Η γείωση αφορά την πρακτική του να περπατάς ή να στέκεσαι πάνω στη γη ξυπόλητος, προκειμένου να συνδεθείς με τις εγγενείς θεραπευτικές της ενέργειες. 
Η γείωση είναι ίσως μια από τις πιο ευχάριστες και διαισθητικές πρακτικές ευεξίας εκεί έξω.

Έχει πράγματι οφέλη για την υγεία η γείωση;

Άνθρωποι και φύση εξελίχθηκαν μαζί.

Το να περπατάτε ξυπόλυτοι μπορεί να σας κάνει να νιώθετε σαν να επιστρέφετε στο σπίτι.

Μπορεί αυτή η αίσθηση, όμως, να σας προσφέρει άλλα οφέλη για την υγεία σας;

Η εταιρεία, Ultimate Longevity,του Κλιντ Όμπερ , ενός από τους ηγέτες του κινήματος της γείωσης, έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της έρευνάς της για να διερευνήσει  το πώς η σύνδεση με την ενέργεια της Γης (μιλάμε για κυριολεκτική ενέργεια—όπως στο ηλεκτρομαγνητικό της πεδίο) θα μπορούσε να μας βοηθήσει να ισορροπήσουμε.

Ας δούμε τι λέει ο ίδιος:

«Η επιφάνεια της Γης είναι αρνητικά φορτισμένη με ελεύθερα ηλεκτρόνια—που σημαίνει ότι η Γη έχει μια πληθώρα ελεύθερων (αρνητικά φορτισμένων) ηλεκτρονίων που ταξιδεύουν και μειώνουν γρήγορα το θετικό φορτίο. Όταν στέκεσαι ξυπόλητος πάνω στη γη, το σώμα απορροφά αυτά τα ελεύθερα ηλεκτρόνια και εξισώνεται με το αρνητικό φορτίο της γης».

Για να υποστηρίξει αυτή την ιδέα, ο Όμπερ επισημαίνει ότι περισσότερες από 20 μελέτες που έχουν διενεργηθεί από ομότιμούς του, διαπίστωσαν ότι η γείωση μπορεί:

 

Το απίστευτο είναι ότι καμία από αυτές τις μελέτες δεν διεξήχθη στην πραγματικότητα έξω.

Αντίθετα, οι συμμετέχοντες και οι ομάδες εικονικού φαρμάκου στέκονταν και οι δύο σε χαλάκια ή κοιμόντουσαν σε στρώματα, μερικά από τα οποία ήταν ηλεκτρικά φορτισμένα για να προσομοιώσουν τις συνθήκες που θα έβρισκε κανείς σε εξωτερικούς χώρους.

3 μέθοδοι γείωσης που μπορείτε να δοκιμάσετε

Είτε πρόκειται για σωματική είτε απλώς για πνευματική, υπάρχει σίγουρα κάποιο είδος ανταλλαγής ενέργειας κάθε φορά που τα πόδια μας ακουμπούν στο έδαφος.

1. Σταθείτε ξυπόλητοι σε ένα φυσικό τοπίο κοντά σας

«Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι πρόσβαση σε ένα μικρό κομμάτι γης», λέει η πιστοποιημένη νευρολόγος Ilene Ruhoy, MD, Ph.D.

«Αυτό μπορεί να είναι σε ένα πάρκο, σε ένα μονοπάτι ή δίπλα σε ένα υδάτινο στοιχείο».

Στην αγορά μπορεί να βρει κανείς ηλεκτρικά χαλάκια γείωσης, ωστόσο εκείνη επιμένει ότι:

«Η σύνδεση σε μια πρίζα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη σύνδεσή μας με τη γη».

Όσο για το πόσο χρόνο χρειάζεται να σταθείτε έξω, ο Όμπερ λέει ότι 30 λεπτά τη φορά  είναι αρκετά για να να απαλύνετε τον πόνο, την ένταση και το άγχος σας.

2. Περπατήστε ξυπόλητοι σε εξωτερικούς χώρους (με ασφάλεια!)

Ο γιατρός Isaac Eliaz, MD, MS, LA , είναι, επίσης, υπέρμαχος της γείωσης , αλλά προτιμά να την κάνει όσο βρίσκεται εν κινήσει:

“Με το περπάτημα, ασκούμε τους μύες και το καρδιαγγειακό μας σύστημα, βελτιώνουμε την ψυχική μας υγεία, μειώνουμε το στρες και υποστηρίζουμε τη γενική μας ευεξία. Όταν βγάζουμε τα παπούτσια μας αυτά τα οφέλη πολλαπλασιάζονται”.

“Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να προσέχετε αν το περιβάλλον σας είναι ασφαλές για να περπατάτε ξυπόλητοι.”

3. Κάντε το με ενσυνειδητότητα

Αν θέλετε να επωφεληθείτε στο μέγιστό από την πρακτική της γείωσης, ο Όμπερ προτείνει:

“Πριν προβείτε στη διαδικασία γείωσης, σημειώστε τα επίπεδα πόνου σας, περιγράψτε το πώς νιώθετε. Παρατηρήστε οποιοδήποτε ίχνος άγχους, στρες, θυμού ή έντασης στο σώμα σας. Στη συνέχεια, συγκρίνετε τις σημειώσεις σας με τυχόν αλλαγές μετά τη γείωση.”

Τα οφέλη που αποκομίζουμε από την επαφή μας με τη φύση- με ή χωρίς παπούτσια -είναι αρκετά, ώστε να απομακρυνθούμε από τις οθόνες και να στραφούμε προς αυτή.

Με μπότες πεζοπορίας ή με γυμνά πόδια, σίγουρα θα απολαύσουμε το ταξίδι.

Πηγή: mindbodygreen

Διαβάστε ακόμη: Είστε ενεργός ακροατής;

Prana, η ζωτική ενέργεια του κόσμου μας

Ικιγκάι: το μυστικό της ευτυχίας και της μακροζωίας

Comments are closed.