Κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει δικαίωμα να ονειρεύεται. Άλλωστε, τα όνειρα είναι αυτά που μας δείχνουν το δρόμο για την προσωπική μας ολοκλήρωση και την αυτοπραγμάτωση. Εντούτοις, είναι σημαντικό, μέχρι να υλοποιηθούν, να αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό.

Γιατί;

Για τους λόγους που ακολουθούν:

1. Εκθέτετε τον εαυτό σας στην αρνητικότητα των άλλων

Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα σας αμφισβητούν. Άλλωστε κάθε επιτυχημένο άτομο έχει κληθεί κάποια στιγμή να αντιμετωπίσει στην πορεία του τη δυσπιστία και την επιφυλακτικότητα των άλλων.

Η αποδοκιμασία και η επικριτική διάθεση των άλλων μπορεί να καταφέρει ισχυρό πλήγμα στην αυτοεκτίμησή σας, αλλά αν δε γνωρίζουν τι σχεδιάζετε, δεν μπορούν να φυτέψουν μέσα σας τους σπόρους της αμφιβολίας.

2. Μπορεί να δείτε το όνειρό σας να υλοποιείται από κάποιον άλλο

Αν η ιδέα σας είναι επαναστατική και πρωτοποριακή, είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των άλλων -ειδικά εκείνων των ανθρώπων που μπορεί να έχουν τους πόρους για να πετύχουν τους στόχους σας πριν από εσάς.

Διατηρώντας, λοιπόν, κρυφά τα όνειρά σας, προφυλάσσετε τον εαυτό σας από την πιθανότητα να πληγωθείτε από κάποιον που δεν έχει ηθικούς φραγμούς.

 

3. Δε θα χρειαστεί να απολογηθείτε σε κανέναν

Τι θα συμβεί, εάν το όνειρό σας εν τέλει δεν πραγματοποιηθεί;

Παρόλο που κανείς δε θέλει να σκέφτεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είναι πιθανό να συμβεί.

Μπορεί να συναντήσετε κάποιο εμπόδιο, να χάσετε το πάθος σας ή να στραφείτε σε κάτι εντελώς διαφορετικό.

Αν έχετε αποκαλύψει τις προθέσεις σας σε άλλους, κατά πάσα πιθανότητα θα κληθείτε να απαντήσετε σε άβολες ερωτήσεις ή να διαχειριστείτε βλέμματα που κρύβουν αμφισβήτηση.

Γι’ αυτό, λοιπόν, θα ήταν ίσως συνετό να παραμένετε λακωνικοί αναφορικά με τις ιδέες και τα όνειρά σας για το μέλλον.

4. Μπορεί να σας αποθαρρύνουν

Κάποιοι άνθρωποι -παρά τις αγνές προθέσεις τους- μπορεί να θεωρούν τα όνειρά σας άπιαστα και μεγαλεπήβολα.

Παράλληλα, είναι πολύ πιθανό να εκφράζουν με έντονο τρόπο την ανησυχία τους για τις επιλογές σας και να φοβούνται πως θέτετε σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλειά σας.

Όμως, η πραγματοποίηση ενός ονείρου απαιτεί επιμονή, πίστη, αφοσίωση.

Κατ’ επέκταση, ο φόβος και η ανησυχία των άλλων μπορεί να κλονίσουν την πίστη σας και έτσι να οδηγηθείτε στην παραίτηση και την αδράνεια.

Ολοκληρώνοντας…

Η τέχνη των ονείρων ανέκαθεν μας βοηθούσε να παραμένουμε συνδεδεμένοι με τη ζωή.

Τα όνειρά μας είναι πολύτιμα, καθώς μάς εμπνέουν και μας δίνουν κίνητρο να αξιοποιήσουμε τα ταλέντα και τη δημιουργικότητά μας.

Αντί, λοιπόν, να ξοδεύουμε την ενέργειά μας μιλώντας για αυτά, θα ήταν ίσως καλύτερο να θέσουμε το σώμα, το νου και την καρδιά μας στην υπηρεσία τους, προκειμένου κάποια στιγμή να γίνουν απτή πραγματικότητα.

imethexis.gr

Μπορεί ακόμη να σας ενδιαφέρουν:10 πράγματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε στα όνειρά σας σύμφωνα με την επιστήμη της ψυχολογίας

Ποιες λέξεις χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για τα όνειρα;

Η ιστορία του αστερία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο μέσα μας και γύρω μας…

 

Comments are closed.