Το νερό είναι ένα από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης.

Το θαλασσινό ή αλμυρό νερό ΄΄έχει ευεργετική επίδραση τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή μας.

Οφέλη για το σώμα

Το θαλασσινό νερό αποτελεί σημαντική πηγή μεταλλικών αλάτων (νάτριο, ασβέστιο, κάλιο κ.λπ.) και ιχνοστοιχείων (ψευδάργυρος, ιώδιο, σίδηρος, χρώμιο, μαγγάνιο κ.λπ.).

Η σύνθεση του θαλασσινού νερού είναι κοντά σε εκείνη ορισμένων υγρών του ανθρώπινου σώματος (πλάσμα αίματος, διάμεσο υγρό).

Αυτό εξηγεί γιατί ένα 15λεπτο μπάνιο σε θαλασσινό νερό είναι τόσο ευεργετικό για το σώμα μας: παρέχει πολλά από τα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργήσει σωστά.

Όταν κολυμπάμε στη θάλασσα, το σώμα δεσμεύει ορισμένα ιόντα που περιέχονται στο νερό. Τα ιόντα αυτά διασχίζουν τον δερματικό φραγμό και φτάνουν στα τριχοειδή αγγεία του αίματος, όπου διανέμονται στους διάφορους ιστούς.

Τα πολλά ιχνοστοιχεία που απορροφώνται αποκαθιστούν την ενέργεια και τη ζωτικότητα σε ένα κουρασμένο σώμα.

Το θαλασσινό νερό είναι ένα ανεκτίμητο βοήθημα για την καταπράυνση των αρθρώσεων και τη χαλάρωση των μυών. Καθώς η κίνηση είναι ευκολότερη, η αποκατάσταση είναι πιο αποτελεσματική στο θαλασσινό νερό από ό,τι στο γλυκό νερό. Κατά την κολύμβηση, διευκολύνεται η κυκλοφορία του αίματος.

Αλατόνερο για ανανεωμένη επιδερμίδα

Το αλάτι στο θαλασσινό νερό έχει απολεπιστική δράση: απολεπίζει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αφήνοντας το δέρμα απαλό και τονωμένο μετά από λίγα λεπτά στο νερό.

Κατά τη διάρκεια των θεραπειών θαλασσοθεραπείας, το θαλασσινό νερό συμβάλλει στην καταπράυνση ορισμένων δερματικών προβλημάτων (ερεθισμός, κνησμός κ.λπ.).

Μια θεραπεία κατά του στρες

Εκτός από το να σας δροσίζει μια ζεστή μέρα, το μπάνιο στη θάλασσα είναι μια εξαιρετική λύση για την ανακούφιση από το άγχος. Με τον ήχο των κυμάτων, το κολύμπι σας επιτρέπει να γεμίσετε τις μπαταρίες σας, τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά.

Οι θεραπείες θαλασσοθεραπείας, από την άλλη πλευρά, σας προσκαλούν να χαλαρώσετε και να διαλογιστείτε με θεραπείες που βασίζονται στο ζεστό θαλασσινό νερό.

Επιπλέον, το θαλασσινό νερό απελευθερώνει βρώμιο και θείο στον αέρα. Αυτό είναι ιδανικό μετά από μια εντατική αθλητική συνεδρία: το σώμα γίνεται πιο ελαστικό, οι μύες αναρρώνουν και χαλαρώνουν και το σώμα καταπραΰνεται.

Σε συνδυασμό με την καλή ενυδάτωση, ένα μπάνιο με θαλασσινό νερό θα βοηθήσει τους αθλητές να αποφύγουν τους πόνους την επόμενη μέρα.

Πηγή: Laboratoire-Lescuyer

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: Η θάλασσα μέσα μας…το παντοτινό μας καταφύγιο

Xιλιάδες έχουν ζήσει χωρίς αγάπη, αλλά κανείς χωρίς νερό

Τα οφέλη του πόσιμου νερού στην υγεία μας

Comments are closed.