Το ξεκίνημα μιας νέας σχέσης είναι αναγκαίο να αποτελεί συνειδητή επιλογή και όχι μια κίνηση βεβιασμένη. Μια νέα σχέση, για να ευδοκιμήσει, απαιτεί ενέργεια, διάθεση για ουσιαστική σύνδεση και ωριμότητα.

Ποια είναι, όμως, τα σημάδια που δείχνουν πως είστε έτοιμοι για ένα νέο ξεκίνημα στη συναισθηματική σας ζωή;

1.Έχετε θεραπευτεί από τραύματα του παρελθόντος.

Ένα από τα πιο σημαντικά σημάδια ότι πλέον είστε έτοιμοι για μια νέα σχέση είναι ότι έχετε αφιερώσει χρόνο συνειδητά, για να θεραπεύσετε τραύματα του παρελθόντος.

Εάν έχετε βιώσει θλίψη, συναισθηματικό πόνο ή έχετε πέσει θύμα κακοποίησης, είναι απαραίτητο να αντιμετωπίσετε αυτά τα ζητήματα πριν ξεκινήσετε μια σχέση. Διαφορετικά κινδυνεύετε να φέρετε αυτές τις συναισθηματικές αποσκευές στη νέα σας σχέση, επιβαρύνοντάς την με περιττό άγχος και πίεση.

2.Νιώθετε άνετα να είστε μόνοι.

Μια ένδειξη ότι είστε έτοιμοι για ένα νέο δεσμό είναι ότι αισθάνεστε άνετα να είστε μόνοι. Δεν χρειάζεστε κάποιον άλλον, για να σας κάνει χαρούμενους και ολοκληρωμένους.

Σας ευχαριστεί η επαφή με τον εαυτό σας.  Επομένως, δεν ψάχνετε κάποιον για να καλύψει ένα κενό ή να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Είστε έτοιμοι να κάνετε μία νέα σχέση, επειδή το θέλετε και όχι επειδή το χρειάζεστε.

3.Έχετε ξεκάθαρη ιδέα για το τι θέλετε από έναν σύντροφο.

Το να έχετε μία ξεκάθαρη ιδέα για το τι θέλετε από έναν σύντροφο μπορεί να σας βοηθήσει να μη χάνετε χρόνο σε σχέσεις που δεν είναι κατάλληλες για εσάς.

4. Έχετε δημιουργήσει ένα δίκτυο συναισθηματικής υποστήριξης.

Το σύστημα υποστήριξης σας μπορεί να περιλαμβάνει φίλους, μέλη της οικογένειάς σας ακόμα και κάποιον θεραπευτή.  Είναι τα άτομα στα οποία μπορείτε να απευθυνθείτε, όταν χρειάζεστε συμβουλές, καθοδήγηση ή απλώς κάποιον να μιλήσετε.

Όταν έχετε ένα δίκτυο υποστήριξης, είναι  λιγότερο πιθανό να βασιστείτε αποκλειστικά στο σύντροφό σας για συναισθηματική υποστήριξη, κάτι που ενδέχεται να μειώσει την πίεση στο πλαίσιο της σχέσης.

5. Είστε συναισθηματικά διαθέσιμοι.

Πλέον είστε έτοιμοι και πρόθυμοι να ανοιχτείτε σε κάποιον άλλον. Δεν καταπιέζετε ούτε κρατάτε τα συναισθήματά σας για τον εαυτό σας.

Αντίθετα, είστε πρόθυμοι να μοιραστείτε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας ανοιχτά και με το σύντροφό σας.

Πηγή: Minimalism Made Simple

Μπορεί να σας ενδιαφέρουνΚαι όμως η σύγκρουση μπορεί να ενδυναμώσει τη σχέση σας

Μήπως στη σχέση σου λέγονται αυτές οι 8 τοξικές φράσεις;

Η διαφορά ανάμεσα στο να εγκαταλείπεις την αγάπη και στο να την αφήνεις να φύγει

 

Comments are closed.