Μπορείτε ίσως να φέρετε στο νου σας μια στιγμή  τόσο βαθιάς ψυχικής σύνδεσης με έναν άλλο άνθρωπο που οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν; Αυτή είναι η εμπειρία του soul gazing.

Είναι μια ισχυρή πρακτική που επιτρέπει στους ανθρώπους να συνδέονται σε συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο.

Ας εντρυφήσουμε, λοιπόν, στα βάθη του soul gazing, εξερευνώντας τις προοπτικές του.

Τι είναι το Soul Gazing;

Το soul gazing αφορά δύο ανθρώπους που κοιτάζουν βαθιά ο ένας στα μάτια του άλλου για παρατεταμένο χρονικό διάστημα (συχνά 3-5 λεπτά), χωρίς να μιλούν ή να διακόπτουν την οπτική επαφή.

Αυτός ο τύπος σύνδεσης μας βοηθά να αγγίξουμε τα συναισθήματά μας και να συνδεθούμε με τον πραγματικό μας εαυτό.

Μας επιτρέπει επίσης να ανοίξουμε τις καρδιές και το μυαλό μας, δημιουργώντας μια βαθύτερη αίσθηση κατανόησης μεταξύ δύο ανθρώπων.

Η ιδέα πίσω από το soul gazing είναι ότι μπορούμε να δούμε πέρα από τις φυσικές πτυχές ενός άλλου ατόμου, επιδιώκοντας να συνδεθούμε σε ένα βαθύτερο, πιο ουσιαστικό επίπεδο.

Το soul gazing επιτρέπει στα άτομα να δημιουργήσουν μια ουσιαστική και άρρηκτη σύνδεση με τους συντρόφους τους, εξερευνώντας ο ένας τον άλλον μέσα από το βλέμμα. .

Αυτός ο τύπος οικειότητας βοηθάει και τους δύο ανθρώπους να έρθουν πιο κοντά στην ευαλωτότητα και την αυθεντική έκφραση, γεγονός που οδηγεί σε ένα αυξημένο επίπεδο κατανόησης, συμπόνιας και αγάπης.

Τα 5 βασικά οφέλη του soul gazing

  • Αυξημένη οικειότητα

Μέσω του soul gazing, οι σύντροφοι μπορούν να καταλάβουν ο ένας τον άλλον καλύτερα και κατ’ επέκταση να ενισχύσουν τον δεσμό τους.

  • Βελτιωμένη επικοινωνία

Όταν δύο άνθρωποι είναι σε θέση να έχουν παρατεταμένη οπτική επαφή σε ενεργειακό επίπεδο, η επικοινωνία γίνεται ευκολότερη, επειδή δεν απαιτούνται λέξεις. Αντίθετα, και τα δύο μέρη μπορούν να νιώσουν το συναίσθημα που ο άλλος προσπαθεί να επικοινωνήσει, χωρίς να χρειάζεται να το εξηγήσουν δια του λόγου.  Ως εκ τούτου, οι παρεξηγήσεις είναι λιγότερο πιθανές.

  • Αυξημένη αυτογνωσία

Αφιερώνοντας χρόνο για να κοιτάξετε βαθιά στα μάτια κάποιου άλλου, έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε εικόνα του εαυτού σας, καθώς και του συντρόφου σας. Μπορείτε, έτσι, να κατανοήσετε ποιοι είστε και πώς θέλετε να εκφραστείτε σε αυτόν τον κόσμο.

  • Καθαρή σκέψη

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής soul gazing, πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι το μυαλό τους είναι γαλήνιο, επειδή δεν αποσπάται από εξωτερικές επιρροές ή αγχωτικά στοιχεία της καθημερινής ζωής.

Αντίθετα, εστιάζουν αποκλειστικά στην παρούσα στιγμή, γεγονός που τους επιτρέπει να προσεγγίζουν με ευκρίνεια δύσκολα θέματα ή προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν στη ζωή ή στις σχέσεις τους.

  • Συνδεσιμότητα

Πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι κατά τη διάρκεια των συνεδριών soul-gazing αισθάνονται συνδεδεμένοι όχι μόνο με το σύντροφό τους, αλλά και με κάτι πολύ μεγαλύτερο από τους ίδιους – το ίδιο το σύμπαν!

Αυτή η σύνδεση μπορεί να προσφέρει συναισθήματα γαλήνης και χαράς, γεγονός που  μπορεί να είναι απίστευτα ανακουφιστικό και ενδυναμωτικό σε στιγμές που νιώθουμε μόνοι σε αυτόν τον κόσμο.

Πηγή: The free spiritual journal

Μπορεί ακόμη να σας ενδιαφέρουνΤι συμβαίνει, όταν κωφεύουμε στα παραγγέλματα της ψυχής;

Πώς να μετατρέψετε μια ρηχή συζήτηση σε ουσιαστική και βαθιά επικοινωνία

Οι 8 κανόνες επικοινωνίας που ακολουθούν τα επιτυχημένα ζευγάρια

 

Comments are closed.