Ο ελέφαντας, αυτό το μεγαλόσωμο και επιβλητικό πλάσμα, θεωρείται παραδοσιακά σύμβολο καλής τύχης, αρχοντιάς, σοφίας, γονιμότητας και προστασίας.

Σε πολλά μέρη του κόσμου μάλιστα ο ελέφαντας θεωρείται ιερό ζώο.

Τι συμβολίζει ο ελέφαντας;

Ο πνευματικός συμβολισμός του ελέφαντα αλλάζει από πολιτισμό σε πολιτισμό.

Σε ορισμένους ασιατικούς πολιτισμούς είναι διαδεδομένη η αντίληψη πως ο ελέφαντας είναι ένα κοσμικό πλάσμα που κουβαλάει τον κόσμο στην πλάτη του.

Άλλοι λαοί τον αντιμετωπίζουν ως ένα γήινο ζώο, το οποίο όμως συνδέεται με τη θεϊκή φύση και την αρχαία γνώση.

Ινδία

Στην Ινδία, ο ελέφαντας είναι σύμβολο της βασιλικής εξουσίας, της θεότητας και της ζωτικότητας, καθώς και ένα ευοίωνο σύμβολο για την καλλιέργεια της γης, καθώς συνδέεται με τις βροχοπτώσεις.

Ο ινδουιστικός θεός Ganesh, απεικονίζεται με κεφάλι ελέφαντα και είναι γνωστός ως ο άρχοντας των νέων εγχειρημάτων καθώς και αυτός που αίρει κάθε εμπόδιο.

Επιπλέον, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο άρχοντας Indra, ο θεός της βροχής, του κεραυνού και της αστραπής, έχει έναν θεϊκό λευκό ελέφαντα ως άλογο.

Αφρική

Στην Αφρική, οι ελέφαντες συμβολίζουν τη βασιλεία, την κυριαρχία, τη σοφία των φυλών και τη νίκη.

Σύμφωνα με μυθικές αφηγήσεις, οι ελέφαντες είναι μετενσαρκώσεις των αποθανόντων αρχηγών των φυλών, και ως εκ τούτου οι ελέφαντες γίνονται σεβαστοί και θάβονται δεόντως όταν πεθαίνουν.

Ιαπωνία

Οι Ιάπωνες δεν είχαν δει ελέφαντες μέχρι τον 16ο αιώνα. Έτσι, μεγάλο μέρος της αναπαράστασης των ελεφάντων βασίζεται στη φαντασία των καλλιτεχνών. Στο Σιντοϊσμό, οι ελέφαντες απεικονίζονται μαζί με άλλα μεγάλα ζώα όπως οι λεοπαρδάλεις και οι δράκοι.

H βουδιστική θεότητα Kangiten απεικονίζεται ως ένα σύμπλεγμα μιας γυναίκα και ενός άνδρα που έχουν κεφάλι ελέφαντα.

Κίνα

Στην Κίνα ο ελέφαντας συμβολίζει την ικανότητα κατανόησης της διαφοράς μεταξύ καλού και κακού, καθώς και τη σοφία, την ευγένεια και τη γονιμότητα.

Οι ελέφαντες ως πνευματικά όντα 

Οι ελέφαντες είναι ισχυρές, σοφές και προστατευτικές παρουσίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τον κόσμο γύρω σας σε ένα βαθύτερο πνευματικό επίπεδο.

Αν συναντήσετε ελέφαντα στην πραγματικότητα ή στα όνειρά σας, δώστε προσοχή.  Είναι σημάδι ότι πρέπει να ξεπεράσετε κάποιο εμπόδιο στη ζωή σας.

Ο ελέφαντας συνδέεται με το ριζικό τσάκρα, προσφέροντας ενέργεια προστασίας, αγάπης, πίστης και αθόρυβου θάρρους.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουνΗ αποδοχής της γήρανσης κρύβει τεράστια δύναμη, δεν είναι ούτε υποχώρηση ούτε παραίτηση

Όταν τα ζώα παραδίδουν μαθήματα… ενσυναίσθησης

Τι μας διδάσκουν οι μέλισσες για τη ζωή;

 

 

Comments are closed.