Το βιβλίο «The Courage to Be Disliked», των Ichiro Kishimi και Fumitake Koga (στα ελληνικά:  «Τόλμησε να είσαι ο εαυτός σου») συνιστά μια μοναδική αναγνωστική εμπειρία.

 Οι συγγραφείς αξιοποιούν το απόσταγμα των θεωριών του Άλφρεντ Άντλερ, ιδρυτή της σχολής της ατομικής ψυχολογίας, ο οποίος μαζί με τον Φρόιντ και τον Γιουνγκ έθεσε τις βάσεις της ψυχανάλυσης.

Το βιβλίο είναι στην πραγματικότητα ένας  διαφωτιστικός διάλογος μεταξύ ενός φιλοσόφου και ενός νεαρού άνδρα και ως προς αυτό μάς θυμίζει τους πλατωνικούς διαλόγους. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι αναφορές στο σωκρατικό τρόπο σκέψης.

Κατά τη διάρκεια πέντε συνομιλιών, ο φιλόσοφος βοηθά τον μαθητή του να καταλάβει με ποιον τρόπο ο καθένας μας είναι σε θέση να καθορίσει την κατεύθυνση της ζωής του, απαλλαγμένος από τα δεσμά των προηγούμενων τραυμάτων και τις προσδοκίες των άλλων.

O νεαρός μαθητής με την καθοδήγηση του φιλοσόφου βαθμιαία βρίσκει το δικό του δρόμο στο χαοτικό πολλές φορές σύμπαν του μυαλού.

Απαλλάσσεται από τις σκιές που τις περισσότερες φορές πηγάζουν από την προσκόλλησή μας στο παρελθόν και τις εσφαλμένες πεποιθήσεις μας.

Ως θεμελιώδεις αναδεικνύονται οι έννοιες της αυτοσυγχώρεσης, της αυτοφροντίδας και της δύναμής μας να ζούμε στο παρόν.

Το βιβλίο αυτό μας φέρνει σε επαφή με ένα βαθιά απελευθερωτικό τρόπος σκέψης, που μας επιτρέπει με θάρρος και ειλικρίνεια να αντιμετωπίσουμε τους περιορισμούς που μπορεί να βάζουμε οι ίδιοι  στον εαυτό μας.

Αν ψάχνετε τη δύναμη για να οδηγηθείτε στην αυτοπραγμάτωση και την ευτυχία, το βιβλίο αυτό θα σας χαρίσει την αναγκαία έμπνευση.

Η ευτυχία είναι ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά η κατάκτησή της προϋποθέτει μια βαθιά εσωτερική μεταμόρφωση.

Διαβάστε εδώ: Τι μάς κάνει να αισθανόμαστε δέος;

Write A Comment