Είσαι vegan;
Κάνεις αποχή από τα γαλακτοκομικά προϊόντα;
Αντιμετωπίζεις προβλήματα δυσκοιλιότητας ή απλώς χρειάζεσαι κάτι νόστιμο, υγιεινό, χωρίς περιττές θερμίδες και λίπη;
Αν η απάντηση σε όλα αυτά είναι ναι, τότε αυτή η συνταγή αυτή είναι για σένα!
Πρόκειται για μπισκότα, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς αλεύρι και, παράλληλα, πεντανόστιμα, πολύ υγιεινά και με πολλά διατροφικά οφέλη.
Διαβάστε εδώ τα οφέλη της γλυκοπατάτας.
Συστατικά
- 2 μέτριες γλυκοπατάτες
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- 150 γρ ζάχαρη καρύδας
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 3 κουταλιές σούπας κακάο
- 30 γραμμάρια καρύδα τριμμένη
- 150 ml λάδι καρύδας (λιωμένο)
- 300 γρ νιφάδες βρώμης
Εκτέλεση
- Πλένουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε ροδέλες. Στη συνέχεια, τις μαγειρεύουμε στον ατμομάγειρα για 20 λεπτά.Εναλλακτικά μπορούμε να τις βράσουμε στην κατσαρόλα με νερό για μισή ώρα.
- Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και μέσα σε ένα μεγάλο μπολ τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
- Λιώνουμε το λάδι Καρύδας, εάν είναι χειμώνας και είναι συμπαγές, και αλέθουμε τη βρώμη στο μπλέντερ.
- Κατόπιν, προσθέτουμε στο μπολ με τις Γλυκοπατάτες το λιωμένο λάδι καρύδας, την αλεσμένη βρώμη, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά.
- Έπειτα, ανακατεύουμε και πλάθουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Η ζύμη μας μπορεί να μας δώσει 40 μπισκότα! Πλάστε και τοποθετήστε τα πάνω σε λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις για μισή ώρα. Απολαύστε!
Tips:
Τα μπισκότα διατηρούνται στο ψυγείο για μερικές μέρες.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάδι καρύδας με ηλιέλαιο.
Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς και νιφάδες σοκολάτα.
Μπορείτε να δείτε τη συνταγή στο κανάλι μας στο youtube.