Όλοι θέλουμε να αναπνέουμε καθαρό αέρα, ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι μας. Ευτυχώς, η Μητέρα Φύση μας παρέχει τους όμορφους και ευεργετικούς της ήρωες, τα φυτά εσωτερικού χώρου!

Οι εκπληκτικές ικανότητες των φυτών στην καταπολέμηση της ρύπανσης

Ενώ γνωρίζουμε ήδη ότι τα φυτά βοηθούν στον καθαρισμό του αέρα που αναπνέουμε , έρευνα από μια ομάδα ακαδημαϊκών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας στο Σύδνεϋ, μαζί με ειδικούς φυτών της εταιρίας φυτοπροστασίας, Ambius, αποκάλυψε περισσότερα για τον βαθμό στον οποίο τα φυτά καθαρίζουν τις τοξίνες.

Ο Johan Hodgson, εκπρόσωπος της εταιρίας Ambius, λέει συγκεκριμένα:

«Γνωρίζουμε ότι η ποιότητα του εσωτερικού αέρα είναι συχνά πολύ πιο μολυσμένη από αυτήν του εξωτερικού αέρα, γεγονός που επηρεάζει την ψυχική και σωματική μας υγεία. Τα καλά νέα είναι η μελέτη μας διαπίστωσε ότι η ύπαρξη φυτών σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να κάνει τη διαφορά.”

Τα καυσαέρια περιέχουν «τέσσερις μεγάλους» κακούς ρύπους:

βενζόλιο, τολουόλιο, αιθυλοβενζόλιο και ξυλόλιο (συντομογραφικά BTEX).

Αυτές οι βλαβερές ουσίες είναι εξαιρετικά δηλητηριώδεις, καρκινογόνες και γνωστές για την πρόκληση προβλημάτων στο αναπνευστικό και το νευρολογικό μας σύστημα.

Η Ambius και οι ερευνητές συνεργάστηκαν για να χτίσουν ένα Μικρό Ζωντανό Πράσινο Τείχος (SLGW) χρησιμοποιώντας φυτά γνωστά για τις φυτοθεραπευτικές τους ιδιότητες.

Τι είναι η φυτοαποκατάσταση;

Είναι απλά ένας φανταχτερός τρόπος να πούμε ότι τα φυτά χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του μολυσμένου εδάφους, του αέρα και του νερού.

Τα SLGW ήταν εξοπλισμένα με κισσό, με κλήμα και φυτό αράχνης.

Από την άλλη, η ομάδα ελέγχου είχε μόνο ένα μείγμα χώματος και καθόλου φυτική ζωή.

Τα SLGW  σφραγίστηκαν σε θαλάμους, προσβλήθηκαν με πτητικές οργανικές χημικές ουσίες και εξετάστηκαν με αέρια χρωματογραφία-φασματομετρία μάζας.

Τα ευρήματα αποκάλυψαν υψηλά ποσοστά κάθαρσης σε μια ποικιλία ενώσεων.

Τα αλκάνια είχαν την πιο αποτελεσματική αποβολή, με αξιοσημείωτη μείωση 97,9 τοις εκατό.

Τα παράγωγα βενζολίου, συμπεριλαμβανομένων των περιβόητων χημικών ουσιών BTEX, παρουσίασαν εκπληκτική πτώση 85,96%, ενώ το κυκλοπεντάνιο σημείωσε μείωση 88,18%.

Αυτές οι ουσίες είναι γνωστό ότι έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία μας, γεγονός που κάνει την απόδοση των φυτών ακόμα πιο εντυπωσιακή.

«Είναι η πρώτη φορά που τα φυτά ελέγχονται για την ικανότητά τους να αφαιρούν ενώσεις που σχετίζονται με καυσαέρια και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά!» είπε ο επικεφαλής ερευνητής Fraser Torpy, ειδικός στη βιοαποκατάσταση.

Όχι μόνο μπορούν να απομακρύνουν την πλειονότητα των ρύπων του αέρα μέσα σε λίγες ώρες, αλλά εξαλείφουν επίσης και τους πιο επικίνδυνους ρύπους που σχετίζονται με την καύση της βενζίνη με εξαιρετική απόδοση.

Εύκολος, οικονομικός και με χαμηλή συντήρηση καθαρισμός εσωτερικού αέρα!

Η ανακάλυψη των εξαιρετικών ικανοτήτων των φυτών στην καταπολέμηση ρύπων δημιουργεί ένα νέο σύμπαν δυνατοτήτων.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες που δεν είναι μόνο προσιτές και αισθητικά όμορφες, αλλά και ωφέλιμες για την υγεία μας, χρησιμοποιώντας τις φυσικές δεξιότητες των φυτών.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για να απολαύσουμε την εξαιρετική απόδοση και την αποτελεσματικότητά τους στον καθαρισμό του εσωτερικού αέρα είναι να τα τοποθετήσουμε στον χώρο μας.

Πηγή: optimistdaily

Διαβάστε ακόμη: Οι άνθρωποι που αγαπούν τη βροχή

Βραζιλία: Το άγαλμα του Ιησού στο Ρίο «κρατά» το φεγγάρι!

Πώς να εμπνεύσετε στα παιδιά σας την αγάπη για την κίνηση από μικρή ηλικία

 

Comments are closed.