Η μπεστ σέλερ των New York Times , Mel Robbins , γνωστή για την ομιλία της στο TEDx «How to Stop Screwing Yourself Over» πρόσφερε μερικές συμβουλές για τους κύκλους ύπνου και για το τι πρέπει να κάνουμε σχετικά με το πάτημα του κουμπιού αναβολής.

Κάνοντας λόγο για «νευροεπιστήμη» πίσω από το φαινόμενο, η Ρόμπινς εξήγησε με λεπτομέρειες τις επιπτώσεις της «αδράνειας ύπνου» και για το τι μας κάνει να αισθανόμαστε τόσο αποσυντονισμένοι.

Ξεκίνησε λέγοντας:

“Θέλετε να μάθετε τον επιστημονικό λόγο για τον οποίο δεν πρέπει ποτέ να πατάτε το κουμπί αναβολής;”

“Επιτρέψτε μου να σας διαφωτίσω εδώ με κάποια νευροεπιστήμη. Δύο λέξεις: αδράνεια ύπνου.”

«Όταν πατάς το κουμπί αναβολής, είσαι ξύπνιος. Και καθώς το ξυπνητήρι σβήνει, ο εγκέφαλός σου ξανακοιμάται.», συνεχίζει.

«Σε αυτό το σημείο έχουν σταθεί οι ερευνητές: όταν κοιμάστε ξανά αφού ξυπνήσετε, ο εγκέφαλός σας ξεκινά έναν κύκλο ύπνου και οι κύκλοι ύπνου χρειάζονται 75 έως 90 λεπτά για να ολοκληρωθούν».

«Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι είστε σαν σε βαθύ ύπνο όταν κοιμάστε ξανά;»

«Αυτό συμβαίνει επειδή βρίσκεστε για εννέα λεπτά σε έναν κύκλο ύπνου 75 λεπτών».

Το «αίσθημα βαριάς, εξάντλησης» που νιώθετε εκείνη την περίοδο «δεν είναι συνάρτηση του πόσο καλά κοιμήθηκατε».

«Εσείς κι εγώ φερόμαστε ανόητα κάθε φορά που πατάμε το κουμπί αναβολής και βάζουμε τον εγκέφαλό μας σε κατάσταση αδράνειας ύπνου», κατέληξε.

 «Όταν χτυπάει το ξυπνητήρι σηκώστε τον εαυτό σας από το κρεβάτι».

Αντί να κυνηγάς το άπιαστο όνειρο και να περιμένεις επιπλέον 10 λεπτά για να κάνεις τη διαφορά, καλύτερα να πηγαίνεις απευθείας στο ντους.

Μόλις ξυπνήσετε, θα νιώσετε καλύτερα για αυτό.

Από τότε, πολλοί άνθρωποι μπήκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστούν τις αντιδράσεις τους στις συμβουλές της.

Μερικοί ήταν ξεκάθαρα ευγνώμονες για τον τρόπο ζωής που προάγουν οι χρήσιμες πληροφορίες της, με έναν χρήστη του Instagram να γράφει: «Έχει δίκιο, μου συνέβη σήμερα».

«Ουάου», πρόσθεσε ένας άλλος, ενώ ένας τρίτος είπε: «Ευχαριστώ».

Άλλοι, ωστόσο, αποφάσισαν να εναντιωθούν στη συμβουλή του ειδικού:

«Σταμάτα να μου λες πώς να ζήσω τη ζωή μου», αστειεύτηκε ένας χρήστης του Instagram. “ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ! Θα πατάω αναβολή για μια ολόκληρη ώρα και μετά θα αργήσω στη δουλειά, ευχαριστώ πολύ.”

Ένας δεύτερος σχολίασε: « Πάτησα το κουμπί αναβολής περίπου πέντε φορές».

«Αυτό είναι ανόητο», δήλωσε ένας τελευταίος χρήστης του Instagram. “Με την αναβολή μπορείς να απολαύσεις τα καλύτερα 10 λεπτά ύπνου. Η 2η αναβολή είναι ακόμα καλύτερη. Σε κάνει να νιώθεις υπέροχα.”

Εσύ θα άλλαζες αυτή τη συνήθεια;

Comments are closed.