Η παρουσία φυτών στους χώρους που διαμένουμε ή εργαζόμαστε φημίζεται εδώ και πολύ καιρό για τα αμέτρητα οφέλη της, από τον καθαρισμό του αέρα έως την εξύψωση της διάθεσης.

Ωστόσο, εξαιτίας της πολυάσχολης ζωής μας, συχνά παραβλέπουμε τις δυνατότητες  των πράσινων αυτών συντρόφων.

Το ξέρατε ότι ορισμένα φυτά μπορούν να μεταμορφώσουν την κρεβατοκάμαρά σας σε ένα υγιεινό και ξεκούραστο καταφύγιο;

Ας τα γνωρίσουμε…
Snake Plant: Το φυτό αυτό, που είναι επιστημονικά γνωστό ως Sansevieria, φημίζεται για τα ψηλά και στιβαρά του φύλλα, την εύκολη φροντίδα που απαιτεί, καθώς και το γεγονός ότι αποτελεί κυριολεκτικά εργοστάσιο παραγωγής οξυγόνου.
Το μοναδικό χαρακτηριστικό του έγκειται στη νυχτερινή φωτοσύνθεση.
Σε αντίθεση με τα περισσότερα φυτά, που αναπνέουν όπως οι άνθρωποι (παίρνοντας οξυγόνο και απελευθερώνοντας διοξείδιο του άνθρακα στο σκοτάδι), τα φυτά Sansevieria απελευθερώνουν οξυγόνο, δημιουργώντας ένα πιο φρέσκο, πλούσιο σε οξυγόνο περιβάλλον και ιδανικό για έναν καλό ύπνο.
Οδηγός φροντίδας: Τα φυτά αυτά ευδοκιμούν σε έμμεσο φως και χρειάζονται πότισμα μόνο κάθε 2-3 εβδομάδες, ανάλογα με την υγρασία του δωματίου.
Money Plant: Το φυτό του χρήματος ή Epipremnum aureum, όπως ονομάζεται επιστημονικά, φέρνει κάτι περισσότερο από μια απλή αισθητική έλξη με τα πλούσια, σε σχήμα καρδιάς φύλλα του.
Αυτό το φυτό δρα ως φυσικός καθαριστής αέρα, απορροφώντας επιβλαβείς χημικές ουσίες και αναπληρώνοντας τον αέρα με οξυγόνο.
Ειδικά σε περιορισμένους, κλιματιζόμενους χώρους,  μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του αέρα, δημιουργώντας ένα πιο υγιεινό και χαλαρωτικό περιβάλλον ύπνου.
 Οδηγός φροντίδας: Τα φυτά αυτά προτιμούν το έντονο, έμμεσο φως. Ποτίστε τα κάθε εβδομάδα, αλλά φροντίστε το χώμα τους να είναι στεγνό πριν από το επόμενο πότισμα.
Arika Palm: Ο φοίνικας Arika ή Areca με τα τοξωτά του φύλλα μπορεί να προσδώσει αέρα τροπικών περιοχών στην κρεβατοκάμαρά σας .
Εκτός από την οπτική του γοητεία, ο φοίνικας Arika υπερέχει στον καθαρισμό του αέρα, εξαλείφοντας αποτελεσματικά το διοξείδιο του άνθρακα και άλλους ρύπους, ενώ προσθέτει μια αναζωογονητική δόση οξυγόνου.
Οδηγός φροντίδας: Οι φοίνικες Arika χρειάζονται έντονο, έμμεσο ηλιακό φως και πρέπει να ποτίζονται όταν στεγνώσει η κορυφή του εδάφους τους.
Τα φύλλα των φυτών έχουν μικροσκοπικούς πόρους που ονομάζονται στόμια, όπου γίνεται η ανταλλαγή αερίων.
Εάν η σκόνη μπλοκάρει αυτούς τους πόρους, η ικανότητα του φυτού να μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο παρεμποδίζεται.
Φροντίστε, λοιπόν, να σκουπίζετε τακτικά τα φύλλα τους με ένα υγρό πανί.

Καλωσορίστε  τους πράσινους φίλους στον χώρο σας κι απολαύστε έναν ήρεμο κι αναζωογονητικό ύπνο.

πηγή: yourstory

Comments are closed.