δικός του στόχος δεν είναι να νικήσουμε, να διακριθούμε, να επιτύχουμε, αλλά να μάθουμε, να αποκτήσουμε μεγαλύτερο βαθμό αυτεπίγνωσης, να πλησιάσουμε την αθάνατη φύση μας.

Οι κανόνες του θεϊκού συγχρονισμού

Αν αποκτήσατε κάτι, ενώ πια είχατε παραιτηθεί από αυτό, τότε έχετε μια ιδέα για το πώς λειτουργεί ο θεϊκός συγχρονισμός.

Το σύμπαν σας δίνει ό,τι χρειάζεστε, όταν είστε έτοιμοι για αυτό, και όχι νωρίτερα.

Ποιοι είναι, όμως, οι κανόνες του θεϊκού συγχρονισμού;

1.Να είστε υπομονετικοί.

Η υπομονή είναι μια σπάνια αρετή. Ειδικά, στην εποχή μας που επιθυμούμε και αξιώνουμε την άμεση ικανοποίηση των αναγκών μας. Απαιτείται αυτοπειθαρχία και αφοσίωση, για να επιτύχετε μια κατάσταση ήρεμης προσδοκίας.

Μόλις καταφέρετε να αποκτήσετε υπομονή , θα μπορείτε να δείτε γιατί ορισμένα πράγματα χρειάζονται πολύ χρόνο για να συμβούν.

Για παράδειγμα, ενώ αναρωτιέστε γιατί περιμένατε τόσο καιρό για μια προαγωγή, μπορεί να διαπιστώσετε πως το σύμπαν τελικά είχε καλύτερα σχέδια για εσάς.

2.Εμπιστευτείτε τον τέλειο συγχρονισμό.

Το να εμπιστευτείτε το σύμπαν αναφορικά με τη χρονική στιγμή κατά την οποία θα λάβουν χώρα ορισμένα γεγονότα της ζωής σας, δεν είναι εύκολο επίτευγμα.

Όλα τα γεγονότα στη ζωή μας συμβαίνουν, όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να τα διαχειριστούμε και να τα αντιμετωπίσουμε. Ως εκ τούτου, η επίσπευσή τους μπορεί να μη μας ωφελήσει.

Μερικές φορές, για παράδειγμα, μπορεί να πιστεύουμε ότι θα μείνουμε ελεύθεροι για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα μετά από έναν χωρισμό. Ενδέχεται, όμως, μια εβδομάδα αργότερα να συναντήσουμε ένα άτομο για το οποίο νιώθουμε έναν ανεξήγητα ισχυρό δεσμό.

3.Μην εκβιάζετε καταστάσεις.

Όταν πιέζεις τους άλλους να είναι εκεί για σένα, το μόνο που μπορεί να βιώσεις είναι η απογοήτευση.

Είναι γνωστό ότι δεν μπορείς να αναγκάσεις τους ανθρώπους να σε αγαπήσουν. Όταν προσπαθείς να το κάνεις, συνήθως καταλήγεις βαθύτατα πληγωμένος.

Είναι το θλιβερό αποτέλεσμα πάρα πολλών σχέσεων: ο ένας σύντροφος προσπαθεί επίμονα να επιβάλει τα “θέλω” του στον άλλο. Αυτές οι σχέσεις δεν είναι ποτέ επιτυχημένες και είναι δύσκολες για όλους τους εμπλεκόμενους.

4. Απελευθερωθείτε από την εμμονή σας για ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Όταν ξεκινάτε ένα νέο ταξίδι, προσπαθήστε να μην είστε πολύ πρόθυμοι να φτάσετε στο τέλος. Μην εστιάζετε σε αυτό που θέλετε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Απλώς απολαύστε ό,τι συμβαίνει στο παρόν και πιστέψτε ότι τα υπόλοιπα θα λειτουργήσουν μόνα τους.

Αυτός είναι ένας πολύ δύσκολος κανόνας που πρέπει να ακολουθηθεί, ειδικά όταν πρόκειται για ρομαντικές σχέσεις.

Κάθε φορά που ένας νέος άνθρωπος εισέρχεται στη ζωή μας, πάντα φανταζόμαστε να τον ερωτευόμαστε και να περνάμε το υπόλοιπο της ζωής μας μαζί — το αντίθετο από αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουμε.

Εάν δύο άνθρωποι προορίζονται να είναι μαζί, το σύμπαν θα το κάνει να λειτουργήσει, όταν είναι έτοιμοι για αυτό.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: Τα ανεκτίμητα δώρα της υπομονής

Με το βλέμμα στον ουρανό…

Hanami: η γιορτή των ανθισμένων κερασιών

 

Comments are closed.