Μπορεί η τεχνολογία να μην έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να μετρηθεί η αρνητική ενέργεια, αλλά σίγουρα όλοι μας ξέρουμε πώς μας κάνει να αισθανόμαστε.

Μπορεί να προέρχεται από αρνητικούς ανθρώπους από το περιβάλλον μας ή από τον ίδιο τον ψυχισμό μας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αρνητική ενέργεια μας εξουθενώνει πνευματικά και σωματικά. Το να μάθουμε να την αντιμετωπίζουμε είναι σημαντικό για την υγεία και την ευτυχία μας.

Είδη αρνητικής ενέργειας

Δεν μπορείτε πραγματικά να αντιμετωπίσετε την αρνητική ενέργεια μέχρι να μάθετε από πού πηγάζει. Παρακάτω, ακολουθούν τρεις πηγές που πρέπει να εστιάσετε:

Αρνητικοί άνθρωποι

Πιθανότατα σας έχει συμβεί να νιώθετε θετική ή αρνητική ενέργεια από ένα άτομο. Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι μια τέτοια ενέργεια είναι πραγματική και μετρήσιμη.

Άλλοι πιστεύουν ότι οι άνθρωποι μαζεύουν θυμό, λύπη και άλλα αρνητικά συναισθήματα που πηγάζουν από τους άλλους.

Είμαστε καλοί στο να διαβάζουμε αυτά τα συναισθήματα μέσω λεκτικών και μη λεκτικών ενδείξεων ακόμα και όταν αυτά δεν εκφράζονται ανοιχτά.

Αρνητικά περιβάλλοντα

Μπορεί να έχετε νιώσει ότι αισθάνεστε πολύ άνετα σε ορισμένα περιβάλλοντα και άβολα σε άλλα.

Μερικές φορές αυτό οφείλεται στην εμπειρία που συνδέετε με κάποιο μέρος. Είναι απίθανο να νιώθετε, για παράδειγμα. το ίδιο άνετα στο οδοντιατρείο όσο στο σπίτι ενός φίλου.

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια στοιχεία ότι οι φυσικές λεπτομέρειες του περιβάλλοντός σας ενδέχεται να επηρεάσουν τη διάθεσή σας.

Η ακαταστασία, για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσει άγχος ή ακόμη και να επηρεάσει τον ύπνο σας.

Περιβάλλοντα που σας κάνουν να νιώθετε άβολα περιγράφονται ως χώροι γεμάτοι με αρνητική ενέργεια.

Μιλάτε αρνητικά στον εαυτό σας

Η ροή κυρίως ανείπωτων σκέψεων που διατρέχουν το κεφάλι μας δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί πάντα.

Οι αρνητικές σκέψεις μπορούν να βλάψουν την υγεία και την ευημερία σας. Σύμφωνα με έρευνες, όσοι σκέφτονται πιο θετικά είναι λιγότερο επιρρεπείς στο κρυολόγημα και έχουν καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία.

Είναι, επίσης, λιγότερο πιθανό να πάθουν κατάθλιψη και είναι πιθανό να ζήσουν περισσότερο.

Το να είσαι σκέφτεσαι θετικά δεν σημαίνει ότι αγνοείς τα προβλήματα. Αντίθετα, αυτή η στάση ζωής μπορεί να βελτιώσει την ικανότητά σου να τα αντιμετωπίζεις.

Σημάδια αρνητικής ενέργειας

Είστε επικριτικοί

Παρόλο που η κριτική στους άλλους μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα στην αρχή, σπάνια αισθάνεστε καλά αργότερα, ειδικά αν έχετε μία επικριτική παρουσία μπροστά σε κόσμο.

Παραπονιέστε πολύ

Το παράπονο σημαίνει ότι εκφράζουμε τις αρνητικές σκέψεις στο κεφάλι μας δυνατά. Μπορεί να μετατραπεί σε μια τόσο ριζωμένη συνήθεια που δεν καταλαβαίνετε πότε την εκφράζετε.

Όταν παραπονιέστε, βγάζετε την αρνητική σας ενέργεια προς τα έξω και είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει τους άλλους.

Η υγεία σας πάσχει

Όπως διαβάζουμε στο webmd.com τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να προκαλέσουν άγχος, το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει την υγεία σας.

Το άγχος μπορεί να καταστρέψει την ορμονική ισορροπία του σώματός σας, να βλάψει το ανοσοποιητικό σύστημα και να αποστραγγίσει τις θετικές χημικές ουσίες του εγκεφάλου σας.

Η αρνητική ενέργεια με τη μορφή κακώς εκφρασμένου θυμού μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία της καρδιάς και του πεπτικού συστήματος.

Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε

Οι επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις σχετίζονται με την κακή ποιότητα ύπνου. Δεν είναι σαφές εάν η έλλειψη ύπνου πυροδοτεί την αρνητική σκέψη ή εάν οι αρνητικές σκέψεις σας κρατούν ξύπνιους.

Ίσως ο συνδυασμός αρνητικών σκέψεων και κακού ύπνου δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο στον οποίο κάθε στοιχείο κάνει το άλλο χειρότερο.

Ίσως σας ενδιαφέρει: Αυξήστε την ενεργειακή σας δόνηση με αυτές τις 8 πρακτικές!  

Αντιμετώπιση της Αρνητικής Ενέργειας

Είτε η αρνητική σας ενέργεια προέρχεται από άλλους ανθρώπους, από το περιβάλλον σας ή από τον εαυτό σας, υπάρχουν τρόποι να την αντιμετωπίσετε. Παρακάτω ακολουθούν 4 βήματα:

Αντιμετωπίστε τα αρνητικά άτομα

Θα είστε πιο ευτυχισμένοι αν συναναστρέφεστε με ανθρώπους με θετική ενέργεια, κάτι που μπορεί να σημαίνει επανεξέταση του κοινωνικού σας κύκλου.

Μπορεί να μην είναι δυνατό ή επιθυμητό να βγάλετε όλους τους αρνητικούς ανθρώπους από τη ζωή σας.

Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε τρόπους να διατηρήσετε τη θετική ενέργεια στην παρουσία τους.

Ένας τρόπος είναι να οραματιστείτε ότι σας περιβάλλει μία αύρα θετικότητας σαν ασπίδα. Ένας άλλος το να επιστρατεύσετε το χιούμορ για να δημιουργήσετε θετική ενέργεια γύρω σας.

Δημιουργήστε ένα θετικό περιβάλλον

Η ακαταστασία του σπιτιού και του χώρου εργασίας σας μπορεί να σας γεμίζει με αρνητική ενέργεια.

Κρατήστε τα χρήσιμα πράγματα και τα αντικείμενα που αγαπάτε και ξεφορτωθείτε τα υπόλοιπα.

Όταν μπείτε στον πειρασμό να αγοράσετε περισσότερα, υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι τα υλικά αγαθά δεν φέρνουν την ευτυχία.

Εργαστείτε με τον εαυτό σας

Οι ειδικοί προτείνουν διαχρονικά μια μακρά λίστα πρακτικών που μπορούν να σας απαλλάξουν από την αρνητική ενέργεια.

Μερικές από τις προτάσεις τους περιλαμβάνουν:

  • Τακτική άσκηση
  • Υγιεινή διατροφή
  • Βόλτες στη φύση

Μπορεί, επίσης, να βρείτε ουσία στον διαλογισμό ή σε μια πρακτική επίγνωσης.

Ίσως σας ενδιαφέρει: Κάντε διαλογισμό με τη φωνή της Oprah! 

Write A Comment