Μια σοβαρή καταγγελία έκανε, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Άγγελος Ανδριόπουλος.

Ο ηθοποιός, ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τις σειρές «Κόκκινο Ποτάμι» και «Άγριες Μέλισσες», αποκάλυψε ότι απολύθηκε από θεατρική παράσταση, επειδή η σύζυγός του, Βάλια Ψωμιάδη, έμεινε έγκυος.

Τα όσα ανέφερε αποτελούν τροφή για σκέψη για τη θέση της γυναίκας ακόμη και εν έτει 2023, καθώς και για την αρνητική χροιά που θεωρούν κάποιοι «εργοδότες» ότι φέρει η έλευση ενός παιδιού στον κόσμο.

Και ενώ θα περίμενε κανείς στην εποχή μας αυτά τα στερεότυπα που καταργήθηκαν με αγώνες ότι δεν έχουν καμία θέση στη σύγχρονη κοινωνία, ο ηθοποιός μέσα από την καταγγελία του ανέδειξε ότι θύματα είναι και οι άντρες – πατεράδες.

Αναλυτικά έγραψε:

«Σε άλλα νέα, σήμερα απολύθηκα λόγω… εγκυμοσύνης.

Να κλείνεις μια συμφωνία για καλοκαιρινή παράσταση, να δίνεις τα χέρια και δύο μήνες μετά, ύστερα από κάποιες πρόβες

και ενώ έχεις δεσμεύσει την καλοκαιρινή σου περίοδο, να σε παίρνει ένα μεσημέρι τηλέφωνο η παραγωγή και να σου λέει

“ότι ο σκηνοθέτης αποφασίζει να διακόψει την συνεργασία γιατί ανησυχεί ότι δεν θα βγάλεις την παράσταση σε περίπτωση που την συγκεκριμένη ημερομηνία γεννήσει η σύζυγός σου”.

Δυστυχώς λοιπόν, ενώ οι γυναίκες προσπαθούν ακόμα μετά από δεκαετίες να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και μετά

-στην Ελλάδα του 2023- υπάρχουν και περιπτώσεις απολύσεων ανθρώπων που πρόκειται να γίνουν μπαμπάδες, με σκοπό να μη βλάψουν (με την χαρά τους..;) το καλό; Τον στόχο; μιας παράστασης…».

Ο Αγγελος Ανδριόπουλος και η σκηνογράφος Βάλια Ψωμιάδη γνωρίστηκαν σε κοινούς καλλιτεχνικούς κύκλους.

Είναι μαζί για περισσότερο από τέσσερα χρόνια, ενώ έχουν και κοινό τόπο καταγωγής, την Πάτρα.

Και οι δύο είναι χαμηλών τόνων άνθρωποι, που έχουν επιλέξει να μην προτάσσουν στη δημόσια σφαίρα την προσωπική τους ζωή.

Δείτε κι αυτά: 

Θοδωρής Αθερίδης: Παίρνω ψυχοφάρμακα – Δεν έχω ταμπού

Γιώργος Καραμίχος: Συγκλόνισε με το πώς έμαθε ότι έχει καρκίνο!

Πηγή: ethnos.gr

 

Comments are closed.