Δε θα δείτε τους πιο ευτυχισμένους εργαζομένους στον κόσμο να κοπιάζουν καθισμένοι σε γραφεία ή να αναλύουν νούμερα. Το πιθανότερο είναι να τους δείτε να εργάζονται έξω.

Οι εργαζόμενοι που ασχολούνται με κατασκευές σημειώνουν τα υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας από οποιαδήποτε μεγάλη κατηγορία βιομηχανίας, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση του BambooHR.

Η πλατφόρμα λογισμικού HR ανέλυσε δεδομένα από περισσότερους από 57.000 υπαλλήλους σε περισσότερες από 1.600 εταιρείες σε όλο τον κόσμο μεταξύ Ιανουαρίου 2020 και Ιουνίου 2023.

Ενώ τα τελευταία χρόνια η ευτυχία όλων των εργαζομένων παρουσίασε διακυμάνσεις, οι βαθμολογίες ευτυχίας όσων εργάζονται σε  κατασκευές παρέμειναν σταθερά υψηλές, κυρίως χάρη στην αύξηση των μισθών και τις άφθονες ευκαιρίες εργασίας, σημειώνει η έκθεση.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας, της οικονομίας, των ταξιδιών και της φιλοξενίας σημείωσαν, επίσης, υψηλή βαθμολογία στην ευτυχία.

Στο διαπροσωπικό στοιχείο της εργασίας οφείλεται η ικανοποίηση όσων ασχολούνται με τις κατασκευές, λέει η Jenn Lim, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων οργάνωσης Delivering Happiness.

Οι κατασκευαστικές επιχειρήσεις, επισημαίνει, είναι ευρέως αναγνωρισμένες για την προώθηση ισχυρών δεσμών μεταξύ του προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι στις κατασκευές, προσθέτει, έχουν επίσης πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών οργανώσεων που τους βοηθούν στην κατάρτιση δεξιοτήτων ώστε να εξελιχθούν επαγγελματικά.

Μία από τις πιο μακροχρόνιες μελέτες για την ευτυχία – η Μελέτη του Χάρβαρντ για την Ανάπτυξη Ενηλίκων– ανακάλυψε ότι οι εργαζόμενοι είναι πιο ευτυχισμένοι σε θέσεις εργασίας που απαιτούν ανθρώπινη αλληλεπίδραση και παρέχουν ευκαιρίες για δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων με τους συναδέλφους.

«Όταν χτίζετε κάτι, μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο τους καρπούς της δουλειάς σας και τη θετική επίδραση που έχει η εργασία σας στους άλλους », εξηγεί η Lim.

«Υπάρχει κάτι απτό και συναρπαστικό που προέρχεται από τη σκληρή δουλειά που καταβάλλετε μέρα με τη μέρα».

πηγή: cnbc

Διαβάστε ακόμη: Μπορεί η προσθήκη αλατιού στο πόσιμο νερό να συμβάλει στην ενυδάτωσή μας;

Ζωή ή επιβίωση; Συνώνυμες μεν ταυτίζονται δε;

Ποιος τύπος άσκησης είναι καλύτερος για την ψυχική μας υγεία;

Comments are closed.