Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και υπομονή για να διατηρηθούν και να ευδοκιμήσουν. Ειδικά στην περίπτωση ενός γάμου τα πράγματα περιπλέκονται, εξαιτίας των διαφορετικών ρόλων που καλούνται οι εκάστοτε σύντροφοι να υιοθετήσουν.

Ο Deepak Chopra, εργαζόμενος σε ένα ευρύ φάσμα σωματικών και ψυχικών θεμάτων, όπως τη διατροφή, την πνευματικότητα, την ευεξία και την ενσυνειδητότητα, ερωτώμενος σχετικά με το τι μπορεί να βοηθήσει έναν γάμο να ευδοκιμήσει, θέλησε να μοιραστεί το δικό του μυστικό.

Παντρεμένος για πάνω από περίπου μισό αιώνα, συμβουλεύει τα ζευγάρια το εξής:

«Έχω μόνο μια συμβουλή για υγιείς, μακροχρόνιες σχέσεις. Ρωτήστε τον εαυτό σας: “Θέλω να είμαι ευτυχισμένος ή θέλω να έχω δίκιο;” Εγκαταλείψτε το δίκιο και η σχέση σας θα ευδοκιμήσει για πάντα».

Τι σημαίνει πρακτικά το να εγκαταλείψουμε το δίκιο μας;

Σημαίνει το να προβαίνουμε σε αμοιβαίες υποχωρήσεις και υγιείς συζητήσεις που προάγουν την καλή επικοινωνία και την ομαλή συμβίωση με τον σύντροφό μας.

Φροντίστε να περνάτε «χρόνο αφιερωμένο στη σχέση σας»

Ο Chopra προσφέρει περαιτέρω συμβουλές σε όσους βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις και διαπιστώνουν ότι τα ενδιαφέροντά τους αποκλίνουν κάπως με τα χρόνια.

Για παράδειγμα, αυτός και η γυναίκα του έχουν συχνά διαφορετική κοινωνική ζωή.

Ενώ ο Chopra αυτοαποκαλείται «μοναχικός», στη γυναίκα του αρέσει να πηγαίνει σε μουσεία και να βλέπει ταινίες.

Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος που περνάνε μαζί πρέπει να είναι πιο ουσιαστικός.

«Εγώ και η σύζυγός μου έχουμε διαφορετικά προγράμματα, αλλά βρίσκουμε καθημερινά ποιοτικό χρόνο για τη σχέσης μας. Ακόμα και μισή ή μία ώρα είναι αρκετή», λέει.

«Μπορεί να κάνουμε μαζί απλώς μια ουσιαστική συζήτηση».

Ανεξάρτητα από τη σχέση στην οποία βρίσκεστε είναι σημαντικό, σύμφωνα με τον ίδιο, να περνάτε χρόνο με τον σύντροφό σας και να του δίνετε την πλήρη προσοχή σας.

«Η συμβουλή μου, επίσης, προς τους νέους είναι να είναι παρόντες σε οποιαδήποτε σχέση, είτε είναι προσωπική είτε ρομαντική είτε οικογενειακή είτε επαγγελματική. Αυτό είναι που μετράει.»

πηγή: cnbc

Διαβάστε ακόμη: Σε ποιες χώρες του κόσμου οι άνθρωποι αγκαλιάζονται και φιλιούνται περισσότερο

Το μυστικό για να βιώσουμε ουσιαστικότερη ευτυχία είναι πιο απλό από όσο νομίζουμε

8 σημαντικά λάθη που καταστρέφουν ακόμα και τις πιο ισχυρές φιλίες

Comments are closed.