Θέλετε να ξεκλειδώσετε όλη τη δύναμη της γοητείας σας; Αν ναι, τότε θα χρειαστείτε λιγότερη προσπάθεια από όση νομίζετε.

Σε έναν κόσμο όπου οι πρώτη εντύπωση έχει τόση σημασία, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι συχνά παρασυρόμαστε από την προσπάθεια να μεγιστοποιήσουμε τη φυσική μας ομορφιά.

Εξάλλου, ποιος δε θέλει με την εμφάνισή του να κάνει κεφάλια να γυρίζουν και καρδιές να φτερουγίζουν;

Ίσως η επιστήμη μπορεί να μας προσφέρει μια μικρή βοήθεια…

Ακολουθούν τρεις τεχνικές- βασισμένες σε ερευνητικά δεδομένα- για να αποκτήσετε περισσότερη ελκυστικότητα χωρίς να αλλοιώσετε το φυσικό σας κάλλος.

1. Προσελκύστε τα βλέμματα με ένα “no-makeup” μακιγιάζ

Σε αντίθεση με την πεποίθηση ορισμένων γυναικών, σχετική μελέτη διαπίστωσε ότι η υπερβολική χρήση μακιγιάζ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ελκυστικότητά μας.

Η  έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Quarterly Journal of Experimental Psychology , αναφέρει ότι οι γυναίκες  λανθασμένα πιστεύουν ότι χρειάζονται πολύ μακιγιάζ για να ανταποκριθούν στα κοινωνικά πρότυπα ελκυστικότητας.

Οι συγγραφείς, μάλιστα, επισημαίνουν:

 «Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η αντίληψη της ελκυστικότητας με τη χρήση καλλυντικών είναι μια μορφή πλουραλιστικής άγνοιας, σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες προσαρμόζουν τη χρήση καλλυντικών στην ανακριβή αντίληψη των προτιμήσεων των άλλων».

Παράλληλα, μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLOS ONE κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενώ η μέτρια χρήση μακιγιάζ μπορεί να επηρεάσει θετικά την κρίση μας για την ελκυστικότητα, την ικανότητα, τη συμπάθεια και την αξιοπιστία, η υπερβολική χρήση μακιγιάζ παραπέμπει σε τεχνητά και μη ρεαλιστικά πρότυπα.

Ως εκ τούτου, ένα “no-makeup” μακιγιάζ μπορεί να αποτελεί την καλύτερη προσέγγιση

Επιλέξτε, λοιπόν, ένα διακριτικό μακιγιάζ που ενισχύει τα φυσικά σας χαρακτηριστικά.

Δοκιμάστε ένα ελαφρύ foundation, ουδέτερες σκιές ματιών και μια απλή ενίσχυση βλεφαρίδων και φρυδιών.

2. Μην προσπαθείτε πολύ σκληρά

Η επιστήμη της ψυχολογίας μας προτρέπει να αμφισβητήσουμε την ιδέα του να προσπαθούμε σκληρά για να αρέσουμε στους άλλους.

Μια σχετική μελέτη, μάλιστα, που δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences διαπίστωσε ότι όταν οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να κατανοήσουν τα συναισθήματα ενός άλλου ατόμου, τείνουν να νιώθουν μεγαλύτερη έλξη για αυτό.

Από την άλλη, όταν δεν είμαστε σίγουροι για τη συναισθηματική κατάσταση κάποιου – ή για την ικανότητά μας να αποκωδικοποιήσουμε τα κίνητρά του – τείνουμε να γινόμαστε καχύποπτοι ή ακόμα και να φοβόμαστε αυτό το άτομο.

Το να είσαι, λοιπόν, υπερβολικά άπιαστος ή απόμακρος μπορεί να προκαλέσει ακούσια κι ανάμεικτα συναισθήματα στους άλλους, οδηγώντας τους σε πιθανή αδιαφορία προς εσένα.

Η γνήσια και ειλικρινής επικοινωνία είναι το κλειδί για τη δημιουργία ουσιαστικών συνδέσεων.

3. Προτιμήστε το άμεσο φλερτ

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Personality and Individual Differences συνέκρινε ποιος από τους παρακάτω τύπους  φλερτ προκαλούσε περισσότερο ενδιαφέρον στους άνδρες:

  • Άμεσο φλερτ:  “Θέλεις να πιούμε ένα ποτό μαζί;” «Έχεις πολύ ωραία μάτια». “Μπορώ να έχω τον αριθμό σου;” “Είσαι χαριτωμένος.”
  • Επιπόλαιο κι ελαφρύ φλερτ: “Θα μιλήσουμε ή θα συνεχίσουμε να φλερτάρουμε από απόσταση;” “Σε βλέπω πάντα εδώ· πρέπει να είσαι ο καλύτερος πελάτης του μπαρ!” «Αφού είσαι μόνος και είμαι μόνος, γιατί δεν καθόμαστε μαζί;».
  • Έμμεσο κι αβλαβές φλερτ: “Μπορείς να μου προτείνεις ένα καλό ποτό;” “Σε έχω ξαναδεί. Δουλεύεις εδώ;” “Πού έκανες αυτό το τατουάζ; Πόνεσε;”

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνδρες βαθμολόγησαν θετικά όλες τις μορφές φλερτ που προέρχονταν από γυναίκες.

Ωστόσο, τους έκανε μεγαλύτερη εντύπωση η αμεσότητα.

«Τα ευρήματά μας υποδεικνύουν ότι το άμεσο φλερτ ήταν προτιμότερο συγκριτικά με το επιπόλαιο και αβλαβές φλερτ», αναφέρουν οι ερευνητές.

Η έλξη  είναι υποκειμενικό ζήτημα, ωστόσο, η επιστήμη μας προσφέρει λύσεις που σέβονται τη φυσική μας ομορφιά για να γίνουμε πιο ελκυστικοί.

Χρησιμοποιήστε ελαφρύ μακιγιάζ για να ενισχύσετε τα χαρακτηριστικά σας, διατηρήστε την επικοινωνία και το φλερτ σε φιλικό κι άμεσο επίπεδο, αποπνεύστε εσωτερική ευτυχία και χαρίστε στους ανθρώπους τη μαγνητική σας λάμψη.

πηγή: psychologytoday

 

Διαβάστε ακόμη: Το αλφαβητάρι της ομορφιάς…

Ο μύθος του Έρωτα και της Ψυχής

Πώς να βγείτε από την λογική «όσο πιο αδύνατος τόσο καλύτερο»…

Comments are closed.