Πρόκειται για μία αυτοκαταπραϋντική άσκηση που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους ανθρώπους να επεξεργαστούν το τραύμα.

Οι θεραπευτές τραυμάτων χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνική στη θεραπεία απευαισθητοποίησης και επαναπρογραμματισμού κινήσεων των ματιών (EMDR).

Η αγκαλιά της πεταλούδας είναι μια μέθοδος θεραπευτικής παρέμβασης που βοηθά στη χαλάρωση και την ηρεμία ενός υπερδιεγερμένου εαυτού.

Σύμφωνα με το wildtreewellness.com αναπτύχθηκε  από τη Lucina Artigas και τον Ignacio Jarero και διδάχτηκε για πρώτη φορά σε επιζώντες του τυφώνα Pauline στο Μεξικό, το 1998.

Η πρακτική της αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματική κατά τη διάρκεια αυτής της απίστευτα καταστροφικής περιόδου που βίωσαν.

Μετά την επιτυχή εφαρμογή της, πολλοί θεραπευτές την ακολουθούν για τη μείωση του άγχους, κυρίως σε όσους έχουν υποστεί τραύματα.

Για να εξασκηθείτε στην αγκαλιά της πεταλούδας:

  • σταυρώστε τα χέρια πάνω από το στήθος σας
  • συνδέστε τους αντίχειρές σας μεταξύ τους για να σχηματίσετε το σώμα της πεταλούδας
  • τοποθετήστε τα δάχτυλά σας ακριβώς κάτω από την κλείδα σας
  • χτυπήστε το στήθος σας εναλλάσσοντας την κίνηση των χεριών σας — χτυπώντας με το αριστερό σας χέρι και μετά το δεξί σας χέρι
  • Πάρτε αργές, βαθιές αναπνοές και παρατηρήστε απαλά τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας χωρίς κρίση

Πιο αναλυτικά:

*Κάντε σκόπιμες ασκήσεις αναπνοής

* Επικεντρωθείτε στην επίγνωση του εαυτού σας.

*Δώστε προσοχή, παρατηρήστε τυχόν συναισθήματα που εμφανίζονται και συνεχίστε να αναπνέετε.

* Σταυρώστε τα χέρια σας πάνω από το στήθος σας (σαν να φτιάχνετε μια μαριονέτα σκιάς πουλιού) όπου τα φτερά ακουμπούν ακριβώς κάτω από το λαιμό σας.

* Ξεκινήστε να χτυπάτε αργά, με εναλλαγές αριστερά και δεξιά και συνεχίστε το χτύπημα για 30 δευτερόλεπτα έως μερικά λεπτά, εάν το επιθυμείτε και αισθάνεστε ηρεμία και γείωση.

Δείτε κι αυτό: Αυξήστε την ενεργειακή σας δόνηση με 8 πρακτικές!

Comments are closed.