Πολλοί άνθρωποι, όταν έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλες δυσκολίες και επώδυνες απώλειες, αναρωτιούνται ποιο ήταν το σφάλμα τους, γιατί αναξιοπαθούν και υποφέρουν, πώς ο Θεός επιτρέπει στο κακό να κυριαρχήσει.

Στο βιβλίο “Θαρραλέες ψυχές” , ο Robert Schwartz  δίνει τις δικές του απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα.

O συγγραφέας ισχυρίζεται ότι είμαστε όλοι αιώνιες ψυχές που σχεδιάζουμε τη ζωή μας- συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων προκλήσεων μας- πριν γεννηθούμε, με σκοπό την πνευματική μας αφύπνιση και εξέλιξη.

Η ζωή μας είναι ένα πεδίο μάθησης και προσωπικής ανάπτυξης.

Το βιβλίο περιέχει δέκα αληθινές ιστορίες ανθρώπων που έπρεπε να διαχειριστούν πολύ δύσκολες εμπειρίες: σωματικές ασθένειες,  παιδιά με αναπηρία, κώφωση, τύφλωση, εθισμό στα ναρκωτικά, αλκοολισμό, απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου και σοβαρά ατυχήματα.

Οι ίδιοι, όμως, δεν έμεινα καθηλωμένοι στην ιδέα της αδικίας, αλλά μέσα από ένα αποκαλυπτικό πνευματικό ταξίδι προσπάθησαν να κατανοήσουν τους λόγους που η ψυχή τους επέλεξε να βιώσει μια τόσο επώδυνη εμπειρία, καθώς και το βαθύτερο νόημα που αυτή υπηρετεί.

Επίσης, ο συγγραφέας παρουσιάζει γνήσιες συνεδρίες προγεννητικού προγραμματισμού, στις οποίες οι ψυχές συζητούν για όσα ελπίζουν να κάνουν στις επόμενες ζωές τους.

Επειδή φαινομενικά διαφορετικές προκλήσεις ζωής σχεδιάζονται συχνά για παρόμοιους λόγους, οι αναγνώστες που δεν έχουν αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αναφέρονται στο βιβλίο, θα αναγνωρίσουν κατά πάσα πιθανότητα τον εαυτό τους – και τα κίνητρά τους ως ψυχών- σε αυτές τις ιστορίες.

Αποσπάσματα από το βιβλίο

Τα σχέδια της ζωής μας καταστρώνονται για να συνειδητοποιήσουμε ποιοι δεν είμαστε,  προτού θυμηθούμε ποιοι είμαστε πραγματικά.  Με άλλα λόγια, εξερευνούμε  τους παράφωνους  ήχους στη γήινη ζωή μας προτού ανασυνθέσουμε τις θείες συμφωνίες που ακούγαμε στην Κατοικία μας.

Μια βαθιά φιλεύσπλαχνη ψυχή που επιθυμεί να εξερευνήσει την έννοια της ευσπλαχνίας,  ίσως επιλέξει να ενσαρκωθεί  σε μια εξαιρετικά δυσλειτουργική οικογένεια.  Μέσα από την κακομεταχείριση,  μαθαίνει να εκτιμά ακόμα περισσότερο την αξία της ευσπλαχνίας.

Καθένας από εμάς είναι ένας σπόρος που φυτεύτηκε στο ενεργειακό πεδίο του σύγχρονου φυσικού κόσμου μας. Όταν οι κραδασμοί μας εκλεπτύνονται χάρη στην εξέλιξη που προσφέρουν οι προκλήσεις της ζωής, τότε εκλεπτύνονται και οι κραδασμοί ολόκληρου του κόσμου.

 

Διαβάστε ακόμηΤα δακτυλικά αποτυπώματα του Θεού

Write A Comment