Ως κοινωνικός επιστήμονας που μελετά και διδάσκει μαθήματα για την ευτυχία , ο Άρθουρ Σ. Μπρουκς πρέπει να είναι και ο ίδιος ευτυχισμένος άνθρωπος, σωστά;

Η απάντηση δεν είναι και τόσο ξεκάθαρη…

Παρά την εκτεταμένη έρευνα που κάνει, ο Brooks παραδέχεται ότι πρέπει να εργάζεται σκληρά για την ευτυχία.

Ας δούμε τι περιλαμβάνει μια μέρα στη ζωή του:

Έντονη Άσκηση

Από τις πέντε έως τις έξι κάθε πρωί, κάνω έντονη σωματική άσκηση. Ασκούμαι 60 λεπτά την ημέρα κυριολεκτικά εδώ και δεκαετίες. Όχι γιατί προσπαθώ να έχω δικέφαλους αλλά για να διαχειριστώ τη δυστυχία. Μετά, κάνω ντους, ντύνομαι και πηγαίνω στην εκκλησία.

Εκκλησία

Πηγαίνω στη Λειτουργία κάθε μέρα από τις 6:50 το πρωί μέχρι τις 7:20 περίπου. Αν δεν είστε θρησκευόμενοι, δοκιμάστε την περισυλλογή, το διάβασμα ή το να λέτε μια προσευχή κάθε πρωί.

Δημιουργική εστίαση και καφές.


Μετά πιάνω δουλειά. Σχεδόν ποτέ δε δέχομαι κλήσεις πριν το μεσημέρι, γιατί αυτές είναι οι  ώρες που η ντοπαμίνη μου είναι στο μέγιστο βαθμό της- ο νευροδιαβιβαστής της επιθυμίας, της προσμονής της ανταμοιβής, της δημιουργικότητας και της εστίασης. Τη μεγιστοποιώ με την άσκηση και την προσευχή. Η καφεΐνη, από την άλλη, με βοηθά να μπορώ να έχω ακόμα περισσότερη ενέργεια.

Εργασιακοί στόχοι

Έχω τέσσερις κανόνες γύρω από τη δουλειά μου, ό,τι κάνω πρέπει να ακολουθεί με τη σειρά αυτούς τους τέσσερις κανόνες: Δοξάζω τον Θεό, υπηρετώ τους άλλους, δουλεύω και βγάζω τα προς το ζην. Το να βγάζεις τα προς το ζην πρέπει να είναι τελευταίο.

Οικογενιακές στιγμές

Δεν ταξιδεύω τα Σαββατοκύριακα. Είμαι σπίτι. Θα μπορούσα να ταξιδεύω επτά ημέρες την εβδομάδα. Απορρίπτω το 95% των ευκαιριών να δώσω ομιλίες κι ας θέλω να πάω. Πρέπει να θέτεις όρια. Όταν είμαι στο σπίτι, δε βγαίνω ποτέ έξω για δείπνο γιατί θέλω να είμαι σπίτι με τη γυναίκα μου, να βλέπω τα παιδιά μου και τον εγγονό μου όσο περισσότερο μπορώ. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να το κάνω αυτό.

Προτεραιότητα στις φιλίες

Οι φίλοι μου είναι παντού. Φροντίζω, λοιπόν, να τους κάνω ένα τηλεφώνημα, γιατί δε δε θέλω να αφήσω τον τομέα αυτό στην τύχη του. Όποτε μπορώ μιλάω τουλάχιστον μια ώρα την εβδομάδα με τον πιο στενό μου φίλο. Απλώς ενημερώνομαι πραγματικά για το τι συμβαίνει. Είναι μια δέσμευση που πρέπει να αναλάβουμε και οι δύο. Πρέπει να αφιερώσεις χρόνο για αυτό. Έπειτα, γράφω πάντα δύο μηνύματα πριν ξεκινήσω τη δουλειά μου το πρωί σε φίλους, και μετά συνήθως δύο το μεσημέρι.

Είναι η ευτυχία σαν την αστρονομία; Μελετάς τα αστέρια, αλλά δεν μπορείς να τα αλλάξεις;

Η απάντηση είναι όχι. Η ευτυχία δεν είναι σαν την αστρονομία. Μπορείτε πραγματικά να αλλάξετε την ευτυχία σας εάν είστε πρόθυμοι. Και αυτό σημαίνει να αλλάξετε τις συνήθειές σας…

Πηγή: cnbc

Δείτε ακόμη: 10 τρόποι για να βρεις σκοπό στη ζωή!

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκτιμήσουμε τη ζωή σύμφωνα με τους μεγάλους συγγραφείς

Comments are closed.