Ο θάνατος είναι ένα άλυτο μυστήριο και σε μεγάλο βαθμό άγνωστο, παρά τις τεράστιες επιστημονικές εξελίξεις.

Υπάρχουν δημοφιλείς θεωρίες που μιλούν για ένα λευκό φως ή για ένα κλιπ δευτερολέπτων που περνά από μπροστά σου λίγο πριν σβήσεις…

Πέντε άνθρωποι που πέρασαν για λίγο σε αυτόν τον… άλλον κόσμο μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους ως προς το τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε.

Οι ιστορίες τους, όπως δημοσιεύτηκαν στο Reddit, είναι διαφορετικές και παρουσιάζουν πολύ ενδιαφέρον…

#1. «Σαν να διαβάζεις ένα βιβλίο»

Πριν από πέντε χρόνια ο χρήστης monitormonkey γράφει ότι υποβλήθηκε σε μία μεγάλη χειρουργική επέμβαση κατά την οποία αιμορραγούσε, με αποτέλεσμα να πεθάνει για λίγα λεπτά.

«Ξύπνησα σε κάτι που έμοιαζε με το διάστημα, αλλά δεν υπήρχαν αστέρια ή φως.

Δεν επέπλεα έτσι για να το πω απλά, απλώς ήμουν εκεί. Δεν ήμουν ζεστός ή κρύος, πεινασμένος ή κουρασμένος – απλώς γαλήνιος.

Ήξερα ότι υπήρχε φως και αγάπη κάπου κοντά, αλλά δεν είχα καμία όρεξη ή ανάγκη να πάω αμέσως σε αυτό.

Θυμάμαι ότι σκεφτόμουν τη ζωή μου, αλλά δεν ήταν σαν μοντάζ. Περισσότερο σαν να ξεφύλλιζα άτακτα ένα βιβλίο και ξεχώριζαν αποσπάσματα εδώ κι εκεί.

Ό,τι κι αν ήταν, άλλαξε τις σκέψεις μου για μερικά πράγματα. Εξακολουθώ να φοβάμαι τον θάνατο, αλλά δεν ανησυχώ για το τι θα συμβεί μετά».

 

#2. «Σαν μία επίσκεψη από κάποιον αγαπημένο»

Ο χρήστης Schneidah7 έπεσε και χτύπησε με τη μηχανή του ενώ έκανε διακοπές. Ήταν ιατρικά νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Καθώς βρισκόταν στην άσφαλτο πριν έρθει το ασθενοφόρο, ένιωσε κάποιον που γνώριζε να τον ενθαρρύνει να κρατηθεί στη ζωή.

«Απλώς θυμάμαι ότι ήμουν στο πεζοδρόμιο και τα πράγματα σιγά – σιγά γίνονταν μαύρα και ήσυχα.

“Ο μόνος λόγος που δεν με πήρε ο ύπνος ήταν λόγω μιας παράξενης στιγμής όπου άκουσα κάποιον να φωνάζει:

“Έλα φίλε σήκω, σήκω, σήκω!” Τότε κάποιος χτυπούσε το κράνος μου πολύ δυνατά στο κεφάλι μου.

Όταν άνοιξα τα μάτια μου είδα τον αδερφό μου να κάθεται στο πεζοδρόμιο δίπλα μου.

Αυτό ήταν περίεργο γιατί ο αδερφός μου πέθανε από υπερβολική δόση πριν από αρκετά χρόνια.

Το μόνο άλλο πράγμα που θυμάμαι είναι να κοιτάζει το ρολόι του και να λέει κάτι σαν «Φτάσουν σύντομα» και μετά να φεύγει.

Μακάρι να μπορούσα να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά ειλικρινά δεν θυμάμαι πολλά από το περιστατικό και εξακολουθώ να έχω πρόβλημα με τη μνήμη μου ως αποτέλεσμα του ατυχήματος».

#3. «Σαν ένας κήπος»

Πολλοί χρήστες περιέγραψαν τον «θάνατό» τους σαν ένα κενό, αλλά ο IDiedForABit είχε μια πολύ διαφορετική εμπειρία μετά από μια αλλεργική αντίδραση που έκανε την καρδιά του να σταματήσει.

«Θυμάμαι μια αίσθηση ότι με ρουφούν προς τα πίσω, εξαιρετικά αργά, σαν να με τραβάνε μέσα στο νερό και αυτή η μαυρίλα να ξεθωριάζει μέσα και έξω.

«Δεν ήμουν γεμάτος λουλούδια, μόνο με σκόνη και γρασίδι. Υπήρχε μια παιδική χαρά με ένα γύρο στη μέση και δύο παιδιά να τρέχουν.

Ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Είναι δύσκολο να το περιγράψω, αλλά κατάλαβα ότι μπορούσα να επιλέξω αν ήθελα να μείνω ή να φύγω.

Αλλά κάθε φορά που προσπαθούσα να επιστρέψω, κρατιόμουν στη θέση μου.

Σκέφτηκα όλους τους λόγους που ήθελα να επιστρέψω, και όταν είπα σε αυτή την παρουσία ότι δεν ήθελα να εγκαταλείψω τη μητέρα μου, εκείνο που με κρατούσε, τελικά με άφησε να φύγω

Μπήκα ξανά στο σώμα μου. Η καρδιά μου είχε σταματήσει για έξι λεπτά».

#4. «Πάτησα αναβολή»

Ως έφηβος, ο TheDeadManWalks έκανε για μήνες χημειοθεραπείας όταν η μύτη του άρχισε να αιμορραγεί ανεξέλεγκτα.

Λόγω σήψης και λοίμωξης η κατάστασή του επιδεινώθηκε και έφτασε στο θάνατο.

«Το χειρότερο μέρος όλων, κοιτάζοντας προς πίσω, είναι πόσο ειρηνικό μπορεί να φαίνεται.

Είναι σαν να θέλεις να πατήσεις το κουμπί αναβολής στο ξυπνητήρι σου στις 7 το πρωί.

Και ίσως το πατήσεις μία ή δύο φορές, αλλά μετά θυμάσαι ότι έχεις δουλειά και αυτός ο ύπνος μπορεί να περιμένει γιατί έχεις ακόμα πράγματα να κάνεις.

Κάθε φορά ξυπνούσα έλεγα στο προσωπικό και ένα διαφορετικό αστείο. Η αίσθηση ήταν χωρίς φώτα ή οτιδήποτε άλλο, απλώς ένιωθα σαν να κοιμάμαι».

#5. «Δεν υπάρχει τίποτα μετά»

Μετά από ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα, η αναπνοή και ο σφυγμός του Rullknuf σταμάτησαν. Μετά από δύο λεπτά, ο φίλος του κατάφερε να τον επαναφέρει.

«Για μένα ήταν απλώς ένα μπλακ άουτ. Χωρίς όνειρα, χωρίς “οράματα, τίποτα. Προφανώς ρώτησα πάνω από δέκα φορές τι συνέβη και προφανώς χαίρομαι που είμαι ζωντανός σήμερα».

Δείτε κι αυτά:

Όταν χάνουμε κάποιον, ο εγκέφαλός μας παλεύει να επανασχεδιάσει τον νευρωνικό του χάρτη

Βίντεο: 98χρονη μιλά για την μετά θάνατον ζωή και γίνεται viral!

Πηγή: mirror.co.uk

Comments are closed.