Η νευροεπιστήμονας Caroline Leaf, Ph.D. , αποκαλύπτει την πρωινή της συνήθεια για πιο υγιή εγκέφαλο. Οι συμβουλές της δεν απαιτούν καν να σηκωθείτε από το κρεβάτι…

«Το πρώτο πράγμα που κάνω κάθε πρωί είναι να παρατηρώ το πώς έχω ξυπνήσει και να καταγράφω αμέσως τα συναισθήματα΄ μου», λέει η Leaf.

Χωρίς διατάσεις, εγκεφαλικά παιχνίδια ή ειδικά συμπληρώματα…

Κάνει έναν απλό, γρήγορο συναισθηματικό προβληματισμό:

“Μερικές φορές ξυπνάω και το πρώτο πράγμα που βγαίνει από το στόμα μου είναι ένα παράπονο. Θα το αρπάξω αμέσως και θα το διαχειριστώ”, προσθέτει.

Σύμφωνα με τη Leaf, υπάρχει ένα κομμάτι στον νοητικό μας χώρο, το οποίο  είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση του μυαλού μας ακριβώς την ώρα που ξυπνάμε.

«Το συνειδητό μυαλό σου είναι ξύπνιο μόνο όταν είσαι ξύπνιος», σε αντίθεση με το ασυνείδητο μυαλό που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, ακόμα και όταν κοιμάσαι.

Το μυαλό σας είναι πολύ ευάλωτο όταν ξυπνάτε, επειδή εκείνη τη στιγμή το ασυνείδητο και το συνειδητό μυαλό σας αρχίζουν να συνεργάζονται.

«Αν έχω αρνητική διάθεση,  αφιερώνω περίπου πέντε λεπτά  για να επιστρέψω στη βασική μου γραμμή», εξηγεί.

“Τι συνέβη; Φταίει κάποιο όνειρο; Κάτι άλυτο από τη χθεσινή μέρα που το μετέφερα ενώ πήγαινα να κοιμηθώ; Το τακτοποιώ και μετά προετοιμάζομαι για ό,τι ακολουθήσει.”

Εάν αποτύχετε να αντιμετωπίσετε τα ευαίσθητα συναισθήματά σας, αναμφίβολα θα τα αφήσετε να επηρεάσουν το υπόλοιπο της ημέρας σας.

Αφιερώστε, λοιπόν, χρόνο για να σκεφτείτε πώς νιώθετε πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι.

Εάν κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, προσπαθήστε να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας ενώ κάνετε την πρωινή σας ρουτίνα:

«Αν δείτε ότι έχετε παράπονο ή αρνητικό τρόπο σκέψης ενώ πλένετε τα δόντια σας, προετοιμάζεστε για την ημέρα σας ή  κάνετε την προπόνησή σας… βεβαιωθείτε ότι κάνατε τα δέοντα για να το διαχειριστείτε. Φροντίστε ώστε όταν βγείτε από την πόρτα δε θα κουβαλάτε μαζί σας αυτήν την αρνητικότητα».

Σταματήστε να ελέγχετε τα email ή τα μηνύματά σας το πρωί που ξυπνάτε.

Προσπαθήστε να αναλογιστείτε τα συναισθήματά σας προτού ασχοληθείτε με οποιαδήποτε πρωινή δραστηριότητα.

Βοηθήστε τον νου σας να λειτουργήσει σωστά, προωθώντας τη συνεργασία του συνειδητού και ασυνείδητού σας.

Με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσετε να προσεγγίσετε με αρνητικότητα την καθημερινότητά σας και ταυτόχρονα θα διατηρήσετε υγιή τον εγκέφαλό σας.

Πηγή: mindbodygreen

Διαβάστε ακόμη: Γιατί ο εγκέφαλός μας αγαπά την τέχνη;

10 θετικές επιβεβαιώσεις να λες κάθε πρωί στον καθρέφτη σου!

Μπορεί ο πλούτος και η δόξα να μας προσφέρουν μια καλή ζωή; Τι σημαίνει το να ζούμε καλά;

Comments are closed.